Τα boutique ξενοδοχεία που ανανέωσαν το κέντρο της Λεμεσού

Νέα πνοή και αέρα ανανέωσης φέρνουν στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού οι νέες αφίξεις στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμα:
Μ. Χατζηπαναγιώτου: Πρώτη επιλογή επενδύσεων χαμηλού ρίσκου τα ακίνητα
Delfi Properties: Πωλεί γνωστο κτήριο στη Λεωφ. Νίκης (pics)

Κτήρια προηγούμενων αιώνων έχουν αναπαλαιωθεί και έχουν επανασχεδιαστεί προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες.

Το InBusinessNews παρουσιάζει έξι boutique ξενοδοχεία, τα οποία άλλαξαν ή έρχονται να αλλάξουν το κέντρο της Λεμεσού, με σεβασμό στην παράδοση, στα αρχοντικά και ιστορικά κτήρια της πόλης.

Old Port Hotel
Εντός Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσει το νέο boutique ξενοδοχείο, δίπλα από τη Δημοτική Αγορά της πόλης, απέναντι από το Παλιό Λιμάνι και το Κάστρο, σε κοντινή απόσταση από τη Μαρίνα Λεμεσού.

 

 

Το Old Port διαθέτει 23 δωμάτια σε γήινες αποχρώσεις.

 


Στους χώρους του ξενοδοχείου θα λειτουργήσει ένα bistro-restaurant, το Jam, για πρωινό, καφέ, brunch, μεσημεριανό και δείπνο.

 

 

La Maltese Mansion
Ένα πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1800, που βρίσκεται στην παλιά ιστορική πόλη της Λεμεσού άνοιξε τις πόρτες του εντός του 2019.



Η θέα από το παλιό αρχοντικό μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν δωμάτια είτε με θέα στην παλιά πόλη είτε στην όμορφη αυλή.

Το κτήριο γειτνιάζει με εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα μέρη της πόλης.

Τα ψηλοτάβανα δωμάτια του La Maltese Mansion συνδυάζουν την νεοκλασική αρχιτεκτονική με τον σύγχρονο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, καθώς και τα μοντέρνα και μονόχρωμα υλικά. 

 


Sir Paul City Hotel
Την άφιξή του στην οδό Ιφιγενείας, στο κέντρο της Λεμεσού, πραγματοποίησε το 2018 το Sir Paul Hotel, ένα επιβλητικό αρχοντικό, μια οικογενειακή επιχείρηση, που κατέστη δυνατή μετά από δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου με εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Το κτίριο του 19ου αιώνα, στο οποίο στεγάζεται το Sir Paul Hotel, άνηκε στην οικογένεια της νεαρής επιχειρηματία, Ναταλί Μαρτίνη για 200 χρόνια αλλά παρέμενε αναξιοποίητο πάνω από τρεις δεκαετίες. 

 

Εντοπίζοντας την ανάγκη για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού, η Ναταλί, με σπουδές στα ξενοδοχειακά, αποφάσισε να μετατρέψει το κτήριο σε ένα ζεστό χώρο όπου οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν σαν το σπίτι τους. 

Έπειτα από επένδυση ύψους €1.5 εκατ., το ξενοδοχείο απασχολεί πάνω από 15 άτομα, και εκπαιδεύει νέους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αναμένεται ότι θα υποδέχεται 3,000 φιλοξενούμενους τον χρόνο και αποτελεί ορόσημο για το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

 

Διαθέτει 22 ευρύχωρα δωμάτια, με ψηλές οροφές, με τις χαρακτηριστικές καμάρες της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της εποχής.


Ταυτόχρονα, είναι εξοπλισμένο με έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για τον χώρο αυτό, ώστε να παραπέμπουν στην κομψότητα που του αρμόζει, μέσα από μια λιτή και μοντέρνα αισθητική.

 

 

Από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του κτηρίου είναι η εσωτερική αυλή, όπου φιλοξενείται café και το εστιατόριο του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας τη σκιά από τις ελιές που συμπληρώνουν τον κομψό διάκοσμο του χώρου.

Νέο boutique hotel στο πρώην E&S 
Η Prosperity έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τα Browns Hotels με στόχο τη δημιουργία ενός boutique hotel στη Λεμεσό.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος προχώρησε ταυτόχρονα στην αγορά από την Ελληνική Τράπεζα, μέσω της APS, του κτηρίου της ΕΣΕΛ (πρώην E&S), στην οδό Ανεξαρτησίας.

Όπως είχε αναφέρει στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Prosperity Group Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου, το πρώην εμπορικό κέντρο E&S Ανεξαρτησίας αναμένεται να μετατραπεί σε έργο μεικτής ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχείο με γύρω στα 120 δωμάτια, 4-5 διαμερίσματα penthouses και μερικά boutique καταστήματα στο ισόγειο, συνάδοντας πάντα με τον εμπορικό δρόμο της Ανεξαρτησίας.

St Andreas Hotel
Στην οδό Αγίου Ανδρέου, ανατολικά της οδού Ανεξαρτησίας, αναμένεται να ανεγερθεί το νέο ξενοδοχείο, St Andreas Hotel. 

Σύμφωνα με το All About Limassol, σκοπός είναι η δημιουργία χώρων αναψυχής και εστίασης, με θέα στο πράσινο αίθριο, που θα αποτελεί διέξοδο για τους ενοίκους και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. 

Στην κατασκευή αναμένεται να αξιοποιηθούν στοιχεία του υφιστάμενου χώρου, όπως ο μεγάλος πετρόκτιστος τοίχος, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει γυμναστήριο, σπα, καθώς και πισίνα στο roof garden.

Heart Hotel
Τη φετινή χρονιά προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη ενός boutique ξενοδοχείου, με 12 δωμάτια, στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.

 

 

Στόχος του ομίλου Heart είναι να δώσει νέα ζωή σε διατηρητέα κτήρια, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά, την ιστορία και την κληρονομιά των χώρων, με ελάχιστο σχεδιασμό και επέμβαση σε αυτά τα κτήρια.

 

Πέραν της Λεμεσού, ένα ακόμη Heart Hotel αναμένεται να λειτουργήσει στην Αθήνα, στην περιοχή του Θησείου. 

Δειτε Επισης

Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας