TourInvest Cyprus

Ακονίζουν μαχαίρια οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Μάριος Ρούσσος  11/05/2021 11:29
Ακονίζουν μαχαίρια οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής
TourInvest Cyprus

Ακονίζουν μαχαίρια οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Μάριος Ρούσσος  11/05/2021 11:29

Με συμβολικά, πλην δυναμικά μέτρα, προειοδοποιούν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψύχης, αξιώνοντας ικανοποίηση σειρά αιτημάτων που θέτουν υπό το πρίσμα του νέου τρόπου λειτουργίας τους, όπως αυτός απορρέει από τις τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν σε σχέση με την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Στο πιο πάνω πλαίσιο, ο Παγκύπριος Σύνεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ), απέστειλε επιστολές, τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, εκφράζοντας τις διαφωνίες τους με παραμέτρους των ισχύοντων μέτρων. 

Υπενθυμίζεται πως βάσει των ισχύοντων μέτρων, οι επισκέπτες των χώρων εστίασης πρέπει να κατέχουν rapid test διάρκειας 72 ωρών, ενώ δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που αρχίζει στις 11 το βράδυ, οι χώροι αναψυχής κλείνουν στις 10:45 μ.μ. Επίσης, δεν δικαιούνται να λειτουργούν τους εσωτερικούς τους χώρους, κάτι που βάσει του πλάνου αποκλιμάκωσης θα μπορεί να γίνεται από την 1η Ιουνίου. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο  πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως για τον Σύνδεσμο, είναι κάθετη, κόκκινη και αδιαπραγμάτευτη γραμμή, η απαίτηση για επέκταση της ισχύς του rapid test από τις 72 ώρες στη μία εβδομάδα. «Θα διευκολύνει όλους τους ντόπιους και όσους επισκέπτονται την Κύπρο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ένας τουρίστας να μπορεί να επισκέπτεται και ένας Κύπριος δεν θα δικαιούται. Δεν έχουμε αντιληφθεί τη φιλοσοφία αυτής της απόφασης», σημείωσε. 

Διαβάστε ακόμα: 

Ανάβει πράσινο για την κάθοδο Βρετανών το… πορτοκαλί

Χωρίς safe pass το take away

Λιανεμπόριο: Το μουδιασμένο ξεκίνημα και το τρίπτυχο-μονόδρομος της ανάκαμψης

Υποστήριξε περαιτέρω πως κατά τη χθεσινή μέρα «ο κόσμος σπατάλησε πολλές ώρες για να κάνει τα τεστ και κατάληξε αγανακτισμένος σπίτι του. Είχαμε και τις εκδηλώσεις. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα, αλλά με την ανοχή της πολιτείας. Αν με την παρέλευση των 7-10 ημερών που απαιτείται για να δούμε το αποτέλεσμα των συμπεριφορών μας, δεν έχουμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, δεν θα υπάρχει δικαιολογία να μην λειτουργήσουν εσωτερικοί χώροι».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ωράριο, τονίζοντας το αίτημα του ΠΑΣΙΚΑ για επέκταση του πέραν τις 12 το βράδυ.

Τις εισηγήσεις αυτές ο Σύνδεσμος τις έχει καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών και υπουργείων, αλλά και με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ γίνεται προσπάθεια για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Αν δεν εισακουστούν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, τότε είναι έτοιμοι να λάβουν δυναμικά μέτρα. «Περιμέναμε ότι θα έχουμε λιγότερους περιορισμούς όχι περισσότερα. Θα λάβουμε σίγουρα μέτρα. Η εισήγηση που είναι στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των δρόμων και των αεροδρομίων. Είναι συμβολικές κινήσεις για να στρέψουμε τα βλέμματα», επισήμανε. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας