Δύο πύργοι μαζί με πεντάστερο ξενοδοχείο στην Λάρνακα

Tην κατασκευή και λειτουργία οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με την ονομασία «STASTON PROJECT» στον Δήμο Λάρνακας προωθεί η ΟΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ. Το έργο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος, θα αποτελείται από δυο οικιστικούς πύργους (Tower A & Tower B) και ένα ξενοδοχείο. Όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη, «σκοπός του Προτεινόμενου Έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών και τουριστικών αναγκών της Ευρύτερης Περιοχής της Λάρνακας. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του ΠΕ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενδυναμώσει περεταίρω την περιοχή τουριστικά ενισχύοντας τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της». 

Διαβάστε ακόμα: ΚΕΒΕ-ΟΕΒ: Καταστροφικό ένα ακόμα lockdown

Διαβάστε ακόμα: REMU: Πέντε διαμερίσματα από €42.000 και πέντε σπίτια από €420.000

Κτήριο με 27 ορόφους, ύψους 103 μέτρων
Το κτήριο Α περιλαμβάνει 19 ορόφους και έχει ύψος 75,55 μέτρων ενώ το κτήριο Β περιλαμβάνει 27 ορόφους και έχει ύψος ύψους 103,65 μέτρων. Τα κτήρια προορίζονται για μικτή χρήση, αφού περιλαμβάνουν συνολικά 97 διαμερίσματα, όπως επίσης καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήριο και spa.

Επίσης, οι δύο πύργοι διαθέτουν δύο ενιαίους υπόγειους χώρους στάθμευσης. Οι θέσεις των χώρων στάθμευσης θα είναι 218, εκ των οποίων οι 10 θέσεις θα είναι για ΑμΕΑ.

Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη περιλαμβάνει την ανέγερση επιπλέον, ενός ακόμη ψηλού κτηρίου 25 ορόφων (ύψους 100,75 μέτρων), το οποίο προορίζεται για ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 168 τουριστικών δωματίων. Η ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει επίσης εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, γυμναστήριο, spa αλλά και χώρους για το προσωπικό του ξενοδοχείου, όπως χώρους διαχείρισης και συντήρησης, καθώς και δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Οι θέσεις των χώρων στάθμευσης θα είναι 133, εκ των οποίων οι 8 θέσεις θα είναι για ΑμΕΑ.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων της ανάπτυξης είναι 11.060 τ.μ. ενώ το ξενοδοχείο θα καλύπτει συνολική έκταση 3.695 τ.μ. Οι οικιστικοί πύργοι θα καλύπτουν συνολική έκταση 6.357 τ.μ. Συνεπώς η συνολική κάλυψη των υπό μελέτη τεμαχίων από το έργο θα είναι 10.052 τ.μ.

Επιπρόσθετα, ο δημόσιος χώρος πρασίνου θα αποτελεί το 15% της συνολικής έκτασης των υπό μελέτη τεμαχίων και θα έχει εμβαδόν 1.659 τ.μ. Επίσης, ο χώρος πρασίνου της ανάπτυξης θα καλύπτει έκταση 872 τ.μ. (η έκταση αυτή έχει εξαγοραστεί από τον ιδιοκτήτη).

500 μέτρα από το Λιμάνι Λάρνακας

Το έργο χωροθετείται στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, εντός οκτώ τεμαχίων. Η τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων βόρεια του πυρήνα του Δήμου Λάρνακας και σε απόσταση 500 μέτρων περίπου νότιοδυτικά του Λιμανιού Λάρνακας. Τα τεμάχια του έργου εμπίπτουν σε πολεοδομικές ζώνες Κα3 (περιοχές με επικρατούσα χρήση την κατοικία) και Εβ1 (Εμπορικές και άλλες συναφείς δραστηριότητες εκτός της κεντρικής εμπορικής περιοχής).

Στην παρούσα φάση τα τεμάχια χρησιμοποιούνται ως οργανωμένος χώρος στάθμευσης οχημάτων.  

Σημειώνεται, επίσης ότι, στην περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού τουριστικών και οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, το Λιμάνι Λάρνακας, τη Μαρίνα Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές. 
 


 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa