Powered by

Πέντε νέα hot-spots που αναβαθμίζουν την εικόνα της Κύπρου (photos)

Με νέες προσθήκες high-end εστιατορίων που ανεβάζουν τη γαστρονομία στα ύψη, καθώς και all-day προορισμούς εμπλουτίζεται η Κύπρος, με τις πλείστες εξ΄αυτών να αποτελούν βραβευμένες αλυσίδες διεθνούς φήμης.  

Άλλες αφίξεις επέλεξαν χώρους πολυτελών ξενοδοχείων, άλλες τις Μαρίνες του νησιού και άλλες παραθαλάσσιους χώρους, ενώ, γενικότερα, πρόκειται για σικάτους χώρους που ενισχύουν την εικόνα της Κύπρου ως luxury living προορισμό.

  • L’Atelier Robuchon

Τον Μάιο υποδέχτηκε τους πρώτος επισκέπτες το L’Atelier Robuchon στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για ένα γαλλικό εστιατόριο παγκοσμίου φήμης, που δραστηριοποιείται σε μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων, το Παρίσι, το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και η Γενεύη.

Βραβεύτηκε με τον τίτλο «Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο» το 1994 από την International Herald Tribune, ενώ το εστιατόριο του Παρισιού ψηφίστηκε 12ο καλύτερο στον κόσμο στο «Top 50» του περιοδικού Restaurant το 2012.

Διαβάστε ακόμα: 

Φημίζεται επίσης για την υψηλή του γαστρονομία και τα βραβευμένα του πιάτα, αλλά και για το ιδιαίτερο του concept, το οποίο περιστρέφεται γύρω από το open-kitchen.

  • LPM Limassol

To διεθνούς φήμης βραβευμένο LPM Limassol άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa.

Αποτελεί προσθήκη της MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited, η οποία ενδυναμώνει περαιτέρω τις γαστρονομικές επιλογές των επισκεπτών.

Το εστιατόριο, είναι γνωστό για την κουζίνα του εμπνευσμένη από τη Γαλλική Ριβιέρα, τα μοναδικά του κοκτέιλ και τον αρμονικό σχεδιασμό του.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γαστρονομικό concept που ξεκίνησε το 2007 στο Λονδίνο, εμπνευσμένο από κομψά εστιατόρια και μπαρ της Γαλλικής Ριβιέρας, και επεκτάθηκε γρήγορα σε Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Μαϊάμι, Ριάντ και πλέον και στην Κύπρο. 

  • Columbia Sun

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου επέλεξε να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί επίσημα τους πρώτους του πελάτες το νέο παραθαλάσσιο hot spot της Λεμεσού.

 

Το Columbia Sun που βρίσκεται στην ακτογραμμή του Lady’s Mile, αποτελεί το νέο εγχείρημα της Columbia Restaurants και πρόκειται για έναν all day προορισμό.

Ο νέος παραθαλάσσιος χώρος σερβίρει μεσογειακά πιάτα, γεύσεις εμπνευσμένες από Ελλάδα, αλλά και διεθνή κουζίνα.

Μεταξύ άλλων, στο μενού του διαθέτει φρέσκα ψάρια και επιλογές σε sushi. 

Ο χώρος προσφέρει επίσης πολλές γεύσεις ναργιλέ και άνετες ξαπλώστρες στη χρυσή ακτογραμμή του Lady's Mile.

Στο bar, οι ειδικοί mixologists προσφέρουν cocktails με μοναδικά υλικά και δημιουργικές συνταγές με τη σφραγίδα της Columbia, καθώς επίσης και home-brewed γεύσεις καφέ.

  • Jamie Oliver Kitchen

Αρχές Αυγούστου άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα Jamie Oliver Kitchen στην Κύπρο, το οποίο αποτελεί και το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο διάσημος και παγκοσμίου φήμης σεφ Jamie Oliver επέλεξε να αφήσει τη σφραγίδα του στη Μαρίνα Λεμεσού.

Το εστιατόριο προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς σερβίρει από καφέ και κοκτέιλ, μέχρι ελαφριά μεσημεριανά γεύματα, πιάτα για κοινή χρήση και ολοκληρωμένα πιάτα και επιδόρπια.

Προσφέρει διεθνή κουζίνα, ωστόσο, η κυπριακή κουζίνα ενσωματώνεται στο μενού με τοπικές συνταγές και υλικά, όπως ελιές και χαλούμι.

Το εξωτερικό μπαρ προσφέρεται για καφέ και κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα και τη Μαρίνα Λεμεσού.

  • Filini Bar & Restaurant

Αρχές του Οκτώβρη άνοιξε τις πόρτες του άνοιξε το πολυαναμενόμενο Radisson Beach Resort, το νέο ξενοδοχείο της Λάρνακας.

Εντός του ξενοδοχείου βρίσκεται το Filini Bar & Restaurant το οποίο πρόκειται για brand της Radisson.

Σερβίρει ιταλική à la carte κουζίνα, η οποία σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και διακόσμηση, προσδίδουν ένα σύγχρονο και συνάμα κομψό στυλ.

Το εστιατόριο σερβίρει επίσης, διάφορα ποτά και κοκτέιλ και είναι ανοικτό από τις 6:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 μ.μ.

Δειτε Επισης

Αρχίζει η αποπληρωμή του δανείου 6,3 δις από την Τρόϊκα-Καταβάλλεται το 2025 η πρώτη δόση ύψους 1,3 δις
Ποιοι είναι έξι μέτοχοι του Nicosia Mall και τι λένε για το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τεράστιο ενδιαφέρον για τα νέα στεγαστικά του ΥΠΕΣ-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν σε 24 ώρες
«Πάγωσε» η ανέγερση του νέου χιονοδρομικού κέντρου στο Τρόοδος-Πώς απαντά ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας
Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού GOLD: The accounting revolution
Τα μέτρα άμβλυνσης του κυκλοφοριακού και πώς θα κοπάσει το κομφούζιο στους δρόμους-Το πλάνο του Υπ. Μεταφορών
Δημήτρης Σκουρίδης: Οι επαφές με τη ΝΑSA, τα διαπιστευτήρια της Κύπρου και το «θαύμα» με τα Artemis Accords
Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα στον κλάδο έτοιμου σκυροδέματος-Ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απεργίας
Παπαστράτος, PMI Science: Πώς θα εξασφαλίσουμε υγιέστερη δημόσια υγεία
Κώστας Κουμής: Εξαιρετικά σημαντική η διάκριση Πισσουρίου και Καλοπαναγιώτη-Ανεβάζει τη χώρα τουριστικά