Powered by

Κωστάκης Λοΐζου: Σε αναζήτηση επενδυτών για την Celestyal

Επενδυτές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην εξεύρεση χρηματοδότησης και κεφαλαίων για την Celestyal Cruises αναζητεί ο όμιλος Louis, με το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμα: 

Κ. Κόκκινος: Εδώ θεωρώ ότι θα μπορούσα να είμαι πιο πετυχημένος

Διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για το νέο Londa (photos)

Μιλώντας προς τους μετόχους κατά τη γενική συνέλευση του ομίλου ο πρόεδρος της Louis PLC, Κωστάκης Λοΐζου, ανέφερε ότι «οι πολύ μεγάλες ζημιές που υπέστη η Celestyal το 2020 και το 2021 δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας». Για αυτό το λόγο σημείωσε, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αρχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση χρηματοδότησης και κεφαλαίων για την Celestyal. Επισήμανε επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εξωτερικό δανεισμό. «Οι προσπάθειες αυτές ευρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ευελπιστούμε ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα ευοδωθούν», κατέληξε επί του θέματος.

Ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πώληση του «Celestyal Experience», μία κίνηση η οποία, όπως τόνισε, ενίσχυσε τη ρευστότητα της Celestyal Cruises και παράλληλα έφερε λογιστικό κέρδος ύψους περίπου €3 εκατ.

Κατά την τριετία 2017 -2019 η Celestyal Cruises είχε σοβαρή αύξηση στην κερδοφορία της με παράλληλη μείωση του δανεισμού, ενώ, υπέδειξε ο κ. Λοΐζου, διέκοψε τις κρουαζιέρες της τον Μάρτιο του 2020. Φέτος επαναδραστηριοποιήθηκε μόνο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Προσφέραμε κρουαζιέρες, τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελλαδική αγορά με αναχωρήσεις από Λεμεσό, Λαύριο και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει υιοθέτηση πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θέτοντας όπως πάντα, ως προτεραιότητα, την υγεία και ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας, με εξαιρετικά πράγματι αποτελέσματα. Το οικονομικό όμως αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού εκ των πραγμάτων οι δύο μήνες λειτουργίας δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν το υψηλός κόστος επανεκκίνησης», υπογράμμισε. 

Δειτε Επισης

Eurobank A.E.: Ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για εξαγορά Ελληνικής, προχωρά στο squeeze out
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
J+A Philippou architects-engineers: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ
Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο
Έφεραν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κινδυνεύουν να τους μείνουν-Ανάστατοι και ξεκρέμαστοι οι εισαγωγείς
Περιμένουν έγκριση από την Apple για το e-kalathi… Τι ζήτησε η αμερικανική εταιρεία για να συνάδει με το iOS
Σε περιπέτειες για τα πνευματικά δικαιώματα η Κύπρος-Γιατί ελλοχεύει κίνδυνος κυρώσεων από την Ε.Ε.
Παραδοχή Αναστασιάδη: Εξετέθη με το επενδυτικό πρόγραμμα η Κύπρος-Τι ξεκαθαρίζει για δικηγορικό γραφείο και Σεϋχέλλες
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη