Μια νέα τάση στο Health & Wellness

Όλα είχαν ξεκινήσει την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όταν ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, προσπαθούσε να διαφοροποιηθεί στον χώρο του fitness, σε μια εποχή που ο πόλεμος των τιμών και η αναστάτωση στον τομέα των υπηρεσιών ήταν στο ζενίθ. Σήμερα, είναι ο CEO πέντε TechnoFit EMS Studios, που λειτουργούν με τη μέθοδο του άτυπου franchise. 
 
Ως ιδιοκτήτης τριώροφου γυμναστηρίου είχε αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάποιες σχετικές ανάγκες ακόμα και κοντινών του ανθρώπων. Η σύζυγός του, για παράδειγμα, μόλις είχε γεννήσει και δεν είχε χρόνο να γυμναστεί, όπως συμβαίνει με πολύ κόσμο, ενώ άτομα με οστεοπόρωση, κινητικά προβλήματα, άλλα θέματα υγείας και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούσαν να επωφεληθούν σε σημείο που να έχουν γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα. «Προσπαθούσα να βρω αυτό που θα με διαφοροποιούσε, να εντοπίσω μια λύση για ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων αυτών, που αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας μας», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου.

Διαβάστε ακόμα: Τα 27 ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα

Προς τα τέλη του 2016, παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς στον κλάδο της υγείας και της ευεξίας, επιχείρησε τη δημιουργία του πρώτου TechnoFit EMS Studio, σε ένα χώρο μόλις 3x2 τ.μ. στον εξώστη του γυμναστηρίου του. Τον Φεβρουάριο του 2017, με τον συνέταιρό του Νίκο Κυριακίδη, προχώρησαν στη λειτουργία και δεύτερου studio, ενώ παράλληλα πούλησε το γυμναστήριο και μεταστέγασε το πρώτο στούντιο σε δικό του χώρο. Μέσα σε δύο χρόνια πέτυχε τη λειτουργία πέντε EMS Studios παγκύπρια.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη η Λευκωσία στις άδειες οικοδομής, αλλά ανεβαίνει η Λεμεσός
 
Η διαφοροποίηση
Τα TechnoFit EMS Studios προσφέρουν προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση, επιτυγχάνοντας μια διαφορετική προσέγγιση στον κλάδο υγείας και ευεξίας: «Το EMS Training είναι μια καινοτόμος και ασφαλής πρόταση, αφορά όλο το σώμα και κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα, μέσω χαμηλού ηλεκτρικού φορτίου, επιτυγχάνονται μυϊκές συσπάσεις και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες, αλλά και μικρότερες μυϊκές ομάδες. Έχει, δηλαδή, τη δυνατότητα να προπονεί όλο το σώμα και συγκεκριμένα 650 μυϊκές ομάδες, κάτι που αντιστοιχεί σε αρκετές ώρες συμβατικής γυμναστικής». Το EMS Training αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, έναν ιδανικό τρόπο προπόνησης, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 20 λεπτά την εβδομάδα, πραγματοποιείται προπόνηση υψηλής έντασης, χωρίς καταπονήσεις και επιβαρύνσεις στο μυοσκελετικό σύστημα: «Μια φορά την εβδομάδα αρκεί, για να επιτύχουμε τον στόχο και να φτιάξουμε το σώμα που πάντα επιθυμούσαμε». Με βάση τον στόχο του καθενός διαμορφώνονται συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης, επιτυγχάνοντας: Ενεργοποίηση μεταβολισμού, απώλεια βάρους και λίπους, προπόνηση υψηλών επιδόσεων, μείωση κυτταρίτιδας και χαλάρωσης, μετριασμό ενοχλήσεων πλάτης, διαχείριση προβλημάτων σε ηλικιωμένους και άλλα.
 
Η γερμανική πρόταση
Η συσκευή EMS και ο εξοπλισμός προέρχονται από τη διεθνούς φήμης βραβευμένη γερμανική εταιρεία Μiha Bodytec. Το 2016 έλαβε τη διάκριση German Brand Award και το Βραβείο Καινοτομίας Top 100, ενώ το 2017 διακρίθηκε από τους Financial Times με το FT 1000, ως μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης. «Τα TechnoFit EMS Studios χρησιμοποιούν την κορυφαία τεχνολογία της Miha Bodytec, στελεχώνονται από ομάδα πτυχιούχων γυμναστών διαφόρων ειδικοτήτων και με διδακτορικό επιστήμονα στις αθλητικές κακώσεις. Η ομάδα έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως EMS trainers από το Glucker Collage Γερμανίας, ενώ επιπλέον συμβάλλουν ο ΙΤ partner, ο social media manager, ο οικονομικός και ο νομικός σύμβουλος, δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένη ομάδα για τη μελλοντική ανάπτυξη του brand». Η ηλεκτρομυοδιέγερση, που προσφέρουν τα TechnoFit EMS Studio, αντικαθιστά βάρη, ιμάντες αιώρησης, διάδρομους, ποδήλατα και άλλα βοηθήματα γυμναστικής. «Εμπιστευόμαστε την τεχνογνωσία και την αξιοποιούμε όπως μας την προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τραυματισμοί και επιβαρύνσεις», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η όλη φιλοσοφία ξεφεύγει εντελώς από εκείνη του κλασικού γυμναστηρίου, τα βάρη, τα ομαδικά προγράμματα και το γνωστό personal training».
 
Ιδανική για όλους

Η ηλεκτρομυοδιέγερση, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους επιθυμούν άμεσα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο κι είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία: «Με μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έχοντας πάντα ως χρυσό κανόνα την ασφάλεια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Είναι ιδιαίτερα προσιτή για:
- Επιχειρηματίες, στελέχη, πολυάσχολους επαγγελματίες που έχουν λίγο ή καθόλου χρόνο για άθληση.
- Άτομα που δεν τους αρέσει το γυμναστήριο αλλά επιθυμούν να αθληθούν.
- Αθλητές υψηλών επιδόσεων.
- Υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.
- Άτομα με χρόνιες παθήσεις.
- Μητέρες με περιορισμένο χρόνο και πολλές άλλες κατηγορίες.
 
Για κάθε άτομο ετοιμάζεται εξατομικευμένο πλάνο προπόνησης, το οποίο παρακολουθείται και προσαρμόζεται ανάλογα με τον στόχο του: «Η αγάπη μας για την εξέλιξη και γι’ αυτό που κάνουμε είναι οι κατευθυντήριες γραμμές μας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, ο επαγγελματισμός και η επιθυμία μας για ανάπτυξη μας ωθούν στην αέναη μάθηση για απόκτηση γνώσης, την οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στον χώρο του EMS Training, ενθαρρύνουν την προσπάθειά μας να πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο».
 
Άτυπο franchise
Για τη συγκεκριμένη μέθοδο έχει επιλεγεί το άτυπο franchise. Κάθε studio εκπροσωπείται από διαφορετικό συνεταιρισμό, έχει δική του οντότητα, διεύθυνση και διοίκηση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ευέλικτο στη λήψη αποφάσεων στο επίπεδο που αφορά την περιοχή του: «Όλα, όμως, τα studios λειτουργούν κάτω από την ίδια εμπορική επωνυμία, έχουν τα ίδια πρωτόκολλα για λειτουργία, λήψη αποφάσεων, εκπαίδευση, ενημέρωση, τιμολογιακή πολιτική, τρόπους προώθησης και επικοινωνίας. Υπάρχουν, επίσης, κοινές προωθητικές ενέργειες και στρατηγικές, που ακολουθούνται από όλους». Στο πλαίσιο αυτό, στόχος των TechnoFit EMS Studios είναι η συνεχής εξέλιξη, η οποία εκφράζεται μέσα από την καινοτομία και τη διαφοροποίηση που αποτελούν και τη βασική αρχή της δημιουργίας τους.
 
Πλάνα επέκτασης

«Οι εμπειρίες των μελών μας και τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει από κοινού είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς», επεσήμανε. Και τόνισε:
«Η επιτυχία του μοντέλου που ακολουθούμε στηρίζεται και οφείλεται στις αξίες μας: Αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, επαγγελματισμός, εξέλιξη και ανάπτυξη. Συνεργαζόμαστε με σεβασμό και ειλικρίνεια με τους συνεργάτες και τους συνεταίρους μας και τηρούμε τις επιστημονικές οδηγίες safety-first για ένα ασφαλές EMS Training. Τελικός σκοπός μας είναι όλα τα μέλη μας να απολαμβάνουν κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία προπόνησης στην ηλεκτρομυοδιέγερση». Η ενίσχυση των TechnoFit EMS Studios στην αγορά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει αποτελούν καθημερινούς στόχους της ομάδας. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πλάνα επέκτασης και ανάπτυξης του δικτύου: «Μελετούμε σοβαρά τις επιλογές μας και με σταθερά βήματα προχωρούμε, ώστε να είμαστε σε θέση να κρατάμε τα υψηλά πρότυπα που έχουμε θέσει και τα οποία εκπροσωπούμε». 

 

 

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα