Paul Sies: Τι ισχύει με τις πτήσεις της Cyprus Airways σε Αρμενία

Το σκηνικό σε σχέση με τις πτήσεις που θα πραγματοποιεί η Cyprus Airways για το προσεχές διάστημα από και προς την Αρμενία, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews o CEO της εταιρείας, Paul Sies.

Επιβεβαιώνοντας την έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου, ο κ. Sies διευκρινίζει πως δεν αποτελεί συνεργασία, διασύνδεση και κοινό κωδικό με καμιά αεροπορική εταιρεία, επισημαίνοντας πως είναι κάτι πανομοιότυπο με τις ανάλογες πτήσεις που πραγματοποιούν η Wizzair και η Aegean.

Διαβάστε ακόμα: 

Τι θα περιλαμβάνει η πράσινη ανάπτυξη €70 εκατ. Αρχιεπισκοπής και ΑΗΚ 

Οι γυναίκες της ECOMMBX στο InBusiness TV

Ερωτηθείς σχετικά, ο CEO της Cyprus Airways αναφέρει η διενέργεια των εν λόγω πτήσεων κρίθηκε αναγκαία λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι αρκετά ικανοποιητικές για την εταιρεία. «Η ζήτηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για εισερχόμενο τουρισμό και είμαστε εκεί για να εξυπηρετήσουμε», υπογραμμίζει.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Cyprus Airways εγκαινιάζει από τον Αύγουστο πτήσεις από και προς το Γερεβάν σε συνεργασία με την Aeroflot, η οποία θα πραγματοποιεί πτήσεις από Ρωσία προς Γερεβάν. Ποια είναι η θέση της εταιρείας;

H Cyprus Airways θα εκτελεί τα δρομολόγια από και προς Γερεβάν σημείο προς σημείο. Ξεκαθαρίζεται όμως ότι αυτό δεν αποτελεί συνεργασία, διασύνδεση, κοινό κωδικό με καμιά αεροπορική εταιρεία σε αυτή την διαδρομή. Αυτό, είναι κάτι πανομοιότυπο με την Wizzair και την Aegean.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι πηγές του τουρισμού, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο, επιβεβαίωσαν το τελευταίο διάστημα την ύπαρξη αυτής της συνεργασίας;

Δεν έχουμε ακούσει κάτι επίσημα. Αυτό θα ήταν ενάντια στις κυρώσεις και δεν θα μας επέτρεπε να έχουμε την σχετική άδεια για πραγματοποίηση αυτών των πτήσεων.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πτήση θα πραγματοποιείται από την Cyprus Airways, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρονται Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο μέσω transit flights Αρμενίας. Έτσι έχουν τα πράγματα;

Η Cyprus Airways μεταφέρει και εξυπηρετεί κάθε εθνικότητα σε αυτό τον κόσμο. Εφόσον όλα είναι κατά γράμμα και είναι δεκτά από τις αρχές μετανάστευσης διαθέτοντας τα ορθά ταξιδιωτικά έγγραφα τότε είμαστε υποχρεωμένοι, ως ένα σημείο, να μεταφέρουμε το κοινό. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην το κάνουμε.

Γιατί κρίθηκε αναγκαία η διενέργεια πτήσεων από και προς Αρμενία, πέραν του θέματος του υψηλού ανταγωνισμού; Είναι τόση μεγάλη η ζήτηση από και προς Αρμενία;

Κρίθηκε αναγκαία λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος. Η ζήτηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για εισερχόμενο τουρισμό και είμαστε εκεί για να εξυπηρετήσουμε.

Θεωρείτε πώς είναι ένα επικερδές δρομολόγιο για την εταιρεία;

Οι πρώτες ενδείξεις είναι αρκετά ικανοποιητικές για την εταιρεία μας.

Πρόσφατα αναλάβατε την Cyprus Airways από τη θέση του CEO. Ποια είναι τα πλάνα σας για την εταιρεία;

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου αερομεταφορέα για την Κύπρο. Παράλληλα, στόχος μας είναι η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό αλλά και η αποφυγή των κινδύνων για την εταιρεία μας.

Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή των προορισμών μας, προκειμένου να έχουμε ουσιαστικές πτήσεις ώστε να είναι κερδοφόρα η εταιρεία μας οικονομικά, αλλά και φυσικά, να ενισχύουμε και εμείς από την πλευρά μας την κυπριακή οικονομία.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες