Ρεκόρ πτήσεων από τη Γερμανία το καλοκαίρι

Ελπίδες για επάνοδο του τουριστικού ρεύματος από την σημαντικότατη αγορά της Γερμανίας δημιουργεί για το ερχόμενο καλοκαίρι, η αύξηση του αριθμού των πτήσεων από τη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμα:
Γ. Μαυρόκωστας: Συστατικό στοιχείο οι κυπριακές αεροπορικές για ολόχρονο τουρισμό
APS: 10+1 σπίτια από €6.400! (pics)
 
Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, τα δύο κυπριακά αεροδρόμια θα δέχονται συνολικά 35 δρομολογημένες πτήσεις την εβδομάδα από τη Γερμανία (οκτώ συνολικά γερμανικές πόλεις), ενώ εκτιμάται ότι άλλες 10 πτήσεις θα είναι ναυλωμένες. 
 
Το γεγονός αυτό δημιουργεί χαμόγελα αισιοδοξίας στους φορείς του τουρισμού, οι οποίοι εκτιμούν πως θα δουν τα νούμερα των Γερμανών τουριστών να αυξάνονται, μετά την καθίζηση της προηγούμενης χρονιάς.
«Αν οι θέσεις αυτές γεμίσουν και πιάσει τόπο το μάρκετινγκ της Κύπρου, οι αφίξεις από τη Γερμανία θα είναι καλύτερες και από εκείνες του 2018», ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews πηγή από το χώρο του τουρισμού.
 
Υπενθυμίζεται ότι το 2019, επισκέφθηκαν την Κύπρο συνολικά 151,500 Γερμανοί τουρίστες, έναντι 189,200 το 2018 και 188,826 το 2017.
 
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική αγορά αποτελεί σημαντικό στόχο για το υφυπουργείο Τουρισμού, καθώς οι Γερμανοί και κυρίως η ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών, είναι τουρίστες ταξιδεύουν ολόχρονα για διακοπές ενώ ξοδεύουν περισσότερα από τον μέσο όρο. Επίσης, το γεγονός ότι προτιμούν το αγροτουρισμό και το να κάνουν δραστηριότητες στη φύση, αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα που ενισχύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Κύπρος.  
 
«Δίκτυα» για προσέλκυση αεροπορικών
Σε μια άλλη εξέλιξη, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Κύπρου για προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συνδεσιμότητας του νησιού και ενίσχυσης των τουριστικών αγορών.
Παρά το γεγονός ότι μετά το κλείσιμο αριθμού αεροπορικών εταιρειών που συνεργάζονταν με την Κύπρο δεν έχουμε δει νέες συνεργασίες, εντούτοις οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι η εικόνα θα βελτιωθεί από το καλοκαίρι του 2021.
 
Σύμφωνα  με πληροφορίες του InBusinessNews, το αρμόδιο υφυπουργείο  έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με αεροπορικές εταιρείες σε διάφορες χώρες όπως Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σαουδική Αραβία και Άμπου- Ντάμπι. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, το Υφυπουργείο τουρισμού ευελπιστεί ότι θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πτήσεις του 2021 στο τέλος του καλοκαιριού, μετά τη συμμετοχή του στο συνέδριο Routes Europe 2020 που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία στα τέλη Απριλίου και στο World Routes 2020 (The 26th World Route Development Forum) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Μιλάνο. Στις εν λόγω διοργανώσεις συμμετέχουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες και συνεπώς αποτελούν ένα καλό πεδίο για συζητήσεις και προβολή της νέας στρατηγικής της Κύπρου.
 
Πάντως, αρμόδια πηγή από το χώρο του τουρισμού, μιλώντας στο InBusinessNews, εξέφρασε αισιοδοξία για το ενδεχόμενο συνεργασίας με νέες αεροπορικές. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε, το ότι είμασταν απόντες από συγκεκριμένες αγορές μπορεί να αποτελέσει και θετικό στοιχείο, υπό το πρίσμα ότι οι αγορές αυτές θα δουν την Κύπρο σαν ένα νέο προορισμό. Βεβαίως, ένας «νέος» προορισμός ενέχει ρίσκα για μια αεροπορική εταιρεία, ωστόσο οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι με τους σχεδιασμούς και τη νέα στρατηγική που προωθούνται, εταιρείες θα δουν με θετικό μάτι το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κύπρο.
 
Εξάλλου, σημαντικές θεωρούνται και οι επαφές που θα έχει ο αρμόδιος Υφυπουργός, Σάββας Περδίος, κατά τα επικείμενα ταξίδια του σε Γερμανία, Ρωσία, Αυστρία, Ελβετία, Βρετανία, Νορβηγία και Ντουμπάι. Η εν λόγω περιοδεία στο εξωτερικό, στοχεύει στην παρουσίαση και προβολή της νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators.
 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024