Στον χειμερινό τουρισμό και τις ανακαινίσεις ποντάρει η Πάφος

Στον χειμερινό τουρισμό και τις ανακαινίσεις ποντάρει η Πάφος

Στον χειμερινό τουρισμό και τις ανακαινίσεις ποντάρει η Πάφος

Στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι θα κυμανθεί και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ξενοδοχείων της Πάφου που θα δουλέψουν τη φετινή χειμερινή περίοδο. 

RELATED ARTICLES


Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο InBusinessNews o πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, 45 από τα 99 αδειοδοτημένα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών θα είναι διαθέσιμα το προσεχές διάστημα στην επαρχία Πάφου. Βάσει των ξενοδοχειακών κλινών που διαθέτουν τα ξενοδοχεία της Πάφου, θα είναι διαθέσιμες 12.000 από τις 33.000 κλίνες.
 

Διαβάστε ακόμα: Γ. Θεοδότου: Νέες αλυσίδες και καταστήματα στο παιχνίδι του λιανεμπορίου

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 9 νέα ακίνητα από €67,000 (photos)


Όπως μας διευκρινίστηκε, ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών είναι ικανοποιητικός για να καλύψει την τουριστική ροή ενώ υπάρχει και διαθεσιμότητα, καθώς δεν έχει καλυφθεί πλήρως η πληρότητα των ξενοδοχείων. Οι ξενοδόχοι της Πάφου θεωρούν -όπως κάθε χρόνο- τη χειμερινή σεζόν πολύ σημαντική, αφού η Πάφος αποτελεί τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, σε σχέση με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς του νησιού μας και ως εκ τούτου συνεχίζει να επενδύει στη συγκεκριμένη τουριστική περίοδο, παρά και το γεγονός ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ φθηνότερες συγκριτικά με το καλοκαίρι ενώ, αντίθετα, το λειτουργικό κόστος τους (εργατικό δυναμικό, κόστος ενέργειας κτλ.) παραμένει στο ίδιο επίπεδο.


Σε σχέση με τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν κλειστά κατά τη χειμερινή περίοδο, οκτώ από αυτά θα προχωρήσουν σε ανακαινίσεις ή αναβαθμίσεις.

Κατά κύριο λόγο οι εργασίες θα αφορούν μετατροπές δωματίων σε σουίτες, προσθήκες δωματίων, καθώς και γενικότερες βελτιώσεις στην ποιότητα των δωματίων (μπάνια, επίπλωση κτλ.) Υπό κανονικές συνθήκες οι μονάδες αυτές θα παρέμεναν σε λειτουργία και τον φετινό χειμώνα, ωστόσο θα αναγκαστούν να μείνουν ανενεργές λόγω των βελτιωτικών εργασιών που θα υλοποιηθούν.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι μέσα στο 2020 θα λειτουργήσουν και καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία της Πάφου.
 
Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου: Άλλαξε η εικόνα των ανακαινίσεων
 
Και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η εικόνα του τουρισμού, για τον χειμώνα του 2019-2020, είναι όμοια με την περσινή, της αντίστοιχης περιόδου. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκας, φέτος θα παραμείνουν ανοικτά 20-22 ξενοδοχεία (κοντά στις 8000 κλίνες), από τα πέραν των 200 που διαθέτει η επαρχία.

Όσον αφορά τις ανακαινίσεις των μονάδων, φέτος δεν παρατηρείται η έξαρση των προηγούμενων χρόνων, γεγονός που φαίνεται να σχετίζεται με το ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ήδη ανακαινιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και με τις συνθήκες στη βιομηχανία του τουρισμού- όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα- οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερο προβληματισμό. 

Πάντως, αν και η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί τον τρέχων μήνα, όταν και ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης, ήδη δύο-τρεις ξενοδόχοι της επαρχίας έχουν προαναγγείλει ανακαινίσεις. Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής δύο-τριών νέων ξενοδοχείων. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας