Γ. Καμπανέλλας: Στόχος οι επενδύσεις από τη Νοτιοανατολική Ασία

Στόχο τους επενδυτές από τη Νοτιοανατολική Ασία βάζει η Κύπρος. To έκτο στη σειρά Invest Cyprus Roadshow 2020 που πραγματοποιείται σήμερα, στοχεύει στη Νοτιοανατολική Ασία, μια αγορά που το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζει σταθερή αυξητική τάση στις ροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε ακόμα: Invel: Οι τέσσερις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κύπρο

Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος  Καμπανέλλας, τονίζει τη σημαντικότητα της εν λόγω αγοράς, σημειώνοντας πως δυστυχώς η χώρα μας ως εναλλακτικός ευρωπαϊκός προορισμός διαθέτει χαμηλή αναγνωρισιμότητα στην περιοχή αυτή. Υποδεικνύει, ωστόσο, πως για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Κύπρος αποτελεί πύλη εισόδου για τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Αυτό και άλλα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός θα αναδειχθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμα: Καζίνο: Έμφαση στους VIP Ισραηλίτες

Διαβάστε ακόμα: Levante Residences: Χρώματα και αρώματα πολυτέλειας στον Ποταμό Γερμασόγειας
 
To Invest Cyprus Roadshow 2020 που θα στοχεύσει στη Νοτιοανατολική Ασία αποτελεί το έκτο από μια σειρά συνεδρίων που πραγματοποιεί ο Invest Cyprus, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Γιατί επιλέχθηκε η Νοτιοανατολική Ασία ως περιοχή στόχος;
Το συνέδριο αυτό με επίκεντρο την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας αποτελεί μέρος μιας σειράς στοχευμένων δράσεων που ακολουθεί ο Οργανισμός στο πλαίσιο της αναθεωρημένης στρατηγικής μας 2019-2023 για την προώθηση της χώρας σε νέες αγορές. Αναμφίβολα, η Νοτιοανατολική Ασία μαζί με την Ινδία, το Καζακστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν τεράστιες και ανεξερεύνητες προοπτικές για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ειδικότερα η αγορά της Νοτιοαναλοτικής Ασίας παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα σταθερή αυξητική τάση στις ροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων με την ευρωπαϊκή αγορά και δυστυχώς η χώρα μας ως εναλλακτικός ευρωπαϊκός προορισμός διαθέτει πολύ χαμηλή αναγνωρισιμότητα στην περιοχή αυτή.
 
Ποιες οι προσδοκίες σας από τους επενδυτές της συγκεκριμένης περιοχής; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;
Ειδικότερα πριν από την πανδημία, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας παρουσίαζαν ανοδική τάση στο ρυθμό ανάπτυξης. Η περιοχή αυτή έχει αρκετές δυνατότητες λόγω του συσσωρευμένου πλούτου με μεγάλο αριθμό family offices, venture capital funds, private equity firms, καθώς και εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας. Ο Invest Cyprus, πάντα σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κυπριακού οικοσυστήματος παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, προωθεί την χώρα μας τόσο ως μια πύλη για επενδύσεις στην μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, όσο και σαν ένα ευρωπαϊκό προορισμό για εγκατάσταση βάσης ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών τεχνολογίας, το γνωστό headquartering. Eπιπλέον, στην περιοχή αυτή προσδοκούμε να προβάλουμε επενδυτικές ευκαιρίες σε επιμέρους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας της οικονομίας, όπως αυτού του τουρισμού και της φιλοξενίας, με ξεχωριστή παρουσίαση από το TourInvest Unit του Οργανισμού μας.
 
Ποιοι οι στόχοι σας και τι προσδοθείτε από το συγκεκριμένο συνέδριο;
Η αύξηση της εξωτερικής ζήτησης είναι κομβικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας. Το συνέδριο αυτό με τίτλο “Cyprus Private Wealth Planning Conference: An EU center for global wealth management solutions» έχει ως στόχο να αναδείξει τους λόγους που καθιστούν την Κύπρο ένα ιδανικό επενδυτικό προορισμό και ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κέντρο τόσο για εταιρείες όσο και για φυσικά πρόσωπα υψηλής εισοδηματικής στάθμης (HNWIs). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά, όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αναδεικνύοντας τις ψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες με έμφαση στο Wealth Planning και Wealth Management, καθώς και ευκαιρίες επένδυσης σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Πέραν από τον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, θα αναφερθούμε και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Οπτικοακουστική Βιομηχανία. Ταυτόχρονα, το Headquartering Unit του Οργανισμού μας θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα μας στις διεθνείς εταιρείες Τεχνολογίας που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ευρωπαϊκή έδρα.
 
Ποια πλεονεκτήματα έχει να προσφέρει η Κύπρος στους επενδυτές από τη Νοτιοανατολική Ασία;
Ειδικότερα για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Κύπρος αποτελεί πύλη εισόδου για τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα αναδειχθούν εκτενώς τα πλεονεκτήματα της δικαιοδοσίας της Κύπρου αναφορικά με την αδειοδότηση από ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές. Η χώρα μας διαθέτει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, ελκυστικό και διαφανές φορολογικό καθεστώς, καθώς και ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με χαμηλό λειτουργικό κόστος.  Επιπλέον, η ελκυστικότητα του κυπριακού IP regime σε συνδυασμό με την πρόσφατη στοχευμένη αναθεώρηση της πολιτικής εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών, θεωρούμε πως είναι ικανά να τραβήξουν την προσοχή των διεθνών εταιρειών τεχνολογίας. Η χώρα μας παραμένει ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, το οποίο  σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής και το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί ιδανικό προορισμό.
 
Πόσο ευχαριστημένους σας αφήνει η πορεία των συγκεκριμένων συνεδρίων;
Παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της αδυναμίας φυσικής παρουσίας, έχουμε την πεποίθηση ότι τα μηνύματά μας, έστω και μέσω της τεχνολογίας, φθάνουν στους σωστούς αποδέκτες. Μέχρι στιγμής είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση και αυτό φαίνεται από τις ερωτήσεις που υποβάλλονται τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδρίων, όσο κι εκ των υστέρων. Από την πλευρά μας φροντίζουμε να υπάρχει διαδραστικότητα και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ερωτήσεων που μπορεί το κοινό να υποβάλει πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου, αλλά και μέσα από την συμμετοχή τους σε δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας παγκόσμια, εμείς ως Invest Cyprus, θα συνεχίσουμε να εντατικοποιούμε την προώθηση της Κύπρου εξελίσσοντας διαρκώς τις μεθόδους προβολής και επικοινωνίας.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands