Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στις Πλάτρες άνοιξε ξανά πλήρως ανανεωμένο (photos)

Ένα boutique ξενοδοχείο με ιστορία σχεδόν 80 χρόνων επαναλειτουργεί στις Πλάτρες, έπειτα από ριζική ανανέωση.

Το Petit Palais Platres Hotel άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο τέλος Ιουλίου του 2020.

 

Το «μικρό παλάτι» των Πλατρών βρίσκεται στον κεντρικό κόμβο του χωριού, αποτελώντας ένα σταυροδρόμι δύο κύριων δρόμων που περνούν από τις Πάνω Πλάτρες.

 

Η λειτουργία και διαχείριση του ξενοδοχείου έχουν ανατεθεί στο George Tsanos Group, το οποίο διαθέτει μεγάλη πείρα στην τουριστική βιομηχανία και φιλοξενία.

Βασιλικές σουίτες και 32 ανακαινισμένα δωμάτια
Τα ανανεωμένα δωμάτια συνδυάζουν τη γνωστή αρχοντική αίσθηση των Πλατρών, με τις σύγχρονες υποδομές που χρειάζεται ο κάθε επισκέπτης σήμερα. Τη μεταμόρφωση επιμελήθηκαν η Property Gallery και το αρχιτεκτονικό γραφείο Lazarou & Michael Architects.

 

Το μοντέρνο εσωτερικό των δωματίων σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτηρίου, μεταφέρονται από τα σχέδια του αρχιτέκτονα στην πραγματική ζωή. 

 

Στα 32 ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία βρίσκονται σε τρεις ορόφους (χωρίς να υπολογίζεται το ισόγειο), περιλαμβάνονται και δύο σουίτες. 

Ανάμεσά τους η King’s Σουίτα, η οποία αποτελείται από δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια, ένα άνετο σαλόνι, ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα το εντυπωσιακό δάσος των Πλατρών, καθώς και ένα κυρίως WC με μπανιέρα.


Η εν λόγω σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα, αφού περιέχει ένα άνετο διπλό κρεβάτι, δύο μονά και έναν καναπέ-κρεβάτι.

 

Στο ξενοδοχείο υπάρχει ακόμα η Queen’s Σουίτα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 3-4 άτομα, αφού αποτελείται από ένα άνετο υπνοδωμάτιο, ένα πλήρως εξοπλισμένο σαλόνι, ένα κυρίως WC με μπανιέρα, όπως επίσης δύο μπαλκόνια με υπέροχη θέα. 

 

Οι διάδρομοι έχουν τα ονόματα από τους τρεις καταρράκτες που βρίσκονται στην περιοχή, Μιλλομέρη, Καληδόνια και Χαντάρα, ενώ έχει εγκατασταθεί νέος ανελκυστήρας, ο οποίος εξυπηρετεί και τους τέσσερις ορόφους. 

 

Για ζευγάρια, οικογένειες, ομάδες ή μεμονωμένους ταξιδιώτες
Το ξενοδοχείο παρέχει διαμονή με πρωινό, με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή και επιδιώκει να φιλοξενήσει ζευγάρια, μεμονωμένους ταξιδιώτες, φίλους, αθλητικές ομάδες, ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος και οικογένειες.

Τα χρώματα του χώρου, δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και γίνονται ένα με την παράδοση και την κληρονομιά της κοινότητας.

 

Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά από 07:30 έως 10:00 στο εστιατόριο Rendezvous, ενώ επίσης σερβίρεται μεσημεριανό και/ ή δείπνο σε επιλεγμένες ημέρες.

Το υπαίθριο εστιατόριο Rendezvous (Garden) προσφέρει a la carte μενού καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00, με ποικιλία a la carte συνταγών και δημιουργίες ποτών. 

 

Εξάλλου, στο μπαρ Savalas διατίθεται ποικιλία αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών για όλη την οικογένεια, τοπικά και εισαγόμενα επώνυμα κρασιά, άλλα αλκοολούχα, καθώς και διάφορα ροφήματα. Oι συγκεκριμένοι χώροι είναι διαθέσιμοι και για τους μη ένοικους του ξενοδοχείου.

Από το 1940, τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ έως σήμερα
Το Petit Palais, λειτουργεί στις Πλάτρες από τη δεκαετία του 1940 και θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία του νησιού, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική φιλοξενία. 

 

 

Το Petit Palais Platres μετρά περίπου 80 χρόνια λειτουργίας και πολυτάραχης ιστορίας.

Ένα από τα γεγονότα που το στιγμάτισαν, είναι ο αγώνας της ΕΟΚΑ 55-59, αφού την περίοδο εκείνη, το ξενοδοχείο επιτάχθηκε από τους Άγγλους στρατιώτες.


Οι Πλάτρες μετατράπηκαν σε επαρχιακό και διοικητικό κέντρο του Αγγλικού Στρατού, ενώ στο χωριό λειτούργησαν και κρατητήρια.

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός