Powered by

Ανακαίνιση €40 εκ. για το The Landmark Nicosia

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανακαίνιση του «The Landmark Nicosia» (πρώην Hilton), με την Περιβαλλοντική Αρχή να δίνει την έγκριση της, με χθεσινή απόφαση, για προσθηκομετατροπές στο ξενοδοχείο, οι οποίες θα κοστίσουν €40 εκατ. και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια, από την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με την αιτιολογημένη διαπίστωση, αρχική προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Αρχής ήταν η εξέταση της αίτησης να γίνει μαζί με το προτεινόμενο έργο «Landmark Project – Office and Residential Tower Development», η οποία αφορά την ανέγερση οικιστικής και γραφειακής ανάπτυξης. 

Κατόπιν όμως διαβούλευσης με τον κύριο του έργου διαπιστώθηκε ότι η νέα ανάπτυξη θα τύχει επανασχεδιασμού ενώ η αναμόρφωση του ξενοδοχείου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, οπόταν δεν υπάρχει ζήτημα συσσωρευτικών επιπτώσεων.  

 

Πισίνα, εστιατόρια, καφετέρια και μπαρ

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company LTD για προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο.

Οι προσθηκομετατροπές αφορούν αποκλειστικά το ισόγειο και το μεσοπάτωμα του κτηρίου ενώ δε θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους ορόφους και στα υπόγεια. Οι προσθήκες αφορούν στην προσθήκη μιας κολυμβητικής δεξαμενής συνολικού εμβαδού 180 τ.μ., δύο εστιατορίων 230 και 210 τ.μ. αντίστοιχα, ενός αίθριου που θα χρησιμεύει ως καφετέρια και θα έχει εμβαδόν 32 τ.μ. και ενός μπαρ συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων του ισογείου και του μεσοπατώματος ανέρχεται στα 4.513 τ.μ. και θα υπάρξουν προσθήκες 908 τ.μ. περίπου για να ανέλθει στα 5.791 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης 419 χώρους στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στα υπόγεια όσο και στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμη: 

Α. Κυπριανού: Επανασχεδιασμός αναπτυξιακού μοντέλου

H&M: Φθινόπωρο το άνοιγμα του νέου καταστήματος

Βάσει του σχεδιασμού πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στην κατεδάφιση τοίχων στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές. Οι συνολικοί χώροι που θα κατεδαφιστούν θα έχουν εμβαδόν περίπου 1.450 τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν των χώρων στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις ανέρχεται στα 1.352 τ.μ.

Σημειώνεται ότι, κατά τις κατασκευαστικές εργασίες το ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

 

 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield