Έκαναν θραύση οι επιχορηγημένες διακοπές για εμβολιασμένους

Δροσερό αεράκι εν μέσω καύσωνα ήταν το καλοκαίρι για τα ξενοδοχεία και την τουριστική βιομηχανία, το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού, το οποίο επεκτείνεται μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Το μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφτηκε όμως, δεν άλλαξε τα αρνητικά πρόσημα στην βιομηχανία που δημιουργήθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Για το καλοκαιρινό κομμάτι του σχεδίου επιχορηγούμενων διακοπών για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει από COVID-19, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού που εξασφάλισε το InBusinessNews, από τις 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου 2021 είχαν λάβει μέρος 230 τουριστικά καταλύματα. Η μεγάλη απήχηση του σχεδίου μεταφράστηκε σε 270.000 διανυκτερεύσεις σε εν λόγω καταλύματα (μέχρι 31 Αυγούστου). Το σχέδιο το αξιοποίησαν 75.000 άτομα όλοι κάτοικοι Κύπρου και καταγράφτηκαν 30.000 κρατήσεις.

Για το επόμενο στάδιο του Σχεδίου, μιας και επεκτάθηκε μέχρι τέλος Νοεμβρίου, το Υφυπουργείο αναμένει να υπάρξει μείωση στο ενδιαφέρον, καθώς η φθινοπωρινή περίοδος δεν δίνει την ίδια ευχέρεια για διακοπές με το καλοκαίρι. Το άνοιγμα το σχολείων, η επιστροφή στην καθημερινότητα και την εργασία, οδηγούν πρακτικά στην εκμετάλλευση του σχεδίου μόνο για τα σαββατοκυρίακα. Ωστόσο οι επιλογές για ξενοδοχείο θα είναι αρκετές, καθώς θα συμμετέχουν στο σχέδιο ανάλογος αριθμός επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι η λίστα με τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανανεωθεί τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμα:

PAA BIO PRO: Αξιοποιώντας τις θαυματουργές ιδιότητες της Aloe Vera

Το φθηνότερο οικιστικό ακίνητο και οι διώροφες κατοικίες κάτω των €35.000

Υπενθυμίζεται ότι στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και  30η Νοεμβρίου 2021 μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 2 βράδια. Το Σχέδιο  προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Δύσκολη σεζόν

Από πλευράς ΠΑΣΥΞΕ, ο Γενικός Διευθυντής Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε στο InBusinessNews ότι για το σχέδιο υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρήσεων και ότι αξιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες. Ο ΠΑΣΥΞΕ αναμένει επίσης μία μείωση στο ενδιαφέρον, σε σύγκριση με το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τους τελευταίους τρεις μήνες, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι «ήταν μία ακόμα δύσκολη σεζόν. Δεν είχαμε την τουριστική ροή που περιμέναμε. Επηρέασε αρκετά η επιδημιολογική μας εικόνα. Ας ελπίσουμε το επόμενο διάστημα να είναι καλύτερα και να έχουμε τουριστικές ροές, ιδιαίτερα από την Βρετανία».

Για τα επόμενα βήματα, και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, προς το παρόν υπάρχει το Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού με τις επιχορηγούμενες διακοπές, και γίνεται αξιολόγηση των δεδομένων.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food