Τα νέα ξενοδοχεία στα σκαριά και όσα πήραν άδεια

Νέες ξενοδοχειακές μονάδες προγραμματίζονται τα επόμενα χρόνια, με τους φορείς των έργων να έχουν υποβάλει προσφάτως τις Μελέτες Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες.

Αρκετά από τα προτεινόμενα έργα έχουν λάβει την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος, ορισμένα από αυτά βρίσκονται στο μικροσκόπιο, ενώ σε ορισμένα έργα η Περιβαλλοντική Αρχή φαίνεται να καθιστά δύσκολη την υλοποίησή τους, θέτοντας όρους και προϋποθέσεις που ενδεχομένως να μην βρίσκουν σύμφωνες τις εταιρείες/φορείς των αναπτύξεων.

Διαβάστε ακόμη:

Διαθέτει το περιεχόμενο για affluent επενδυτές η Κύπρος

Προς πώληση πενταώροφη μεικτή ανάπτυξη στη Λευκωσία (photos)

Nexters: Η κίνηση που δεν υπήρχε καν ως σκέψη και η είσοδος στο Nasdaq (video)

Δείτε πιο κάτω ορισμένα από τα ξενοδοχεία, τα οποία είτε εξετάζονται είτε έχουν εξασφαλίσει την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής:

Anastasia Tsokkou Estates
Το πράσινο φως άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή στην αίτηση της Anastasia Tsokkou Estates για την ανέγερση τετράστερου ξενοδοχείου, στον Δήμο Σωτήρας, στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 206 δωματίων (452 κλινών), η οποία θα εκτείνεται σε έξι ορόφους και αναμένεται να λειτουργεί ολόχρονα.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει 173 τυπικά δωμάτια (δύο κλινών), 20 οικογενειακά δωμάτια (τεσσάρων κλινών) και 13 δωμάτια για ΑμΕΑ (δύο κλινών), χώρο αναμονής, σαλόνι, μπαρ, καθώς και δύο εστιατόρια πελατών.

Εξάλλου, διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, γυμναστήριο με αποδυτήρια, και βοηθητικούς χώρους. Στους βοηθητικούς χώρους περιλαμβάνονται αποθήκες ποτών και τροφίμων, αποθήκες επίπλων, λιναποθήκες, πλυντήριο, μηχανοστάσια, χώροι εστίασης και ξεκούρασης προσωπικού και χώρος εκφόρτωσης.

 

Στην προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να λειτουργούν συνολικά δύο πισίνες, μια εξωτερική πισίνα για ενήλικες μαζί με παιδική πισίνα, όπως επίσης και μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, με συνολική χωρητικότητα 1.410 μ3.

 

Marina Bay
Το Τμήμα Περιβάλλοντος ενέκρινε την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Το προτεινόμενο έργο των εταιρειών Abelia Campus Ltd & ACC Hadjichristou Bros Ltd ονομάζεται “Marina Bay” και αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 336 δωματίων και διαμερισμάτων (668 κλινών).

 

Το κόστος για την κατασκευή του προτεινόμενου έργου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα €20 εκατ., ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια.

 

 

Μεταξύ άλλων, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 334 δωμάτια, εκ των οποίων μερικά έχουν πισίνα και τζακούζι, χαμάμ, γυμναστήρια, σπα, γήπεδο, εσωτερική πισίνα για ενήλικες και παιδιά, εξωτερικές πισίνες για ενήλικες και παιδιά, χώρο αναμονής και σαλόνι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες αναψυχής (τηλεόρασης, παιχνιδιών, χορού κ.α.), τρία εστιατόρια, μπαρ, δύο κουζίνες (ισόγειο και 1ο όροφο), κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, χώρους προσωπικού, βοηθητικούς χώρους και μηχανοστάσιο.

 

Parayialia Hotel
Την ανέγερση τετραώροφου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 392 κλινών, στη Λάρνακα, προγραμματίζει η S & H Parayialia Estates Ltd.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, για την οποία κατατέθηκε Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, αφορά την κατασκευή τετραώροφου ξενοδοχείου επί της οδού Φάρου, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μενεού.
 

Το Parayialia Hotel έχει εκτιμώμενο κόστος €15 εκατ. και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2022 και να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2024.

 

 

 

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και γραφεία, κύριους και βοηθητικούς χώρους εστίασης, κουζίνες, μπαρ, χώρους υγιεινής και ευημερίας, χώρους για υπηρεσίες περιποίησης, γυμναστήριο, πλυντήριο και λινοθήκη, αποθηκευτικούς χώρους, ορόφους με δωμάτια, κήπους, χώρους στάθμευσης και χώρους πισίνας.

 

Formatio Hotel
Τα πλάνα του πεντάστερου ξενοδοχείου, Formatio Hotel, αλλάζει η Περιβαλλοντική Αρχή, θέτοντας ως προϋπόθεση υλοποίησης του έργου, με κόστος υλοποίησης ύψους €50 εκατ., τη μείωση στον αριθμό των ορόφων του, από τους πέντε στους τρεις.

Το προτεινόμενο έργο αφορά ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, με δύο πτέρυγες, μία για οικογένειες και μία για ενήλικες, η οποία εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίας Νάπας, στην τοποθεσία Άμμος του Καμπούρη, σε συνολική έκταση 84.932 τ.μ.

 

Πιο αναλυτικά, θα αποτελείται από την ανατολική πτέρυγα (Atlantica Bellevue Park) που θα απευθύνεται σε οικογένειες, περιλαμβανομένων εξωτερικών ανώτερης ποιότητας σουιτών (superior suites), νοτιοανατολικά της ανάπτυξης, και τη δυτική πτέρυγα (Atlantica Ammos Bay) που θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

 

Φορέας ανάπτυξης του έργου είναι η εταιρεία Formatio Ltd και αρχιτέκτονες οι Eraclis Papachristou Architects και Skordas Design Studio.


Sole and Mare
Το πράσινο φως του Τμήματος Περιβάλλοντος έλαβε τον Φεβρουάριο του 2021 η ξενοδοχειακή μονάδα Sole and Mare στο Παραλίμνι. 

Πρόκειται για ξενοδοχείο τριών αστέρων που θα ανεγερθεί εντός τεσσάρων τεμαχίων, με συνολικό εμβαδό 10.857 τ.μ.

Το ξενοδοχείο εμπίπτει σε τουριστική ζώνη με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους τρεις.

Πιο αναλυτικά, το προτεινόμενο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τρεις ορόφους. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 120 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων έξι δωματίων για ΑμεΑ, χώρο αναμονής, εστιατόριο, μπαρ, γραφεία, αίθουσα πολλαπλής χρίσης, αίθουσες παιχνιδιών, πισίνα, βοηθητικούς χώρους, όπως επίσης 54 ισόγειους χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι πέντε για ΑμεΑ.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food