Κρίσιμη συνέλευση για τους εργαζόμενους των ΚΑ

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές σχετικά με το μέλλον του κρατικού αερομεταφορέα και τις νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για πώληση της εταιρείας και τις προσφορές των δυνητικών στρατηγικών επενδυτών. 

Σήμερα Τετάρτη συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των μελών των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ - ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ, προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα και ενέργειες που θα προωθούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών ως χωριστής οντότητας. Παράλληλα, και η ΠΑΣΥΠΙ, επιχειρεί να εμπλέξει στην όλη διαδικασία και τη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα έχει απευθυνθεί εκ νέου και στην αρμόδια Επιτροπή της Κομισιόν.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή  του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών σε περίπτωση που η εταιρεία οδηγηθεί τελικά σε κλείσιμο.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, ίσως τεθεί ζήτημα επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν οι ΚΑ, αν αυτές κριθούν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό, πρόσθεσε, θα ήταν καταστροφικό για τον κρατικό αερομεταφορέα, που ήδη έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Το ποσό των ενισχύσεων που δεν είχε εγκριθεί από την Κομισιόν, ανέρχεται στα 80 με 83 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει την εταιρεία μέσω της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό θα είναι δύσκολο, λόγω του ότι τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν ήδη εκποιηθεί. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αν αναγκαστεί η εταιρεία να κλείσει, οι εργαζόμενοι θα διασφαλιστούν και δεν θα υποστούν χειρότερες επιπτώσεις από τους συναδέλφους τους που έχουν ήδη αποχωρήσει.

Ερωτηθείς για το λόγο που οι ενισχύσεις δόθηκαν στις ΚΑ χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι ενισχύσεις δόθηκαν άμεσα την περίοδο 2011-2013 και εκ των υστέρων η κυβέρνηση Αναστασιάδη ζήτησε την έγκριση της Κομισιόν.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα αποφανθεί η νέα Επίτροπος Ανταγωνισμού για το νόμιμο των ενισχύσεων, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: riknews

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου