Κωστάκης Λοΐζου: Σε αναζήτηση επενδυτών για την Celestyal

Επενδυτές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην εξεύρεση χρηματοδότησης και κεφαλαίων για την Celestyal Cruises αναζητεί ο όμιλος Louis, με το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμα: 

Κ. Κόκκινος: Εδώ θεωρώ ότι θα μπορούσα να είμαι πιο πετυχημένος

Διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για το νέο Londa (photos)

Μιλώντας προς τους μετόχους κατά τη γενική συνέλευση του ομίλου ο πρόεδρος της Louis PLC, Κωστάκης Λοΐζου, ανέφερε ότι «οι πολύ μεγάλες ζημιές που υπέστη η Celestyal το 2020 και το 2021 δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας». Για αυτό το λόγο σημείωσε, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αρχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση χρηματοδότησης και κεφαλαίων για την Celestyal. Επισήμανε επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εξωτερικό δανεισμό. «Οι προσπάθειες αυτές ευρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ευελπιστούμε ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα ευοδωθούν», κατέληξε επί του θέματος.

Ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πώληση του «Celestyal Experience», μία κίνηση η οποία, όπως τόνισε, ενίσχυσε τη ρευστότητα της Celestyal Cruises και παράλληλα έφερε λογιστικό κέρδος ύψους περίπου €3 εκατ.

Κατά την τριετία 2017 -2019 η Celestyal Cruises είχε σοβαρή αύξηση στην κερδοφορία της με παράλληλη μείωση του δανεισμού, ενώ, υπέδειξε ο κ. Λοΐζου, διέκοψε τις κρουαζιέρες της τον Μάρτιο του 2020. Φέτος επαναδραστηριοποιήθηκε μόνο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Προσφέραμε κρουαζιέρες, τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελλαδική αγορά με αναχωρήσεις από Λεμεσό, Λαύριο και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει υιοθέτηση πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θέτοντας όπως πάντα, ως προτεραιότητα, την υγεία και ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας, με εξαιρετικά πράγματι αποτελέσματα. Το οικονομικό όμως αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού εκ των πραγμάτων οι δύο μήνες λειτουργίας δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν το υψηλός κόστος επανεκκίνησης», υπογράμμισε. 

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector