Invel: Οι πέντε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κύπρο

Με μία ακόμα μεγάλη επένδυση στην Κύπρο προχωρεί η Invel Real Estate, η οποία βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτηση του 100% της εταιρείας Parklane, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στην Λεμεσό. 

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού διενεργηθεί μελέτη δέουσας επιμέλειας «due diligence» και οι τελικές δεσμευτικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Invel θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στον τουριστικό κλάδο- ένας από τους κύριους επενδυτικούς πυλώνες της- στην Κύπρο, προσθέτοντας στο πανίσχυρο χαρτοφυλάκιο της ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Καζίνο: Έμφαση στους VIP Ισραηλίτες

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας Parklane, από τις C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd (24,98%) και Emerald Coast Properties Ltd (75,02%), αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Levante Residences: Χρώματα και αρώματα πολυτέλειας στον Ποταμό Γερμασόγειας
 
To πέμπτο χτύπημα της Invel 
Τα τελευταία χρόνια η Invel Real Estate, την οποία, υπενθυμίζεται ότι, έχει ιδρύσει ο Κύπριος επιχειρηματίας Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, έχει εισέλθει με πολύ δυναμικό τρόπο στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, πετυχαίνοντας το ένα deal μετά το άλλο.

Το 2018, μέσω της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, που απέκτησε έναντι του ποσού των €11,2 το πρώην Holiday Inn η Invel επένδυσε στο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, το οποίο θα μετατραπεί σε Wyndham Nicosia. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει 140 δωμάτια, με σουίτες και συνεδριακούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι, το Holiday Inn παρέμενε για αρκετό καιρό κλειστό, καθώς βρισκόταν υπό τη διαχείριση της REMU της Τράπεζας Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Καμπανέλλας: Στόχος οι επενδύσεις από τη Νοτιοανατολική Ασία

Μέσα στο 2019, η Invel αγόρασε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των Aphrodite Hills Resort Limited και Aphrodite Springs Public Limited, μέσω των NBG Pangaea Real Estate Investment Company, Invel Real Estate Partners Two Limited και Invel Real Estate Partners Three Limited.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Hilton Cyprus, για €54,9 εκατ. που μετονομάστηκε σε «The Landmark Nicosia», η οποία ήταν ένα ακόμα σημαντικό σημείο στην πορεία ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο.  

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Invel Real Estate μέσω της Εθνικής Πανγαία συμμετείχε και σε deal στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2019, με την απόκτηση 21 ακινήτων του επενδυτικού οργανισμού Cyreit, που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου. Η αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής προσδιορίστηκε στα €137,9 εκατ. Ανάμεσα στα ακίνητα που περιλαμβάνονται στον επενδυτικό οργανισμό βρίσκεται και το ξενοδοχείο Althea, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024