Loukou: Τα νούμερο-ένα donuts που κάνουν θραύση παγκύπρια

Σερβίρουν το διασημότερο donut της Κύπρου, για το οποίο οι πελάτες τους από τις υπόλοιπες επαρχίες διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα, ώστε να έρθουν στη Λευκωσία για να το προμηθευτούν και να το απολαύσουν. Ο λόγος για την εταιρεία Loukou Donuts, η οποία προσφέρει και μια σειρά από άλλα λαχταριστά είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής -πέραν των 350 συγκεκριμένα-, όλα φτιαγμένα με άριστης ποιότητας υλικά και φυσικά πολύ μεράκι.

Διαβάστε ακόμα:

Φέτος μάλιστα η Loukou Donuts είναι υποψήφια στα IN Business Awards στην κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση. Για την πορεία της εταιρείας, τα προϊόντα, αλλά και τα μελλοντικά τους πλάνα, μιλά στο Inbusinessnews.com, η διευθύνουσα σύμβουλος της Loukou Donuts Ιωάννα Αριστοδήμου, η οποία αποκαλύπτει και κατά πόσο θα τους δούμε και σε άλλες επαρχίες.

Ποια είναι η Loukou Donuts;

Δημιουργήθηκε εδώ στην Κύπρο πριν από δέκα χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, από εμένα προσωπικά και μια ομάδα φίλων με μεγάλη, άνω των 30 χρόνων, διεθνή εμπειρία, στο τομέα της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και της Εστίασης εν γένει. Μια δεμένη ομάδα που επί δεκαετίες υπηρετεί με βαθιά γνώση, ασίγαστο μεράκι και κυρίως πολύ αγάπη την ιδέα του καλού και ποιοτικού φαγητού. Σήμερα διαθέτουμε μια επιλεγμένη δύναμη 70 συναδέλφων, που λειτουργούν επάξια τα δύο εργαστήρια και καταστήματά μας στον Στρόβολο και στο κέντρο της Λευκωσίας. 

 

Πώς προέκυψε η δημιουργία της;

Πολύ πριν δημιουργήσουμε τη η Loukou Donuts, στις πολύωρες συζητήσεις και αναζητήσεις μας με τα άλλα ιδρυτικά μέλη, διαπιστώσαμε το πάθος μας για τις κοινές μας απόψεις. Όπως ότι «ποιότητα στο φαγητό σημαίνει ποιότητα και υγεία στη ζωή μας». Ότι «το καλό φαγητό είναι όαση απόλαυσης και χαλάρωσης στον σύγχρονο τρόπο ζωή μας». Ήμασταν όλοι μας και παραμένουμε μέχρι σήμερα ερωτευμένοι με το νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. Αγαπούμε τους ανθρώπους που το υπηρετούν και τους τόπους που αυτοί ζουν και εκεί το παράγουν. Μας συνεπαίρνει να ψάχνουμε για το πιο καλό, το πιο φρέσκο, το πιο γευστικό. Μας αρέσουν τα προϊόντα του τόπου μας, παντρεύοντας τη γαστρονομική παράδοση της Μεσογείου με γλυκές και αλμυρές γεύσεις από Δύση και Ανατολή.

Υπήρχε ήδη πολύ υλικό σε συνταγές και ιδέες μα πάνω από όλα το απολαμβάναμε περισσότερο όταν το απολάμβαναν και άλλοι μαζί μας. Πάνω σε αυτή την αρχή γεννήθηκε η η Loukou γιατί αξία έχει να δημιουργείς αλλά και να μοιράζεσαι την απόλαυση.

Ποιο είναι το πελατολόγιο και ποιες ακριβώς ανάγκες καλύπτετε;

Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες μετατρέποντας το καθημερινό μας σνακ σε gourmet απόλαυση με συνέπεια στην ποιότητα, την επιλογή αγνών υλικών και πάντα σε προσιτές τιμές. Δημιουργούμε καθημερινά, για όλες τις ώρες, ολόφρεσκα γλυκά, αλμυρά αλλά και μικρά γεύματα πλούσια σε γεύση, υψηλής διατροφικής αξίας, σύμφωνα με τους κανόνες μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Αλμυρές και γλυκές mini δημιουργίες για γενέθλια, ονομαστικές εορτές, βαπτίσεις, πάρτι, κοινωνικές ή εταιρικές εκδηλώσεις, για ευχάριστα γευστικά διαλείμματα στη δουλειά ή μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι. Όλα συνδυάζονται με café, φρέσκους χυμούς και ποικιλία ροφημάτων. Στο νέο μας κατάστημα στη Στασικράτους προσφέρουμε brunch, μικρογεύματα, cafe και μεγάλη ποικιλία γλυκών αλλά και παγωτού σε ένα όμορφα διαρρυθμισμένο καθιστικό. Τα εποχιακά μας προϊόντα στολίζουν κάθε χρόνο το γιορτινό μας τραπέζι, τιμούν τη παράδοση και φημίζονται για την αυθεντικότητα τους και τα πλούσια υλικά τους.

Ποια προϊόντα προσφέρετε;

Μεγάλη ποικιλία, πάνω από 350 διαφορετικά είδη, σε προϊόντα ζύμης και ζαχαροπλαστικής. Φυσικά τα Donuts μας αλλά και μεγάλη ποικιλία σε sandwiches, σαλάτες, αλμυρά snacks, ατομικά και οικογενειακά γλυκά, παγωτό, κριτσίνια, cookies & biscuits, φρέσκους χυμούς, café και ροφήματα, μικρογεύματα και brunch.

Μεγάλη ποικιλία κεραστικών σε γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Εποχιακά είδη για όλες τις γιορτές του χρόνου.

 

 

 

Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα καταστήματά σας;

Το πρώτο μας κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο Τσερίου στο Στρόβολο και το δεύτερό μας κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας, Θεμιστοκλή Δέρβη και Στασικράτους γωνία. Και τα δύο μας καταστήματα διαθέτουν το δικό τους εργαστήριο καθώς όλα μας τα προϊόντα είναι δικής μας παραγωγής και παράγονται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου εξασφαλίζοντας τη μέγιστη φρεσκάδα και τη διατροφική τους αξία. Ειδικά στο νέο μας κατάστημα στη Στασικράτους λειτουργεί και χώρος καθιστικού με μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων προϊόντων. Για τις απογευματινές ώρες και τα Σ/Κ διαθέτουμε και δωρεάν parking για τους πελάτες μας.

Tι είναι αυτό που έκανε η Loukou Donuts να ξεχωρίζει;

Η αξεπέραστη διαχρονικά ποιότητα των προϊόντων της.

Ακολουθούμε με αγάπη και σεβασμό από την πρώτη ημέρα τις ίδιες αρχές που διέπουν μέχρι σήμερα όλα τα προϊόντα της Loukou.

  • Παραδοσιακές συνταγές, οι περισσότερες αποτελούν οικογενειακή κληρονομιά από τις αξεπέραστες μαμάδες και γιαγιάδες μας. Άλλωστε διαχρονικός μας στόχος είναι να φέρουμε στο τραπέζι σας την γλυκύτητα και την απόλαυση των παλιών οικογενειακών συγκεντρώσεων
  • Πάντρεμα των πιο αγνών υλικών και καθημερινή παρασκευή για μέγιστη φρεσκάδα. Επιμονή στα βασικά πρωτογενή υλικά, (αλεύρι, ζάχαρη, αγνό βούτυρο, ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα, φρέσκα αυγά, κλπ), και όχι στα έτοιμα μίγματα και έτοιμες παρασκευές. Αποφυγή χρήσης συντηρητικών και άλλων προσθέτων στη δημιουργία των προϊόντων μας
  • Προσήλωση στην εποχικότητα για τη διασφάλιση της φρεσκάδας των υλικών μας
  • Στήριξη της εντοπιότητας υποστηρίζοντας τους τοπικούς μας παραγωγούς σε Κύπρο και Ελλάδα. Αναδείξαμε πρώτοι στη Κύπρο και  στηρίξαμε, ειδικά στα τυροκομικά είδη, τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) του τόπου μας, της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και τα καλύτερα από άλλους τόπους της Μεσογείου.

Παρότι δραστηριοποιείστε στη Λευκωσία, κυρίως τα ξακουστά donuts σας είναι ευρέως γνωστά σε παγκύπρια βάση. Πού το αποδίδετε αυτό;

Για εμάς το donut ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Όταν ξεκινήσαμε σκεφτήκαμε ποιο είναι το πιο δύσκολο προϊόν να εφαρμόσουμε τις ίδιες διατροφικές αξίες σαν αυτές που παραθέσαμε πριν. Διαλέξαμε το donut γιατί είναι ένα προϊόν που καλώς ή κακώς συνδέθηκε διαχρονικά με αρνητικά διατροφικά πρότυπα, αλλά πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί και να αναδειχθεί. Ξέραμε ότι το donut είναι ένα προϊόν που είναι το καλύτερο και γευστικότερο όταν είναι καλό και το χειρότερο προϊόν όταν είναι κακό. Πολύμηνες προσπάθειες και δοκιμές κατέληξαν στο προϊόν που σήμερα το Κυπριακό κοινό ονομάζει loukou και όχι donut. Η αξεπέραστη γεύση του βασίζεται στα αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και στον αργό παραδοσιακό τρόπο παραγωγής του. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται  στην απλότητα της συνταγής, στα πλούσια υλικά της και στην απόλυτη φρεσκάδα των δικών μας loukou καθώς παράγονται βραστά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Πετύχαμε να αλλάξουμε την αντίληψη για τα donuts στο Κυπριακό κοινό και η φήμη αυτή επεκτάθηκε γρήγορα και εκτός της επαρχίας Λευκωσίας. Μάλιστα από γευστικές δοκιμές ξένων επισκεπτών έχουμε θετικά σχόλια αλλά και requests και από το εξωτερικό.

Η εταιρεία σας έχει προταθεί ως υποψήφια στην κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση στα IN Business Awards. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Ειλικρινά είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε επιλεγεί και να συμμετέχουμε σε ένα τόσο έγκριτο και σημαντικό γεγονός δίπλα σε τόσες καλές και άξιες επιχειρήσεις. Νοιώθουμε πολύ περήφανοι για όλους τους ανθρώπους μας στη Loukou γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Σε αυτούς ανήκει η όποια διάκριση.  

Υπάρχει στα πλάνα σας το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες επαρχίες; Αν ναι πού, πότε και γιατί;

Πιστεύουμε ότι η Loukou μπορεί να δει την ιδέα της να ανθίζει και στις άλλες επαρχίες της Κύπρου. Αυτό μελετάμε αυτή την εποχή. Πρωτίστως όμως είναι πολύ σημαντικό, αλλά και πολύ δύσκολο ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ομάδα γιατί χωρίς ικανούς ανθρώπους δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που κινούμαστε πιo αργά από ότι θα ήθελε το κοινό μας. Θα ήταν μεγάλη απογοήτευση εάν τα donuts μας και τα άλλα μας είδη δεν είναι το ίδιο εξίσου καλά με αυτά που μας ανέδειξαν στη Λευκωσία. Λάρνακα ή και Λεμεσός είναι τα επόμενα βήματα. Στρατηγικά κοιτάζουμε και αγορές του εξωτερικού αλλά πάντα με τις κατάλληλες βοήθειες και συνεργασίες κατά περίπτωση. Η διεθνοποίηση μιας Κυπριακής ιδέας είναι πάντα ένα όνειρο και εμάς στη Loukou μας αρέσει να ονειρευόμαστε.

Θα δούμε και νέα προϊόντα;

Σε κάθε κατηγορία δοκιμάζουμε νέες ιδέες και διατροφικές τάσεις, (λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά, vegan προτάσεις, zero waste και βιωσιμότητα). Ετοιμάζουμε επίσης μια καινούργια γκάμα στα ζεστά μικρογεύματα. Επίσης νέα είδη στον ανεξάντλητο τομέα των donuts.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση:

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

Λ. Τσερίου 97, 2043 Στρόβολος

Τηλέφωνο: 77787007

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Θεμιστοκλή Δέρβη 9 & Στασικράτους 1,1065 Λευκωσία

Ιωάννα Αριστοδήμου

Τηλέφωνο: 22260233

 

Email: iaristodemou@loukoudonuts.eu

Facebook & Instagram: @loukoudonuts Facebook και Instagram

 

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)