Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

InBusinessNews  15/07/2021 07:57
Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

InBusinessNews  15/07/2021 07:57

Στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης παρέμεινε η Κύπρος μετά από τη νεότερη αξιολόγηση. H εξέλιξη αυτή φέρνει ανακούφιση στους τουριστικούς φορείς της χώρας μας, μιας και λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού μας, ελλόχευε ο κίνδυνος υποβάθμισής μας στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας. 

Η παραμονή της Κύπρου στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανιής Κυβέρνησης αναπτερώνειή καλύτερα ζωντανεύει τις ελπιδές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία- μια εκ των βασικότερων αγορών της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας- προς τη χώρα μας, αφού από την προσεχή Δευτέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε μόνο περιορισμένες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά την υποβάθμιση των ισπανικών Βαλεαρίδων νήσων, όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα.

Στην πράσινη λίστα τοποθετούνται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, όπως επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, αν και οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Ο κ. Σαπς υπενθύμισε ότι από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Θα χρειάζονται ωστόσο ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει επίσης σε Σκωτία και Ουαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Οι ταξιδιωτικές λίστες επαναξιολογούνται κάθε τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας