Η Εθνική Ομάδα Νέων που κερδίζει στην… κουζίνα

Με εμπειρία και γνώση στον χώρο της γαστρονομίας και 5 μετάλλια στο ενεργητικό της, η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα και τα κυπριακά προϊόντα στα διεθνή σαλόνια γαστρονομίας.

Ο διευθυντής της Ομάδα, Βαλεντίνος Μιχαήλ, παρουσιάζει στο ΙnBusinessNews τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου, ενώ μας μιλά για τους στόχους της Ομάδας.

Από πόσα και ποια άτομα απαρτίζεται η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου;
Η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου ιδρύθηκε το 2012 από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και είναι όλοι τους εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Ξεκινά η κατασκευή του Volta στο NEO PLAZA

 

Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου απαρτίζεται από 14 άτομα από όλη την Κύπρο, και σχολές, αποτελείται από καταξιωμένους σεφ με εμπειρία και γνώσεις στον χώρο της γαστρονομίας.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα απαρτίζεται από τους:

 

 Βαλεντίνος Μιχαήλ (Team Manager)
Επαρχία Λεμεσού
School of Business & Innovation German.

 

 Αντώνης Αβούρης (Team Captain)
Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ)

 

 Κυριάκος Μαλεκκίδης (Τeam member)
Επαρχία Λεμεσού
Εducation: Higher hotel institute Cy (diploma), Intercollege Nicosia(degree)

 

 Δανιήλ Σπανός (Team Member)
Λευκωσία
Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών 

 

 Χριστόδουλος Πίττας (Team Member)
Επαρχία Λευκωσίας
Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών Intercollege

 

Γιώργος Βοσκού (Team Member)
Επαρχία Λευκωσίας
Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής 

 

 Νάταλι Φουσάνη (Team Member)
Intercollege Nicosia- B.A in Culinary Arts

 

 Δημήτρης Χήρας (Team Member)
Λάρνακα
Intercollege

 

 Ανδρέας Ηλία (Team Member)

 

 Χρίστος Παπαδόπουλος (Team Member)
Λευκωσία
Intercollege

 

 Σταύρος Δαμιανού (Team Member)
Μέσα Γειτονιά, Επαρχεία Λεμεσού
Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου

 

 Μάριος Καραγιώργης (Team Member pastry)
Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (Α.Ξ.Ι.Κ.)
Λάρνακα 

 

 Μάριος Αλεξάνδρου (Team Member pastry)
Επαρχία Λάρνακας
Bachelor in gastronomic arts – KES College

 

 Ανδρέας Λοΐζου (Team Member pastry)
Δίπλωμα Αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Ποια είναι τα κριτήρια και ποια η διαδικασία επιλογής για ένταξη στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου; Κάθε πόσα χρόνια ανανεώνεται ή γίνεται διαδικασία επιλογής των μελών που θα απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου;
Για να ενταχθεί κάποιος στην Εθνική Ομάδα θα πρέπει να είναι μέλος Young Chef Club (Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου) και να είναι κάτω των 25.

Τα κριτήρια που χρειάζεται ένας σεφ για να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου είναι να είναι φιλόδοξος επαγγελματίας με ομαδικό πνεύμα, να είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την Ομάδα, να είναι σε θέση να εκπαιδευτεί, αλλά και να μεταφέρει γνώσεις μέσα από την Ομάδα, να θέλει να εξελιχθεί μέσα από την σκληρή δουλειά, να μπορεί να είναι ευέλικτος και να διαθέτει φαντασία. Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να δημιουργεί μέσα από την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του να μπορεί να προβάλει την Κύπρο μας στα πιάτα του.

Η διαδικασία επιλογής για ένταξη στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου είναι να μπορέσει ο κάθε υποψήφιος να μπορέσει να διεκπεραιώσει με επιτυχία τον κώδικα ένταξης για καινούργια μέλη στην Ομάδα αλλά και να καταφέρει με επιτυχία μια σειρά από συγκεκριμένες διαδικασίες και ανάλογα κριτήρια. Οι καλύτερες βαθμολογίες ανάλογα με τις ανάγκες προσθήκης καινούργιων μελών στην Ομάδα εντάσσονται σε αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νικητές στις μεγάλες κατηγορίες (Young Chef Of The Year) του εγχώριου διαγωνισμού HORECA, εντάσσονται άμεσα στην Εθνική Ομάδα. Η διαδικασία επιλογής και ένταξης καινούργιόν μελών γίνεται κάθε δύο χρόνια για τον λόγο ότι πρέπει να έχουμε άτομα ηλικίας κάτω τον 25 χρόνων, τα παΐδια που ξεπερνούν το όριο ηλικίας μετά τα δυο χρονιά μεταφέρονται στην Εθνική Ομάδα Κύπρου άνω των 25.

Ποιος είναι ο ρόλος της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου; Συμμετέχει σε διαγωνισμούς, σε εκθέσεις ή εκπαιδεύει μάγειρες στην Κύπρο;
Η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου δημιουργήθηκε το 2012 και είναι υπό την αιγίδα του επαγγελματικού μας Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της η Εθνική Ομάδα Νέων λαμβάνει μέρος και εκπροσωπεί την Κύπρο σε παγκοσμίους διαγωνισμούς μαγειρικής με αποκορύφωμα τους ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και το παγκόσμιο κύπελλο που γίνετε στο Λουξεμβούργο κάθε 4 χρόνια με διαφορά 2 χρόνια μεταξύ τους. Δηλώνει επίσης παρών σε παγκόσμια συνέδρια μαγειρικής και του παγκοσμίου συνδέσμου αρχιμαγείρων WACS.

Οι στόχοι μας επιτυγχάνονται με τη συνεχή εκπαίδευση και τη συνεχή ανέλιξη των νέων μελών μας, την γαστρονομία και την ανάδειξη κυπριακών υλικών και της κυπριακής γαστρονομίας στα μαγειρικά σαλόνια ανά το παγκόσμιο.

Στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι να αναβαθμίσει το επίπεδο της ποιότητας των μελών που εξασκούν το γαστρονομικό επάγγελμα στην Κύπρο, ενώ παράλληλα εξυπηρετείται και ο στόχος προώθησης της κυπριακής κουζίνας στο εξωτερικό.

Διοργανώνει διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια με εκπαιδευτές από Κύπρο και εξωτερικό, εκθέσεις και διαγωνισμούς.

Ποια είναι τα επιτεύγματα της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου μέχρι στιγμής;
Η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου έχει στο ενεργητικό της συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα και μία συμμετοχή σε παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής, ενώ μέσα από τις συμμετοχές της έχει εξασφαλίσει ένα χρυσό μετάλλιο, 3 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ομαδικό επίπεδο.

Η Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου κατατάσσεται στην 11η θέση Παγκοσμίως.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί μεσοπρόθεσμοι και ποιοι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου;
Βασικός στόχος της Εθνικής Ομάδας αποτελεί η επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου σε όλους τους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής και φεστιβάλ γαστρονομίας.

Οι στόχοι μας επιτυγχάνονται με τη συνεχή εκπαίδευση και τη συνεχή ανέλιξη των μελών με απώτερο στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την Κύπρο ψηλά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Απώτερος στόχος μας είναι η όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλο γαστρονομικό συμβάν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό καθώς και η συνεχής εκπαίδευση και βελτίωση των γνώσεων αλλά και της ανέλιξης των νέων chefs της ομάδας και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων