Χρ. Ψηλογένη: Στόχος να βρεθεί στην πράσινη κατηγορία η Κύπρος

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον τουρισμό χαρακτηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου(ΣΤΕΚ) Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, τονίζοντας πως ζητούμενο είναι η συνέχιση της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών και η ένταξη της χώρας μας στην πράσινη κατηγορία.

«H μετάταξη της Κύπρου στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC μετά από αρκετούς μήνες στην κόκκινη κατηγορία, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία μας κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τους πλείστους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής», σημείωσε μιλώντας στο InBusinessNews η κ. Ψηλογένη, επισημαίνοντας πως το σημαντικό πλέον είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για διατήρηση και βελτίωση των σχετικών επιδημιολογικών δεικτών, ώστε σταδιακά να βρεθούμε στην πράσινη κατηγορία. 

Διαβάστε ακόμη:

Στ. Καραμοντάνης: Αυτοί οι λίγοι που καταστρέφουν τα πάντα...

Allea Group: Μετά το Grand Hyatt, ετοιμάζει το Nilufar στην Πάφο

Αναφορικά με την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κινήθηκαν υπό τις περιστάσεις σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Ενώ αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, θα διαφανούν τα περιθώρια για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.  

«Όσον αφορά την κατάσταση στον ξενοδοχειακό τομέα, οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά πιο καλοί απ’ ότι στις αρχές του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει επανέλθει η ομαλότητα. Πέραν της καλοκαιρινής περιόδου, αρκετά θετικά κινήθηκε, υπό τις περιστάσεις ο Σεπτέμβριος, ενώ και ο Οκτώβριος φαίνεται πως θα είναι με θετικό πρόσημο», εξήγησε η κ. Ψηλογένη. 

«Σίγουρα», συνέχισε, «η χειμερινή περίοδος διαχρονικά κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα, πόσο μάλλον φέτος με την πανδημία ακόμα να επηρεάζει την ταξιδιωτική κίνηση. Ωστόσο, υπάρχουν  κάποιες ελπίδες ότι μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα των αναμενόμενων». 

Καταλήγοντας, η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ ανέφερε πως υπάρχει αισιοδοξία για επιστροφή σε προ πανδημίας επίπεδα. «Η έμφαση όλων πρέπει να είναι στην τουριστική περίοδο του 2022, η οποία, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αισιοδοξούμε πως θα αποτελέσει την χρονιά κατά την οποία θα αρχίσουμε σταδιακά να επιστρέφουμε σε προ πανδημίας επίπεδα», σημείωσε.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών