Powered by

M. Περδίος: Νέα συνεργασία στα σκαριά που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον

Με δύο δυνατά brands στον χώρο της εστίασης ο Όμιλος Louis, Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο και Akakiko, ετοιμάζει νέες εκπλήξεις για το κοινό, ενώ σύντομα θα είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις για ακόμα μια συνεργασία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό αποκαλύπτει στο InBusinessNews, o Μάριος Περδίος, Chief Operations Officer (COO) της Louis Hotels, τονίζοντας ότι στόχος του Ομίλου είναι η προσφορά επιλογών που θα καλύπτουν όλες τις διατροφικές συνήθειες.

Διαβάστε ακόμα:
Ιδανικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία η Κύπρος
Altamira: Πουλά φιλέτο €5 εκατ. στον Στρόβολο (photos)

Παράλληλα, ο κ. Περδίος αναφέρεται και στα έργα ανακαίνισης που δρομολογούνται στα ξενοδοχεία του Ομίλου, ενώ αποκαλύπτει ότι στα τέλη του 2020 θα λειτουργήσει και το νέο boutique hotel στη Λευκωσία που βρίσκεται στην οδό Ονασαγόρου.

Σερ ό,τι αφορά τον Κύπριο καταναλωτή, ο κ. Περδίος υπογραμμίζει ότι ορισμένοι έχουν την τάση να υποτιμούν τους καταναλωτές, ενώ τα δεδομένα έχουν αλλάξει εδώ και καιρό, καθώς όπως αναφέρει οι Κύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τι θα φάνε και πότε αυτό που τρώνε δεν είναι ποιοτικό ή είναι υπερτιμημένο.

Ποια εστιατόρια διαθέτει ο Όμιλος Louis και ποιο είναι το μενού που προσφέρουν (εξειδικευμένη κουζίνα); Πως διαφοροποιούνται σε σχέση με τα υπόλοιπα εστιατόρια που υπάρχουν στον τομέα της εστίασης;
O Όμιλος μας διαθέτει δύο αλυσίδες εστιατορίων που έγιναν συνώνυμες με το καλό φαγητό και την άριστη εξυπηρέτηση. Το Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο και το Akakiko είναι brands που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό της Κύπρου αλλά και από τους τουρίστες και το γεγονός ότι επιστρέφουν σε εμάς αποτελεί απόδειξη για το πιο πάνω.

Τα εστιατόρια της Louis Hotels φέρνουν μαζί τους την εμπειρία δεκαετιών στον τομέα της φιλοξενίας και ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα το Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο είναι το μοναδικό πραγματικό μεζεδοπωλείο όπως το ξέρουμε από την Ελλάδα που λειτουργεί στην Κύπρο. Η αίσθηση του χώρου, οι γεύσεις των φαγητών και των ποτών παραπέμπουν απευθείας σε Ελλάδα κάνοντας τους επισκέπτες να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απολαμβάνοντας το φαγητό τους.

Στο Akakiko το κοινό βρίσκει αυθεντικές γεύσεις της Άπω Ανατολής με γεύσεις σμιλεμένες από τα βάθη των αιώνων. Οι χώροι, τα μενού και η ετοιμασία των πιάτων σε βάζουν στο κλίμα χωρών της Ασίας και σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε πιάτο οι γεύσεις αλλάζουν επίπεδο.

Δημιουργείται οποιαδήποτε τάση, με βάση την δική σας εμπειρία, σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών (διατροφικές συνήθειες);
Οι καταναλωτές έχουν ανεπτυγμένο κριτήριο και πάντα θα ψάχνουν για το καλό και ποιοτικό φαγητό γιατί στο τέλος της μέρας αυτό που μένει είναι η ανάμνηση των γεύσεων. Φυσικά, σαν Louis Hotels αφουγκραζόμαστε τις τάσεις που δημιουργούνται και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών διατηρώντας παράλληλα ανεξίτηλο το χαρακτήρα των εστιατορίων μας. Τα εστιατόριά μας «εμβολιάζονται» συνεχώς με νέα πιάτα βασισμένα στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Θέλουμε και προσφέρουμε επιλογές για όλες τις διατροφικές προτιμήσεις τόσο για κρεατοφάγους, χορτοφάγους και vegans ώστε όλοι να βρίσκουν αυτό που τους ταιριάζει.

Διατηρώντας άμεση επαφή με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πρώτοι τις νέες συνήθειες και τις τάσεις που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα και προσαρμοζόμαστε με ευελιξία στα νέα δεδομένα.
 
Πόσο διαφορετικός απαιτητικός είναι ο Κύπριος καταναλωτής σε σχέση με τους επισκέπτες από το εξωτερικό; Διαφέρουν κατά πολύ οι προτιμήσεις και οι απαιτήσεις τους;
Κάποιοι έχουν την τάση να υποτιμούν τους Κύπριους καταναλωτές αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει εδώ και καιρό. Οι Κύπριοι ταξιδεύουν, σπουδάζουν, έχουν άμεση επαφή με εστιατόρια του εξωτερικού και γνωρίζουν πολύ καλά τι θα φάνε και πότε αυτό που τρώνε δεν είναι ποιοτικό ή είναι υπερτιμημένο. Εμείς, σαν Louis Hotels, κάθε χρόνο εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες των εστιατορίων μας, φιλοξενούμε και μαγειρεύουμε στα ξενοδοχεία μας για πάνω από 200 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, προετοιμασία και μελέτη ώστε σε ένα γεύμα, όσο πλούσιο και να είναι, να μπορείς να ικανοποιήσεις στο 100% και τον Βρετανό επισκέπτη και τον Ρώσο και τον Γερμανό ή τον Σκανδιναβό. Γι’ αυτό βάζουμε όλη μας την προσπάθεια και με βάση την εμπειρία μας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για τον καθένα. Όπως και οι άλλοι καταναλωτές έτσι και ο Κύπριος έχει τις δικές του προτιμήσεις και αγαπημένες του γεύσεις τις οποίες μπορεί να βρει στα ξενοδοχεία και εστιατόρια του Ομίλου μας.
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου στον τομέα των εστιατορίων; Να αναμένουμε κάποιες νέες αφίξεις, εμπλουτισμό μενού, ανακαινίσεις ή αλλαγές στη διαρρύθμιση των χώρων;
Το 2019 συνεχίσαμε τη δυναμική μας επέκταση και εγκαινιάσαμε τρία εστιατόρια. Τα δύο Akakiko σε Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς και το “Meze by Elliniko”, στην Πάφο. Τα πρόσφατα ανοίγματα των τριών μας νέων εστιατορίων επιβεβαιώνουν την τροχιά ανάπτυξης που ακολουθεί ο Όμιλός μας και σε αυτό τον τομέα με συνολικά 9 θεματικά εστιατόρια Παγκύπρια. Μόλις εμπλουτίσαμε το μενού του Ελληνικού με 10 νέα πιάτα ενώ εντός του μήνα ανανεώνουμε και το μενού του Akakiko με 40 νέα πιάτα. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε νέες εκπλήξεις αφού εκτός από τις επιλογές sushi που προσφέρουμε στο κοινό εκτός των εστιατορίων μας σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε άλλη μια συνεργασία που είμαστε σίγουροι ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.  

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία του Ομίλου να αναμένουμε οποιεσδήποτε αλλαγές, ανακαινίσεις ή νέα ξενοδοχεία;
Στο τομέα της φιλοξενίας, στα πλαίσια των προσπαθειών μας για αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρουμε, επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια σημαντικά κονδύλια σε ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μας μονάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Hilton Park, Nicosia με μία επένδυση πέραν των 7 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει όλα τα δωμάτια, την δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων και την αναβάθμιση των υφισταμένων. Η ανακαίνιση αυτή ήταν και καθοριστικός παράγοντας της ανανέωσης της συμφωνίας μας με τη Hilton International για άλλα 10 χρόνια και ευελπιστούμε και στην εξασφάλιση ενός ακόμα αστεριού όταν τα έργα ολοκληρωθούν.
 
Οι ανακαινίσεις όμως θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά, με την ολοκληρωτική ανανέωση του ξενοδοχείου Louis Phaethon Beach στη Πάφο που περιλαμβάνει την ανακαίνιση των  δωματίων και κοινόχρηστων χώρων όπως το λόμπυ και το εστιατόριο. Ταυτόχρονα, θα ανακαινιστεί και το ξενοδοχείο Louis Imperial Beach στη Πάφο στο οποίο θα λειτουργήσουμε και ένα εντελώς νέο concept εστιατορίου.
 
Προς το τέλος του 2020, αναμένεται ότι θα λειτουργήσει και το νέο μας boutique hotel στη Λευκωσία που βρίσκεται στην οδό Ονασαγόρου όπου θα λειτουργήσει ακόμα ένα Akakiko στο ισόγειο.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το εμβληματικό ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia, θα τύχει επίσης ολοκληρωτικής ανακαίνισης το χειμώνα του 2021.
 
Μέσα από την μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία υπάρχει οποιοδήποτε περιστατικό το οποίο σας επηρέασε ή θα έχετε να θυμάστε;
Ναι, είναι κάτι το οποίο μου είχε πει ο manager ενός εστιατορίου στο Λονδίνο το 2004, στο οποίο έκανα την εκπαίδευση μου στην κουζίνα και στο εστιατόριο ως μέρος της πρακτικής των σπουδών μου.

‘Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients.’

Ο ίδιος ήταν σαφώς επηρεασμένος από την πιο πάνω φράση του Sir Richard Branson, και είχε το χάρισμα να εμπνέει και να στηρίζει το προσωπικό σε τέτοιο βαθμό, που να συμβάλλει στα μέγιστα στην επιτυχία της επιχείρησης.

Είναι κάτι που με επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό που το εφαρμόζω καθημερινά και ανελλιπώς στην εργασία μου. Το προσωπικό μας είναι οι Πρεσβευτές του Ομίλου μας και συντείνουν καθημερινά στην επιτυχία μας.

Η πιο πάνω φράση του Sir Richard Branson είναι τυπωμένη και αναρτημένη στον τοίχο του γραφείου μου.

Δειτε Επισης

Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου