Χάθηκε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Κύπρου

Χάθηκε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Κύπρου

Χάθηκε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Κύπρου

Σημαντικό πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου αποτελεί το λουκέτο που έβαλε ο, μέχρι σήμερα, τρίτος μεγαλύτερος αιμοδότης του κυπριακού τουρισμού, η αγγλική Thomas Cook. 

RELATED ARTICLES

 
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ταξιδιωτικού γραφείου προϋπήρχαν εδώ και χρόνια, με τα σενάρια χρεοκοπίας να πλανώνται πάνω από τον αγγλικό κολοσσό, ήδη, από το 2018.
 

 
Το ηφαίστειο της χρεοκοπίας φούντωσε τον περασμένο Μάιο, όταν η βρετανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημιά-ρεκόρ ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση διεθνώς και μεγάλη πτώση της μετοχής της κατά 40%.
 
Ακόμα και τότε η διοίκηση της εταιρείας διατηρούσε την αισιοδοξία της και σε ανακοίνωση της μιλούσε για τους «άπλετους οικονομικούς πόρους που διατηρεί στη κατοχή της», ωστόσο η Thomas Cook δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει σε πορεία βιωσιμότητας και η μεγάλη έκρηξη δεν αποφεύχθηκε.
 
TUI και Biblio Globus οι εναπομείναντες παίκτες
 
Το γεγονός της χρεοκοπίας του ταξιδιωτικού ομίλου αγγίζει έντονα την Κύπρο, αφού πρόκειται για τον τρίτο σε ποσοστά τουριστών tour operator της χώρας μας.
 
Το 2018 ο βρετανικός τουριστικός όμιλος είχε συνεισφέρει σε ποσοστό 7% επί των συνολικών αφίξεων και κατατασσόταν πίσω μόνο από την TUI, που είχε ποσοστό 13% και την ρωσική Biblio Globus, με 11%.
 
Δηλαδή, η Thomas Cook είχε μεταφέρει στην Κύπρο κοντά στους 273.000 τουρίστες από τα συνολικά 3,9 εκατομμύρια ταξιδιώτες, έναντι 507.000 της TUI και 429.000 της Biblio Globus.
 
Συνεπώς, μέχρι να ανακατεμηθεί η πίτα και να αναπληρωθεί το κενό, στο βαθμό του δυνατού, TUI και Biblio Globus θα είναι από εδώ και πέρα οι δύο εναπομείναντες μεγάλοι παίκτες της κυπριακής αγοράς τουρισμού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας