Ανησυχούν για τις προαγωγές τους οι εργαζόμενοι του πρώην ΚΟΤ

Την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων στον πρώην Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού(ΚΟΤ), οι οποίοι από τον Ιανουάριο του 2019 μεταφέρθηκαν και υπηρετούν στο Υφυπουργείο Τουρισμού, προκαλεί σκέλος της προωθούμενης μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, και συγκεκριμένα η παράμετρος των διατμηματικών προαγωγών.

Διαβάστε ακόμα: 

Δέκα μεγάλες εξαγορές και deals το 2021 

Ηλίας Αντωνιάδης: Πού πρέπει να επενδύσουν marketing και διαφήμιση

Periyiali: Ένα στολίδι για τον Κόννο (pics)

Οι εργαζόμενοι στον πρώην ΚΟΤ ζητούν εξαίρεσή τους από την εν λόγω ρύθμιση, επικαλούμενοι συναφώς ειδική συμφωνία που υπέγραψαν με την Κυβέρνηση, και η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, το 2017. 

Θέση των εργαζομένων αποτελεί πως οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την διατμηματική προαγωγή και τη δυνατότητα προαγωγής στην κλίμακα Α13 δεν μπορούν να εφαρμόζονται στις θέσεις και το προσωπικό της δομής που μεταφέρθηκε από τον ΚΟΤ, και ότι οι συγκεκριμένες θέσεις μπορούν να πληρωθούν μόνο από κατόχους κατώτερων θέσεων της δομής του ΚΟΤ, που μεταφέρθηκαν στο Υφυπουργείο Τουρισμού. 

«Εμείς αυτό που λέμε», ανέφερε μιλώντας στο InbusinessNews ο Γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Υφυπουργείου Τουρισμού (ΕΥΚΟΤ), Μάριος Χάσικος, «είναι ότι από τη στιγμή που θεσμοθετημένα έχει υπογραφεί ειδική συμφωνία μεταξύ της συντεχνίας του πρώην ΚΟΤ και του κράτους, η απόφαση είναι να συνεχίσουμε να είμαστε με τη δομή που είχαμε. Εμείς έχουμε συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρείται ως νόμος και οι θέσεις είναι εξασφαλισμένες».

Όπως περαιτέρω εξήγησε ο κ. Χάσικος, επηρεάζονται ορισμένες θέσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να πληρωθούν μόνο από άτομα με εξειδικευμένα προσόντα. Πρόκειται για θέσεις που αφορούν κλίμακα Α13 και άνω.

Επιστολή στην Επ. Οικονομικών 

Το ζήτημα που σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους προκύπτει, εγείρει με επιστολή της προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η Ένωση Υπαλλήλων Υφυπουργείου Τουρισμού. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή η οποία βρίσκεται στα χέρια των μελών της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, τονίζεται πως με την μεταρρύθμιση παρακάμπτονται αρκετά σημεία της ειδικής συμφωνίας για την εργασιακή δομή των υπαλλήλων του πρώην ΚΟΤ. 

Ταυτόχρονα, παρατίθενται τα σημεία της ειδικής συμφωνίας του 2017, όπου-μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την επιστολή-ξεκαθαρίζεται πως η δομή που υπήρχε στον πρώην ΚΟΤ μεταφέρεται και στο Υφυπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή, στη συμφωνία αναφέρεται ότι «η δομή των μόνιμων θέσεων που μεταφέρονται περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις θέσεις πληρωμένες και μη που βρίσκονται στον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό».

Στην επιστολή της, η Ένωση Υπαλλήλων του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπογραμμίζει πως «οι πρόνοιες της προωθούμενης μεταρρύθμισης δεν μπορούν να εφαρμόζονται στη δομή των μόνιμων θέσεων και τους υπαλλήλους που μεταφέρθηκαν από τον ΚΟΤ στο Υφυπουργείο». Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, προστίθεται, θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τις θέσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού και τις μελλοντικές θέσεις που θα δημιουργηθούν.

Η Ένωση Υπαλλήλων Υφυπουργείου Τουρισμού ζητεί από την Επιτροπή Οικονομικών να ενεργήσει προς διαφύλαξη των δεσμεύσεων που, όπως υποστηρίζει, αναλήφθηκαν σε σχέση με το προσωπικό του ΚΟΤ που μεταφέρθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού. 

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ