Powered by

Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

Στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης παρέμεινε η Κύπρος μετά από τη νεότερη αξιολόγηση. H εξέλιξη αυτή φέρνει ανακούφιση στους τουριστικούς φορείς της χώρας μας, μιας και λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού μας, ελλόχευε ο κίνδυνος υποβάθμισής μας στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας. 

Η παραμονή της Κύπρου στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανιής Κυβέρνησης αναπτερώνειή καλύτερα ζωντανεύει τις ελπιδές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία- μια εκ των βασικότερων αγορών της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας- προς τη χώρα μας, αφού από την προσεχή Δευτέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε μόνο περιορισμένες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά την υποβάθμιση των ισπανικών Βαλεαρίδων νήσων, όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα.

Στην πράσινη λίστα τοποθετούνται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, όπως επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, αν και οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Ο κ. Σαπς υπενθύμισε ότι από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Θα χρειάζονται ωστόσο ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει επίσης σε Σκωτία και Ουαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Οι ταξιδιωτικές λίστες επαναξιολογούνται κάθε τρεις εβδομάδες.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων εκατομμυρίων στη θέση του Eva Hotel στη Λάρνακα
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό...Ο απολογισμός του ΠΑΣΥΞΕ από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου
E.V.H. Investments: Ενέκρινε το αίτημα squeeze out για Salamis Tours η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Αναζητά μέλη πληρώματος καμπίνας στην Κύπρο η Emirates-Το ελκυστικό πακέτο απασχόλησης που προσφέρει
Ταξίδια στο Ντουμπάι με Emirates για μοναδικές εμπειρίες και με ξεχωριστά προνόμια για κάθε επιβάτη
Το Sumosan έρχεται στην Κύπρο και ανοίγει εστιατόριο στο The Landmark Nicosia (photos)
Σχέδιο επιχορήγησης μισού εκατομμυρίου για έργα ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης των παραλιών
Χαιρετίζει την επανέναρξη πτήσεων ισραηλινών εταιρειών η ΕΤΑΠ Πάφου-Προϋποθέσεις για νέο ρεκόρ αφίξεων
Aegean: Μετέφερε 1,9 εκατ. επιβάτες το πρώτο δίμηνο-Αυξημένη κατά 9% η επιβατική κίνηση
Parklane Resort: Επιστρέφει για τέταρτη χρονιά το Nammos Limassol, ανοίγει ξανά με νέες αφίξεις το The Retail Village