Powered by

Ανεβάζουν πληρότητες, βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ οι ξενοδόχοι

Με δεδομένο το πισωγύρισμα που επιφέρει για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου η απώλεια της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς ενόψει της νέας σαιζόν στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει, ενθαρρυντικά είναι υπό τις περιστάσεις τα μηνύματα που οι ξενοδόχοι λαμβάνουν για το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, μολονότι το κενό που δημιουργείται θεωρείται αδύνατο να καλυφθεί στο σύνολό του, οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού βλέπουν σιγά-σιγά τις πληρότητες τους να ανεβαίνουν, όχι βεβαίως στα επίπεδα που θα ήθελαν και που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ανέμεναν.

Διαβάστε ακόμα: 

Στη διαχείριση της IMH o SUPER FM

Το άλμα της βενζίνης-Τέσσερα σεντ πάνω κάθε εβδομάδα (πίνακες)

Δρ. Β. Δρακονάκης: Η ίδρυση και η ραγδαία ανάπτυξη της AmaDemac

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, οι κρατήσεις συνεχίζονται από αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία η Φιλανδία, η Σουηδία και άλλες.

«Συνεχίζουν να γίνονται οι κρατήσεις, όχι στα επίπεδα του 2019, αλλά υπάρχει μια θετική τάση. Ευελπιστούμε να δούμε τις πληρότητες να αυξάνονται», σημείωσε, για να υποδείξει ωστόσο ότι γενικότερα το κενό είναι δυσαναπλήρωτο και να εκφράσει την ελπίδα πως έστω και ένα 30% του χαμένου εδάφους θα μπορέσει να καλυφθεί.

«Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με την μέρα, τα αξιολογούμε επί καθημερινής βάσεως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την πορεία του καλοκαιριού. Είναι ευμετάβλητη κατάσταση και η τουριστική βιομηχανία επηρεάζεται από κάθε γεωπολιτική εξέλιξη και την πανδημία, όπως αποδείχθηκε», επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, ξενοδοχεία τα οποία εργάζονταν έχοντας ως βάση τη ρωσική αγορά, βρίσκονται αντιμέτωπα με το δίλημμα κατά πόσο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα λειτουργήσουν ή όχι.

«Ένας πολύ μικρός αριθμός ξενοδοχείων κάνει κάποιες σκέψεις, ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και λίγο», υπογράμμισε ο Φιλόκυπρος  Ρουσουνίδης.

Σημειώνεται πως οι πληρότητες των ξενοδοχείων κατά την παρούσα περίοδο κυμαίνονται γύρω στο 50%-55% στην Πάφο, στο 30% στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο 35% στη Λεμεσό. Πρόκειται για ποσοστά σαφώς χαμηλότερα συγκριτικά με αυτά που θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες, οπόταν και για την εποχή θα βρίσκονταν παγκύπρια περί το 70%.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»