Powered by

Το αναδυόμενο είδος τουρισμού στην Κύπρο που ελκύει επενδύσεις

Πεδίο δόξης λαμπρό για περισσότερες επενδύσεις σε ένα ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενο και στην Κύπρο είδος τουρισμού, ανοίγει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, της ίδρυσης και λειτουργίας των ξενώνων, γνωστών ως hostels, στο νησί μας.

Όπως ανέφεραν στο InBusinessNews  αρμόδιες πήγες, το ούτως ή άλλως ενδιαφέρον που υπήρχε για επενδύσεις στον συγκεκριμένο πυλώνα της τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο μετά την ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας των ξενώνων. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για πρόσφορο έδαφος που υπάρχει για επενδύσεις, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν οι σχετικές και απαραίτητες υποδομές, όπως συνδεσιμότητα των πόλεων με τα αεροδρόμια, λεωφορεία και φθηνές αεροπορικές εταιρείες που φθάνουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νομοθετική ρύθμιση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας των hostels στη χώρα μας, με τους επιχειρηματίες να είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Γ. Τσακκιστός: Δεν αποκλείονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στα FMCGs 

Η έρευνα και ανάπτυξη στην Ε.Ε. και πού βρίσκεται η Κύπρος

Ως προς το κατά πόσο ο τουρισμός στην Κύπρο θα ενισχυθεί από το εξειδικευμένο αυτό είδος, σημείωσαν ότι θα εξαρτηθεί κυρίως από το εάν θα διατίθενται φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για να προσελκύσουν το κοινό που αρέσκεται και το επιλέγει. Κάτι βεβαίως που για την ώρα δεν συμβαίνει, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που δημιουργούνται στη λειτουργία των αεροπορικών εταιρειών από τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 λειτουργούσαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου 26 ξενώνες, με τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας να μειώνεται στους έντεκα. Σήμερα, λειτουργούν 19 ξενώνες. Την ίδια ώρα, ανταγωνιστικά προς τους ξενώνες στις ελεύθερες περιοχές λειτουργούν οι αντίστοιχοι στα κατεχόμενα, όπου το 2019 λειτουργούσαν 12 για να μειωθούν κατά την περίοδο της πανδημίας στους 11 και σήμερα να ανέρχονται σε δύο.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξενώνων και διαθέτουν υποστατικά, αυτό που οι ίδιες αρμόδιες πηγές σημείωσαν, είναι πως θα πρέπει να…τρέξουν για να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές. Ταυτοχρόνως, έστειλαν το μήνυμα προς τις αρχές ότι θα πρέπει να ενεργήσουν χωρίς χρονοτριβή για εξέταση και έκδοση των αδειών. 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»