TourInvest Cyprus

Ένας Σουηδός στην Αγία Νάπα στοχεύει σε ρεκόρ Guinness

INBusinessNews  05/06/2014 17:04
Ένας Σουηδός στην Αγία Νάπα στοχεύει σε ρεκόρ Guinness
TourInvest Cyprus

Ένας Σουηδός στην Αγία Νάπα στοχεύει σε ρεκόρ Guinness

INBusinessNews  05/06/2014 17:04

Επένδυσε σε περίοδο κρίσης και βλέπει το εστιατόριο «Terrazza» να μπαίνει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας την ώρα που ψάχνεται για άνοιγμα στη Λεμεσό.

Σουηδός. Με επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία. Έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ. Πλέον μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Αν κάτι αρέσει στον Leiff Nilsson είναι οι προκλήσεις. Σαν αυτή των Guinness Records, όπου θα προσπαθήσει να μπει τον προσεχή Αύγουστο, στήνοντας στην Αγία Νάπα το μεγαλύτερο τραπέζι με καραβίδες που έγινε ποτέ.

Είχε άλογα. Δούλεψε ως επιχειρηματίας τροφοδοσίας χώρων εστίασης, ατζέντης αθλητών χόκεϊ και ποδοσφαίρου – είχε και μία μικρή ομάδα στη Σουηδία- και μετά εστιάτορας. Ναυαρχίδα του στον χώρο της εστίασης η τρατόρια Stefano, στην Αγία Πετρούπολη. Ψηφίστηκε πρόσφατα δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στην πόλη  και έχει φιλοξενήσει από δείπνο του Dmitry Medvedev μέχρι τα εταιρικά χριστουγεννιάτικα δείπνα εταιρειών όπως η Gazprom και η Scania.
 

Ήρθε για να μείνει (και αγόρασε σπίτι)
Στα 50 του άνοιξε το Terrazza στην Αγία Νάπα. «Οι γονείς μου είχαν εξοχικό εδώ. Πέρασα πολλούς χειμώνες στην Αγία Νάπα. Μου αρέσει το κλίμα και οι άνθρωποι,  γι αυτό άνοιξα εδώ το μαγαζί και αγόρασα ένα σπίτι» σημειώνει ο Leiff.

Κατά την περσινή τουριστική περίοδο (Μάιος – Οκτώβριος) από το εστιατόριο πέρασαν περίπου 18.000 άνθρωποι. «Έχουμε επαναλαμβανόμενη πελατεία. Αλλά και καλό κόσμο, επιχειρηματίες, σημαντικά στελέχη» εξηγεί.
Για να φάει κάποιος (καλά) στο Terrazza θα πληρώσει περίπου 30 ευρώ. Μπορεί να δοκιμάσει από ιταλική κουζίνα, μέχρι εκλεκτά στέικ (από Αργεντινή, ως επί το πλείστον), ψάρια και ψαρικά. «Τα πάντα έρχονται φρέσκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω κατεψυγμένο στην κουζίνα» λέει και προσθέτει: «σκοπός δεν είναι να ανταγωνιστούμε τα φθηνά, τουριστικά εστιατόρια αλλά να προσφέρουμε ποιότητα σε προσιτές τιμές. Ένα πιάτο – υπερπαραγωγή όπως το Plank Steak έρχεται στα €25.5 και μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα €12.5. Οι μερίδες είναι… κυπριακές, λίγοι  μπορούν να αδειάσουν το πιάτο».

«Θέλουμε στήριξη»
Τον πρώτο χειμώνα δεν έκλεισε ούτε βδομάδα, τα Χριστούγεννα διοργανώνει τις περίφημες σουηδικές βραδιές, όμως πέρσι έβαλε λουκέτο για δύο και κάτι μήνες. «Ο χειμώνας είναι ζημιά, αλλά ανοίγουμε από σεβασμό στον πελάτη. Εάν ο πελάτης έρθει μία φορά και σε βρει κλειστό, θα δυσκολευτεί να ξαναέρθει. Έχουμε τόσο πιστούς πελάτες, για τους οποίους μαγειρεύαμε ακόμα και όταν το εστιατόριο ήταν κλειστό» δηλώνει ο Σουηδός επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Θέλουμε τη βοήθεια της πολιτείας για μένουμε όλο το χρόνο ανοικτοί. Ίσως φθηνότερο ηλεκτρικό ή κάτι που να μας ενθαρύνει ως επιχείρηση να παραμένουμε ολόχρονα ανοικτοί».

Η ζωή του πλέον μοιράζεται μεταξύ Αγίας Νάπας και Αγίας Πετρούπολης, όπου «τρέχει» δύο εστιατόρια. Σύντομα μπορεί να έχει και τέταρτο. «Σκέφτομαι ένα άνοιγμα στη Λεμεσό. Αφενός να μοιράσω το κόστος (σ.σ. εισαγωγής πρώτων υλών) και αφετέρου γιατί πιστεύω ότι θα μπορώ να προσφέρω καλύτερη ποιότητα, όλο το χρόνο» αναφέρει.

Αν πάτε στην Αγία Νάπα θα τον βρείτε στην Κρύου Νερού 31, να κάθεται  στην είσοδο του εστιατορίου ή να μιλάει με τους πελάτες. Αν δεν του μιλήσετε, θα σας πιάσει ο ίδιος στην κουβέντα.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας