Κάνει check in προς την… κανονικότητα η επιβατική κίνηση (πίνακες)

Θετικές για τα δεδομένα της πανδημίας επιδόσεις κατέγραψε η επιβατική κίνηση των κυπριακών αεροδρομίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για μια υπό τις περιστάσεις καλή τουριστική χρονιά, αλλά και ότι ο Οκτώβριος θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.  

Διαβάστε ακόμη:

Safepass: Το «ανενεργό» μέτρο και το πρόβλημα στις υπεραγορές

Φ. Μαννάρης: Πώς εξασφαλίζουμε επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καταγράφηκαν συνολικά 3,334,167 αφίξεις και αναχωρήσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά της Hermes Airports. Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, στο αεροδρόμιο Λάρνακας η επιβατική κίνηση ανήλθε στις 2,448,180 αφίξεις και αναχωρήσεις, ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου στις 885,987.

Για σκοπούς σύγκρισης, να αναφέρουμε ότι στο αντίστοιχο ενιάμηνο του πολύ πιο δύσκολου για όλους τους τομείς και κυρίως για την τουριστική βιομηχανία 2020, η επιβατική κίνηση και στα δύο αεροδρόμια είχε ανέλθει στις 1,935,065. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις ανήλθαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 1,422,046 και στο αεροδρόμιο Πάφου στις 513,019. Σε ποσοστά, οι πάνω αριθμοί δείχνουν ότι φέτος καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 72.30% συνολικά, ενώ για το αεροδρόμιο Λάρνακας αύξηση 72.16% και για το αεροδρόμιο Πάφου αύξηση 72.70%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το 2019 συνολικά, η επιβατική κίνηση είχε ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια (σ.σ. 11,273,748 για την ακρίβεια για όλο το έτος). Πρόκειται για ένα αριθμό από τον οποίο ναι μεν απέχουμε αρκετά, ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας μπορεί να λεχθεί πως η αποτίμηση της επιβατικής κίνησης μέχρι και τον Σεπτέμβριο φέτος προσλαμβάνει θετικό πρόσημο. Επισημαίνεται πως στο ενιάμηνο της χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό, δηλαδή το 2019, η επιβατική κίνηση είχε ανέλθει συνολικά στα 8,931,627. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 η επιβατική κίνηση ήταν στα 6,532,966 και στο αεροδρόμιο Πάφου στα 2,398,661.

 

Επισημαίνεται ότι η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Mαρία Κουρουπή, είχε αναφέρει πρόσφατα σε δημοσιογράφους ότι η φετινή χρονιά θα φτάσει περίπου το 45% του 2019 της επιβατικής κίνησης, ενισχυμένη από τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών.

Διαβάστε εδώ:  Απορροφά τις αναταράξεις η αεροπορική επιβατική κίνηση

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου