Μ. Χατζηπαναγιώτου: Πρώτη επιλογή επενδύσεων χαμηλού ρίσκου τα ακίνητα

Αρκετές ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες με προϊόντα υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας προσφέρει η Κύπρος, με την αγορά ακινήτων να αποτελεί την πρώτη επιλογή επενδύσεων χαμηλή ρίσκου. Αυτό επισημαίνει στο InBusinessNews o Μιχάληw Χατζηπαναγιώτου, Διευθύνον Σύμβουλοςτης Cybarco Development και Εκτελεστικός Διευθυντής του Trilogy Limassol Seafront.

Διαβάστε ακόμα:
Τα boutique ξενοδοχεία που ανανέωσαν το κέντρο της Λεμεσού
Delfi Properties: Πωλεί γνωστο κτήριο στη Λεωφ. Νίκης (pics)

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου υπογραμμίζει πως το ύψος της απόδοσης καθορίζεται από την αγοραία αξία, ενώ με βάση την δική του εμπειρία η Λεμεσός είναι η πόλη που κρατά τα ινία στις αποδόσεις ειδικά στα πολυτελή ακίνητα.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές που προσφέρει η Cybarco για επενδύσεις σε ακίνητα, ο κ. Χατζηπαναιγώτου τονίζει πως το Trilogy Limassol Seafront είναι ένα ιδεώδες προϊόν για  μια επένδυση σε προνομιακή τοποθεσία και σε εξαιρετική τιμή, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις επισημαίνει ότι οι αποδόσεις ενοικίασης που απολαμβάνουν οι πελάτες τους κυμαίνονται από 3,5% έως 6%.
 
Κατά την άποψη σας η επένδυση σε ακίνητα στην Κύπρο είναι καλή εναλλακτική επιλογή σε αυτούς που αναζητούν αποδόσεις;
Τα ελάχιστα ή μηδενικά καταθετικά επιτόκια των τραπεζών είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό να στρέφονται σε εναλλακτικές επενδύσεις. Η αγορά ακινήτων αποτελεί την πρώτη επιλογή επενδύσεων χαμηλού ρίσκου η οποία προσφέρει σταθερές αποδόσεις.
 
Η Κύπρος έχει εδραιωθεί δυναμικά στους κύκλους των επενδυτών ανά το παγκόσμιο, αφού έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα όπως η ασφάλεια, η προσβασιμότητα, οι δομές, η φιλοξενία και τα ελκυστικά φορολογικά κίνητρα, συνθέτοντας έτσι ένα ιδανικό σκηνικό για τους επενδυτές που αναζητούν ψηλές αποδόσεις. Παράλληλα, προσφέρει αρκετές ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες με προϊόντα υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε βιώσιμα έργα και να είμαστε βέβαιοι ότι τα έργα μας ανταποκρίνονται στην ανάλογη ζήτηση.
 
Τι είδους ακίνητα προσφέρουν καλές αποδόσεις σε επενδυτές;
Το ύψος της απόδοσης καθορίζεται από την αγοραία αξία, την τοποθεσία και τη χρήση του ακινήτου. Από την εμπειρία μας, έργα όπως η Μαρίνα Λεμεσού και το The Oval που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες και με αυξημένη ζήτηση, έχουν και την αντίστοιχη υψηλή απόδοση ακόμα και σε καιρούς που η οικονομία της χώρας δεν αναπτύσσεται με  γοργούς ρυθμούς.
 
Η Λεμεσός είναι η πόλη που κρατά τα ινία στις αποδόσεις ειδικά στα πολυτελή ακίνητα, αφού μπορεί να προσφέρει high-end υπηρεσίες σε ντόπιες αλλά και ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως της ενέργειας, τα ναυτιλιακά, το εμπόριο και άλλα. Είναι μια πόλη που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις ενός επενδυτή, προσφέροντας ένα ελκυστικό τρόπο ζωής, μια superyacht μαρίνα, σύντομα ένα πολυθεματικό καζίνο και ακριβώς δίπλα του ένα θέρετρο με γκολφ. Εκτός από τη Λεμεσό, καλές αποδόσεις έχει και η Λευκωσία, αφού σε αυτή επικεντρώνονται όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι πλείστοι εμπορικοί οργανισμοί και τα περισσότερα πανεπιστήμια.
 
Η εταιρεία σας τι έχει να προτείνει σε Κύπριους και ξένους οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το / τα ακίνητο / τα για επένδυση;
Οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τα ακίνητα στα οποία πρόκειται να επενδύσουν, παρακολουθώντας προηγούμενες αποδεδειγμένες ψηλές αποδόσεις όσο αφορά ενοίκια αλλά και αυξήσεις στην αγοραία αξία των ακινήτων. Σημαντικός παράγοντας επίσης για την επιλογή ακινήτου για επένδυση, είναι και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του έργου όταν αυτό βρίσκεται υπό κατασκευή, ούτως ώστε να μην υπάρχει το ρίσκο της καθυστέρησης ή ακόμα και της ματαίωσης της ολοκλήρωσής του.   
 
Η Cybarco, ως η πρωτοπόρος εταιρεία ανάπτυξης γης στην Κύπρο με έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, δημιουργεί «κάτι περισσότερο από απλά ένα ακίνητο», για να προσφέρει value for money στους αγοραστές της.
 
Αυτή την στιγμή θεωρούμε πως το Trilogy Limassol Seafront είναι ένα ιδεώδες προϊόν για  μια επένδυση σε προνομιακή τοποθεσία και σε εξαιρετική τιμή. Είναι o μοναδικός προορισμός στο νησί που συνδυάζει το τρίπτυχο live, work & play. Προσφέρει ένα παραθαλάσσιο έργο με πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία, ιδιωτικές εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου, ιδιωτικό εξωτερικό χώρο 7.500 τ.μ. με μικρές και μεγάλες πισίνες, pool-bar, γήπεδο τένις, παιχνιδότοπο και τοπιοτεχνημένους κήπους, αλλά και μια δημόσια πλατεία 6.850 τ.μ. με ποιοτικά εστιατόρια και καταστήματα στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι επισκέπτες. Οι τρεις εντυπωσιακοί πύργοι στην καρδιά της Λεμεσού θα παρέχουν όλες τις υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου, 24ωρη ασφάλεια, υπηρεσίες concierge, ενοικιάσεων και διαχείρισης ακινήτων.
  
Tι αποδόσεις μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητά σας;
Τα έργα μας είναι παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κλάσης με μοναδικά designs, εξαιρετική θέα και στις πλέον προνομιακές τοποθεσίες, τα οποία μπορούν να προσφέρουν στους επενδυτές πολύ καλές αποδόσεις, οι οποίες κυμαίνονται αναλόγως του έργου, της τοποθεσίας του και της χρήση του ακινήτου. 
 
Ως γενικότερη απάντηση θα έλεγα ότι οι αποδόσεις ενοικίασης που απολαμβάνουν οι πελάτες μας κυμαίνονται από 3,5% έως 6%, συν την ετήσια αύξηση κεφαλαίου της αρχικής τους επένδυσης που τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται γύρω στο 5% τον χρόνο. Στο Trilogy Limassol Seafront, υπολογίζουμε αποδόσεις της τάξης του 5% στα γραφεία και στα οικιστικά ακίνητα.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ένα από τα πρόσφατα έργα μας, το The Oval, τα πολυτελή γραφεία είχαν πωληθεί πριν καν ολοκληρωθεί το κτήριο και έχει αποδεδειγμένη απόδοση ενοικίου της τάξης του 5,9%, ενώ στο Cyprus Real Estate Market Report που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2019 η μέση απόδοση των γραφειακών χώρων ανερχόταν στο 5,1%.
                                                                                                                                          

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι