Στρατηγική συνεργασία City of Dreams Mediterranean-Υφυπουργείου Τουρισμού

Η Melco Cyprus υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίο, στον χώρο ανέγερσης του City of Dreams Mediterranean, στις 13 Μαΐου 2021. Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στο πολυθεματικό θέρετρο και να ενημερωθεί από μέλη της Διοίκησης της Εταιρείας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ολοκλήρωση του City of Dreams Mediterranean, το καλοκαίρι του 2022, θα αποτελέσει ορόσημο για την Κύπρο, αφού το έργο θα καταστεί το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της χώρας και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, διανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης που θα μετασχηματίσουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με στόχο να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια για την αναζωογόνηση του τουρισμού, η Melco Cyprus προχωρεί σε στρατηγική συμμαχία με το Υφυπουργείου Τουρισμού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια κοινών δράσεων, με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού και βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης για την Κύπρο. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το πολυθεματικό θέρετρο θα διαθέτει συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, έκτασης 10,000 τετραγωνικών μέτρων καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, επιτρέπει στις δύο πλευρές να συνεργαστούν στενά για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως η διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων, εξερευνώντας την ίδια ώρα, νέες ευκαιρίες και αγορές.
 

 

 

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο πολυθεματικό θέρετρο ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, δήλωσε: «Τα κατασκευαστικά έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το όλο οικοδόμημα είναι εντυπωσιακό, προσφέροντας στον επισκέπτη εξαιρετική θέα της περιοχής. Η ολοκλήρωση του City of Dreams Mediterranean, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, καθώς θα δημιουργήσει ένα προορισμό για όλο τον χρόνο και θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν, ενώ αναμένεται ότι θα προσελκύει 300,000 επιπρόσθετους τουρίστες ετησίως. Ο τουρισμός μπορεί να ήταν μεταξύ των κλάδων που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, παραμένει όμως, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Ως εκ τούτου, εστιάζουμε στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και ενθαρρύνουμε την καινοτομία. Η Melco αποτελεί, αναμφίβολα, βασικό εταίρο του Υφυπουργείου σε αυτή την προσπάθεια. Οι στόχοι μας ευθυγραμμίζονται και το όραμά μας είναι κοινό. Είμαι βέβαιος ότι το City of Dreams Mediterranean θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, δημιουργώντας ταυτόχρονα, πραγματική αξία για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας».
 

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus Casinos, κ. Grant Johnson δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε τον ουσιώδη ρόλο μας όσον αφορά την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Η Melco, ως κατασκευαστής και διαχειριστής του πρωτοποριακού αυτού έργου, αποτελεί αναπόσπαστο συνεργάτη της Πολιτείας σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε περήφανοι που διαμορφώνουμε συνέργειες που ενισχύουν τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην κατασκευή ενός έργου παγκόσμιας κλάσης, το οποίο θα καταστεί αυθεντικό σημείο αναφοράς του πολυτελούς τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Η Melco αποτελεί ηγέτη του κλάδου παγκοσμίως και το City of Dreams Mediterranean κατασκευάζεται με βάση τα διεθνή πρότυπα του Ομίλου, συνδυάζοντας άριστης ποιότητας εγκαταστάσεις και μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Ως εκ τούτου, η έναρξη της λειτουργίας του πολυθεματικού θερέτρου αναμένεται ότι θα δώσει ώθηση στην τουριστική αγορά της Κύπρου, δημιουργώντας χιλιάδες βιώσιμες θέσεις εργασίας και πραγματικά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Το City of Dreams Mediterranean θα διαθέτει ένα 14όροφο ξενοδοχείο 5 αστέρων με περισσότερα από 500 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους περί τα 10,000 τ.μ., υπαίθριο αμφιθέατρο, adventure park, χώρους εστίασης και πολυτελή καταστήματα. Το θέρετρο αναπτύσσεται σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς περιβαλλοντικές πρακτικές, ενώ πρόσφατα έγινε το πρώτο κτίριο στην Κύπρο που λαμβάνει την πιστοποίηση BREEAM Excellent rating για το στάδιο του σχεδιασμού του. Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί την πιο αναγνωρισμένη μέθοδο αξιολόγησης της αειφορίας ολοκληρωμένων κατασκευαστικών έργων, υποδομών και κτιρίων, παγκοσμίως.

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου