Διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για το νέο Londa (photos)

Τα έργα για μετατροπή του γνωστού ξενοδοχείου Londa στην οικιστική ανάπτυξη «The Residences by Londa» ξεκινούν αυτόν τον μήνα, και η Marketing Director του, Matea Leko, εξηγεί στο InBusinessNews γιατί αποτελεί μία μοναδική επιλογή πολυτελούς ιδιοκατοίκησης, μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα: 

Κ. Κόκκινος: Εδώ θεωρώ ότι θα μπορούσα να είμαι πιο πετυχημένος

Κωστάκης Λοΐζου: Σε αναζήτηση επενδυτών για την Celestyal

Αναφέρει ακόμη ότι το ενδιαφέρον για το έργο είναι μεγάλο και προέρχεται από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.  Όπως σημειώνει, σε αυτό συνέτεινε, τόσο η ιδιωτικότητα που θα προσφέρει στους ένοικους όσο και ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του.

Ποια είναι η φιλοδοξία σας για το έργο «The Residences by Londa»; Μπορεί να γίνει το ορόσημο για το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού;

Με απόλυτη βεβαιότητα! To Londa, δεν κάνει μια απλή και τυπική επανεκκίνηση ως οικιστική έργο. Ήδη, από την στιγμή που ενημερωθήκαμε ότι το ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμο προς πώληση, ορισμένοι συνεργάτες των επενδυτικών ταμείων  που συνεργαζόμαστε, εξέφρασαν την επιθυμία όπως μετατραπεί σε ένα πολυτελές συγκρότημα αποκλειστικών παραθαλάσσιων κατοικιών. Δεν πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με εκατοντάδες οικιστικές μονάδες, αλλά για μια ιδιαίτερη και αποκλειστική ανάπτυξη με περιορισμένο αριθμό κατοικιών. Ήδη, ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών έχει προκρατηθεί, όπως το αναμέναμε άλλωστε, για ένα έργο που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία.

Από την αρχή, ήταν σαφές πως το ερώτημα δεν αφορούσε τόσο το "πώς θα πουλήσουμε τις κατοικίες" αλλά σε ποιους θα τις πουλήσουμε. Έχοντας αυτήν την πιο «χαλαρή» στρατηγική πωλήσεων, μας επέτρεψε να δώσουμε αντίστοιχη έμφαση και στον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και στην επιλογή αντίστοιχης ποιότητας υλικών. Ξέραμε ότι θα είχαμε μόνο μια ευκαιρία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και παράλληλα να αποδώσουμε φόρο τιμής στο κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε πίσω του το Londa, κι έτσι συνεργαστήκαμε με τους καλύτερους επαγγελματίες του κάθε παρεμφερούς τομέα.

Αντικρίζοντας το έργο από μία διαφορετική οπτική γωνιά, και όχι απλώς ως μία ακόμα ανάπτυξη γης, είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε μια νέα εντελώς προσέγγιση στην έννοια της ιδανικής παραθαλάσσιας κατοικίας. Πρόκειται όντως για ένα έργο ορόσημο για εμάς. Αρκεί να πούμε πως στη διαδικασία επανασχεδιασμού του έργου, η ομάδα έλαβε ρητές οδηγίες όπως δημιουργήσει αυτό που οι ίδιοι θα θεωρούσαν την ιδανική κατοικία. Από την αρχή του σχεδιασμού του Londa, το αντιμετωπίσαμε ως να ήταν η δική μας ονειρεμένη μελλοντική κατοικία.

 

Περιγράψετε μας το έργο; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του;

Το “The Residences by Londa” διαθέτει 29 μοναδικές κατοικίες, όλες με θέα τη θάλασσα, όπου η κάθε μια είναι επενδυμένη με υψηλής ποιότητας υλικά και με χρωματική παλέτα που παραπέμπει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά χρώματα της Κύπρου (χαλκός και ελιά). Οι κατοικίες διαφοροποιούνται σε τρεις πολυτελείς Συλλογές, προσφέροντας κατοικίες που διαθέτουν από ένα μέχρι τέσσερα υπνοδωμάτια. Κάθε Συλλογή διαθέτει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα – μπορεί κάποιος δηλαδή να επιλέξει κατοικία που έχει κήπο με ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία ή κατοικία που διαθέτει μαρμάρινα μπαρ στον τελευταίο όροφο και πισίνα υπερχείλισης, κατοικία με οικογενειακά δωμάτια και πολυτελή κουζίνα που συνδέονται με κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους με θέα τη θάλασσα.

Από την αρχή, ο στόχος μας ήταν να προσδώσουμε σ’ αυτό το μοναδικό έργο την αίσθηση της τέλειας τοποθεσίας και της αυστηρά ιδιωτικής πρόσβασης, όπου ακόμα και οι επισκέπτες τους χώρου μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο "μόνο με πρόσκληση". Κατά δεύτερο λόγο θέλαμε όλοι οι ένοικοι να βιώνουν το αίσθημα της μοναδικότητας της ταυτότητας του Londa. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι το κτήριο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη “αθέατη” είσοδο με ανέπαφη πρόσβαση. Κατασκευάστηκε με ένα ξεχωριστό σχεδιασμό, χωρίς άμεση επαφή με τον δρόμο, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο ένα μοναδικό συναίσθημα ότι μπαίνοντας στον χώρο εισέρχεσαι μέσα σε μια όαση ηρεμίας, μέσα στο δικό σου σπίτι όπου εκεί γίνεσαι ένα με τον χώρο σου και τη θάλασσα.

Άλλωστε και η λέξη Londa, που στα ιταλικά σημαίνει «κύμα», αντανακλά ακριβώς το συναίσθημα που νιώθεις εισερχόμενος μέσα στο κτίριο. Το lobby του κτιρίου φέρει την υπογραφή του διάσημου Γάλλου διακοσμητή εσωτερικών χώρων, Thierry Lemaire, ο οποίος θέλοντας να δημιουργήσει το μοναδικό αυτό χαρακτήρα της εισόδου, χρησιμοποιεί μάρμαρο ειδικής κατασκευής με χρυσές λεπτομέρειες. Το μάρμαρο παραπέμπει στα κύματα της θάλασσας και στο φως του ήλιου που αντανακλά μέσα στο νερό καθώς και στα κυματιστά μαλλιά της θεάς Αφροδίτης, χαρακτηριστικά τα οποία συνδέονται και με την ομορφιά της Κύπρου. Οι πολύ ιδιαίτερες τοξοτές αψίδες καθώς και ο επεξεργασμένος ματ φινιρισμένος ορείχαλκος, κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του κτιρίου και διακριτικά υπάρχουν τοποθετημένα και σε κάθε κατοικία.

 

Στη Λεμεσό αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά οικιστικά έργα, είτε αυτά έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται υπό εξέλιξη. Τι είναι αυτό ξεχωρίζει το νέο Londa;

Ιδιωτικότητα, ασφάλεια και εγγύτητα στη θάλασσα, που μόνο η τοποθεσία του Londa μπορεί να προσφέρει. Γιατί κάποιος να συμβιβαστεί με επιλογές στη δεύτερη σειρά όταν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη; Για παράδειγμα, οι κατοικίες του “Garden Collection” είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση ζωής στην παραλία με αποκλειστική πρόσβαση, με ανοικτούς εσωτερικούς χώρους με θέα τη Μεσόγειο θάλασσα και ιδιωτικό κήπο 250τ.μ. με πισίνα.

Παρόλο που υπάρχουν μεγαλύτερα έργα με τα δικά τους πλεονεκτήματα στην Λεμεσό, όπως για παράδειγμα έργα που λειτουργούν ως αυτόνομες μικρές πόλεις, οι δικοί μας πελάτες έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίληψη μέσα στο μυαλό τους για τον τρόπο που θέλουν να ζήσουν. Προσφέρουμε έναν παράδεισο απομόνωσης πάνω στο κύμα, με απαράμιλλο πολυτελή σχεδιασμό. Οι σχεδιαστές τους έργου, Thierry Lemaire και Hubert Malherbe, είναι δύο πολύ ξεχωριστά και μοναδικά ταλέντα. Ο πρώτος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και διακοσμητές της εποχής μας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο του έργα όπως το σχεδιασμό του Les salons du Palais de l'Elysee και το γραφείο του Emmanuel Macron, ενώ ο δεύτερος είναι ένας εξέχων και διακεκριμένος σχεδιαστής, ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα τον σχεδιασμό του μεγάλου πολυκαταστήματος La Samaritaine στο Παρίσι. Χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω τη συνέντευξη, ενδεχομένως η πρόσφατη συμφωνία συμμαχίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, να υπογράφηκε πάνω στο δια χειρός Thierry Lemaire προεδρικό γραφείο.

Η περίοδος που χαρακτηριστικά θυμίζει και παραπέμπει στην ιστορία του μυθιστορήματος “The Great Gastby”, αποτέλεσε για εμάς αρχική πηγή έμπνευσης στο σχεδιασμό του έργου. Τέτοια χαρακτηριστικά μπορούμε να συναντήσουμε στις πόρτες του Londa, οι οποίες φέρουν αυτή τη μοναδική σφραγίδα και βρίσκονται στο κεντρικό λόμπι, στο Spa Lobby καθώς και σε μερικές από τις κατοικίες. Σε όλο το έργο, μπορεί να αισθανθεί κάποιος ότι βρίσκεται στην εποχή του “The Great Gastby”, στην χρυσή εποχή της δόξας της Γαλλικής Ριβιέρας, την παριζιάνικη έμπνευση των σχεδιαστών του έργου, η οποία αντικατοπτρίζεται έντονα θέλοντας να διατηρήσει παράλληλα την τοπική υπερηφάνεια και την επαναλαμβανόμενη νύξη των κυπριακών στοιχείων. Όλο αυτά τα στοιχεία, θεωρούμε πως δικαίως τοποθετούνται στη Λεμεσό, αφού η πόλη αποτελεί μία τόσο υποδειγματική και εμβληματική τοποθεσία.

Ο περιορισμένος αριθμός κατοικιών μαζί με τη ξεχωριστή τοποθεσία του κτιρίου, προσφέρουν μια ιδιωτική μοναδικότητα, που πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ανάπτυξη, αφού στο τέλος της μέρας ο κάθε ένοικος μπορεί να απολαμβάνει στην απόλυτη ησυχία τον καφέ του ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

 

Τι είδους ανέσεις θα προσφέρετε στις κατοικίες;

Οι κατοικίες θα έχουν σημαντικές και ξεχωριστές ανέσεις και υπηρεσίες όπως ανέπαφη πρόσβαση εισόδου στο κτίριο, 24ωρη υπηρεσία εξυπηρέτησης, ξεχωριστούς αποθηκευτικούς χώρους για κάθε κατοικία, καλυμμένους χώρους στάθμευσης, πλυντήριο αυτοκινήτων εντός των εγκαταστάσεων και ειδικά διαμορφωμένα κελάρια φύλαξης κρασιών. Ακόμα, οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το αποκλειστικά γι’ αυτούς κέντρο spa σχεδιασμένο από τον Thierry Lemaire το οποίο θα διαθέτει εσωτερική πισίνα και ειδικό χώρο για ηλιοθεραπεία μήκους 35 μέτρων. Επιπρόσθετα, οι κατοικίες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, ενώ το κτίριο θα προσφέρει επίσης αίθουσες συνεδριάσεων και γραφειακούς χώρους.

Περιγράφετε το Londa ως έναν προσωπικό προορισμό που μπορεί κάποιος να απολαύσει ολόχρονα. Ποια είναι η αγορά-στόχος σας;

Σε αυτή την περίπτωση, η αγορά-στόχος μας δεν είναι ένα τυποποιημένο κοινό αγοραστών. Οι πελάτες μας έρχονται για το "Londa". Το brand μας έχει διαδοθεί ανάμεσα σε δυνητικούς υποψήφιους ιδιοκτήτες κατοικιών ανά το παγκόσμιο, οπότε δύσκολα ξεχωρίζουμε χώρα προέλευσης ή εθνικότητα. Ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον προήλθε από Ισραήλ και Μέση Ανατολή, καθώς και από Ρωσία, ΗΠΑ και Βόρεια Ευρώπη.

 

Πρόσφατα έχετε συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Delfi Properties. Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συνεργασίας;

Η εταιρεία Delfi Properties έχει στρατηγική συνεργασία με το επενδυτικό ταμείο ιδιοκτήτη του ακινήτου, όπου η διαχείριση και εξυπηρέτηση κάποιων ακινήτων του ταμείου γίνεται από την Delfi Properties. Όσον αφορά την περίπτωση του Londa, η Delfi Properties είχε μια πολύ συγκεκριμένη βάση πελατών, στην οποία ήθελε να προσφέρει την μοναδική αυτή εμπειρία απόκτησης κατοικίας στο έργο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη κοινή μας συνεργασία.

Με την ολοκλήρωση του έργου ποια θα είναι η συνολική επένδυση που θα έχει πραγματοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες του έργου, York Capital Management και Elements Capital Management;

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω επιπλέον πληροφορίες, αλλά ξέρω με βεβαιότητα ότι η ομάδα σχεδιασμού έλαβε ρητή εντολή να δημιουργήσει το πιο υψηλού επιπέδου ποιότητας έργο στην Κύπρο.

 

Όπως έχουμε ενημερωθεί, το έργο εξαιρείται από τον ΦΠΑ. Θεωρείτε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα;

Βεβαίως! Η εξαίρεση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους αγοραστές των κατοικιών του έργου, αφού δημιουργεί μια τεράστια εξοικονόμηση, έστω κι αν αυτό το γεγονός ήταν ένα μειονέκτημα για εμάς, αφού κατά την περίοδο κατασκευής του κτιρίου, δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από το ενδεχόμενο επιστροφής ΦΠΑ που θα μας επιβληθεί.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο και πότε αναμένετε να ολοκληρωθεί;

Οι εργασίες στο κτίριο ξεκινούν αυτόν τον μήνα και οι κατοικίες “The Residences by Londa” θα είναι έτοιμες σε περίπου 18 μήνες.

Δειτε Επισης

Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων