Πανέτοιμοι για το νέο restart ξενοδοχεία και εστίαση

Έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν και να... σερβίρουν ξανά είναι οι χώροι εστίασης, υπό το πρίσμα των χθεσινοβραδινών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και δη του ανοίγματος της εστίασης από τις 10 του μήνα.

Την ίδια ώρα, πανέτοιμες δηλώνουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, αυτή τη φορά για να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν και τον εγχώριο τουρισμό, μιας και αποφασίστηκε όπως επιτρέπονται και οι διανυκτερεύσεις Κυπρίων στα ξενοδοχεία.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για τους χώρους εστίασης όσο και για τα ξενοδοχεία, απαραίτητη προϋπόθεση για τους θαμώνες είναι να έχουν στην κατοχή τους coronapass. Δηλαδή, είτε αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών είτε εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό είτε ο επισκέπτης να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους έξι μήνες.

ΠΑΣΥΞΕ: Η εικόνα μας είναι το διαβατήριο

Οι ξενοδόχοι ποντάρουν στην επαναλειτουργία και κυρίως στη διαμονή Κυπρίων στις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά το βλέμμα είναι στραμμένο στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτελεί κριτήριο για τους ξένους τουρίστες. Επικρατεί, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία πηγάζει και από την ταχύτητα με την οποία οποία υλοποιείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα:

Πλήγμα δεκάδων εκατ. ευρώ στους τζίρους των ξενοδοχείων

Μ. Σουρουλλά: Η πανδημία έγινε έναυσμα για αλλαγές στο δικηγορικό επάγγελμα

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ότι από τη στιγμή που ήρθηκαν οι περιορισμοί, θα ξεκινήσει ένα σταδιακό άνοιγμα της βιομηχανίας. «Με μαζικό τουρισμό από τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιούλιου. Κυρίως από τις μεγάλες μας αγορές, Ρωσία, Ισραήλ, Βρετανία, σκανδιναβικές χώρες. Υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανία και Βέλγιο», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «η επιδημιολογική μας εικόνα είναι το διαβατήριο μας για μια καλή τουριστική περίοδο, καλύτερη από πέρσι».

ΠΑΣΙΚΑ: Σε ετοιμότητα με επιφυλάξεις 

«Οι χώροι εστίασης είναι σε διαδικασία προετοιμασίας», ανέφερε από την πλευρά του στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης. 

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα ελέγχου των θαμώνων, αν έχουν εμβολιαστεί ή αν διαθέτουν πρόσφατο rapid test, με τον ΠΑΣΙΚΑ, όπως είπε, να διαφωνεί έντονα επί του ζητήματος. «Έχουμε εκφράσει την κάθετη διαφωνία μας. Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων μας δικαίωσε ότι δεν είναι δουλειά δική μας να ασκούμε τέτοιους ελέγχους», τόνισε.  

ΟΣΙΚΑ: Να δοθούν κουπόνια

Κουπόνια για Κύπριους που θα επισκέπτονται κέντρα αναψυχής εισηγήται η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ).

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου υποστήριξε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού πρέπει εκτός από τη διαμονή των Κυπριών σε ξενοδοχεία, να στηρίξει και τους χώρους εστίασης με εκπτωκουπόνια. Όπως υπέδειξε συναφώς, η ΟΣΙΚΑ εισηγείται κουπόνια μεταξύ του 15-25% της τιμής.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ εμφανίστηκε όχι και τόσο αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον των χώρων εστίασης. «Μετά το 3ο lockdown (4ο για κάποιες πόλεις) οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής είναι κουμπωμένοι και δύσπιστοι για να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν. Το 70-80% στις τουριστικές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν στο παρόν στάδιο, αν δεν παρθούν αποφάσεις από την Βρετανία και να δούμε τουρίστες χωρίς περιοριστικά μέτρα διακίνησης», υπογράμμισε ο κ. Θρασυβούλου.

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα