Powered by

Πράσινο για νέο πεντάστερο διεθνούς φήμης στη Λεμεσό (pics)

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για την κατασκευή και λειτουργία νέας πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας δεκατριών ορόφων στον Πύργο της Λεμεσού, στην τοποθεσία «Αόρατοι».

Πρόκειται για την ανέγερση ενός παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείου που θα φέρει την επωνυμία Intercontinental Limassol Hotel και αφορά συμφωνία που υπέγραψε ο Όμιλος Εταιρειών Φραντζή μαζί με την Intercontinental Hotel Group, έναν εκ των κορυφαίων οργανισμών στον κόσμο στον τομέα της φιλοξενίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Τζ. Παναγιώτου: Ανθεκτικές, όχι άτρωτες οι επαγγελματικές υπηρεσίες

Καφές, ζάχαρη, γάλα: Οι αυξήσεις κάνουν τη συνήθεια πολυτέλεια

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε, η συνολική έκταση των τεμαχίων, στα οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη φτάνει τα 7.025 τ.μ., ενώ το κόστος υλοποίησης εκτιμάται στα €20 εκατ.

Τι θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων θα αποτελείται από ένα κεντρικό δεκατριόροφο κτήριο, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 36 πολυτελή δωμάτια.

Παράλληλα, θα διαθέτει χώρους υποδοχής, γραφεία, μπαρ, χώρο απασχόλησης παιδιών, εστιατόριο, 29 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι 22 θα είναι υπόγειοι, οι επτά υπέργειοι και τρεις εξ αυτών για ΑΜΕΑ.

Ακόμη, το ξενοδοχείο θα έχει εξωτερικές πισίνες / υδρομασάζ, ένα υπόγειο επίπεδο με εσωτερική πισίνα, κομμωτήριο/ κέντρο αισθητικής, γυμναστήριο, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους, ένα δωμάτιο σάουνας, χώρους μασάζ και κέντρο ευεξίας.

Σημειώνεται ότι στον χώρο του προτεινόμενου έργου υπάρχει ημιτελής οικοδομή που αφορά τα κατασκευασμένα θεμέλια και τον ημιτελή βασικό σκελετό κατοικίας, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί και θα ενσωματωθεί στην προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα για συμπλήρωση της δυναμικότητας της ξενοδοχειακής μονάδας σε κλίνες και άλλες υπηρεσίες και παροχές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τριώροφο κτήριο που θα αποτελείται από τρεις υπέργειους ορόφους συμπεριλαμβανομένου του ισόγειου χώρου, τρία δίκλινα δωμάτια, μία εξωτερική πισίνα, τρεις χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι δύο θα είναι υπόγειοι και ο ένας υπέργειος και ένα υπόγειο επίπεδο με γυμναστήριο, σάουνα, αίθουσα ατμόλουτρου, μηχανοστάσιο πισίνας, αποθηκευτικούς χώρους, αίθουσα ψυχαγωγίας και δεξαμενή υπερχείλισης πισίνας (balance tank).

Η συνολική δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα ανέρχεται σε 78 κλίνες.

Στόχος του έργου

Όπως αναφέρει η μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκε, η εν λόγω ανάπτυξη έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιαστικής περιοχής της Λεμεσού μέσω της παροχής μιας υψηλού επιπέδου πολυτελούς ανάπτυξης.

Αναμένεται ότι θα ενισχύσει την πόλη σε δυναμικότητα διαμονής, προσφέροντας μια άνετη διαμονή και φιλοξενία στους χρήστες της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, το προτεινόμενο έργο δίνει προτεραιότητα στους τομείς της περιβαλλοντικής σημασίας, αφού υπάρχει πλάνο για απόκτηση του Οικολογικού Σήματος Ποιότητας Green Key.

Επιπρόσθετα, η μελέτη αναφέρει ότι με τη λειτουργία του, το ξενοδοχείο αναμένεται ότι θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και θα παρέχει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Μεγάλες οι προσδοκίες για τη νέα μονάδα

Ο Όμιλος Εταιρειών Φραντζή και η Intercontinental Hotel Group, στο πλαίσιο παρουσίασης του συμφωνίας τους, πραγματοποίησαν τελετή υπογραφής, τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε εδώ: Ένα παγκοσμίου φήμης πεντάστερο ξενοδοχείο έρχεται στη Λεμεσό

Στο πλαίσιο της τελετής, ο πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Φραντζή, Γιώργος Φραντζής, ανέφερε:

«Το όνομα και η φήμη του κορυφαίου αυτού brand, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης της Λεμεσού ενώ θα ενισχύσει την τουριστική εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό καθώς το νέο Intercontinental Limassol Hotel θα είναι ένα στολίδι για την Λεμεσό και την Κύπρο μας».

Εκ μέρους της Intercontinental Hotel Group, ο Hylko Versteeg-Head of Development Southern Europe IHG ® Hotels & Resorts, δήλωσε: «Είναι με μεγάλο ενθουσιασμό που ανακοινώνουμε την περεταίρω επέκταση μας στην Κύπρο και με μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Intercontinental Hotel Group τον Όμιλο Εταιρειών Φραντζή».

Η θέση της Περιβαλλοντικής Αρχής

Ο Όμιλος Εταιρειών Φραντζή είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2021 στην Περιβαλλοντική Αρχή, Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Τον Απρίλιο του 2022, το προτεινόμενο έργο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αυτόν τον μήνα, η Περιβαλλοντική Αρχή έδωσε το πράσινο φως, υπό συγκεκριμένους όρους που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας.  

Ποια είναι η Intercontinental Hotel Group

Η Intercontinental Hotel Group έχει παρουσία σε πάνω από 100 χώρες και σε στρατηγικά επιλεγμένες τοποθεσίες.

Τα ξενοδοχεία της Intercontinental Hotel Group ξεχωρίζουν για την παροχή υπηρεσιών στο ψηλότερο επίπεδο τόσο σε επισκέπτες ταξιδιών αναψυχής, όσο και σε εταιρικούς επισκέπτες.

Ο Όμιλος Εταιρειών Φραντζή

Ο Όμιλος Εταιρειών Φραντζή δραστηριοποιείται από το 1983 στους τομείς των αυτοκινήτων και ανάπτυξης γης.

Πλέον, με την συμφωνία με την Intercontinental Hotel Group, ο Όμιλος εισέρχεται δυναμικά στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, με την ανέγερση του Intercontinental Limassol Hotel.

 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο