Έρχονται νέα μέτρα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού

Παρά την απώλεια την απώλεια από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η φετινή χρονιά μπορεί να πιάσει τις επιδόσεις του 2021 χάριν στην προώθηση άλλων αγορών, που μπορεί να καλύψουν μέρος του κενού από τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική: Λίγα τα δάνεια και οι καταθέσεις από Ρώσους και Ουκρανούς

Χ. Βασιλείου: Πρόσκαιρη συρρίκνωση των επαγγελματικών υπηρεσιών

Φέραμε προϊόντα αξίας €107 εκατ. από Ρωσία και Ουκρανία το 2021

Fluid: Οι αρχιτέκτονες πίσω από το πρώτο Radisson Beach Resort

Το γνωστό εμπορικό κτήριο στον παραλιακό της Λεμεσού που πωλείται

Νέο πολυώροφο κτήριο δίπλα από το ξενοδοχείο Crowne Plaza

«Πιστεύω με τις κινήσεις των τελευταίων χρόνων το προϊόν μας μας είναι πιο ανθεκτικό, η αντίληψη του τι εστί Κύπρος έχει ξεκινήσει να διαφοροποιείται, φέρνουμε τουρισμό με ψηλότερη εισοδηματική στάθμη. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε τα πράγματα να πάνε όσο καλά γίνεται υπό τις περιστάσεις», ανέφερε ο κ. Περδίος, μιλώντας διαδικτυακά στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, η οποία εξετάζει τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης στην τουριστική βιομηχανία.

Είπε ότι τόσο το Υφυπουργείο όσο και οι φορείς του τουρισμού λειτουργούν με το χειρότερο σενάριο, που είναι η ολοκληρωτική απώλεια των 800.000 τουριστών που αναμένονταν από Ρωσία και Ουκρανία.

«Εμείς λειτουργούμε πλέον με το χειρότερο σενάριο, το οποίο λέει ότι θα έχουμε μηδέν αφίξεις γιατί και αν αύριο θα τελειώσει ο πόλεμος δεν γνωρίζει κανείς πόσο θα διαρκέσουν οι κυρώσεις και δεν γνωρίζει κανείς αν ο Ρώσοι λόγω της πτώσης του νομίσματος τους αν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν», είπε.

Τόνισε ωστόσο ότι παρά το ότι η ρωσική αγορά, η δεύτερη σε μέγεθος αγορά της Κύπρου, δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο συνολό της, υπάρχει σημαντική προοπτική από χώρες, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Σουηδία και η Ουγγαρία, προοπτική που δημιουργήθηκε λόγω των δράσεων του Υφυπουργείου, του Υπουργείου Μεταφορών και της Hermes Airports. Σημείωσε ότι οι χώρες αυτές θα έχουν 20 με 40 πτήσεις έκαστη σε σύγκριση με 100 περίπου πτήσεις εβδομαδιαίως που θα ερχόντουσαν από τη Ρωσία.

«Πέρσι η μέση πληρότητα των αεροπλάνων ήταν γύρω στο 70%. Αν φέτος μέσω των ενεργειών μας καταφέρουμε το 70% γίνει 85% με 90% μόνο από αυτό και χωρίς αύξηση δρομολογίων θα μιλάμε για επιπλέον 200.000 με 250.000 θέσεις σε σχέση με τι περιμέναμε να έχουμε», είπε, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ έχουν δυναμική και μάλιστα θα είναι ανοικτές αγορές από την αρχή της σεζόν, σε αντίθεση με το 2021.

Τέλος, προανήγγειλε μέτρα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή το Υφυπουργείο προβαίνει σε υπολογισμούς και θα προβεί σε ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω. 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες