Κίνητρα για χειμερινές πτήσεις ζητά ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Πρέπει να δοθούν κίνητρα σε τουριστικούς πράκτορες να διατηρήσουν τις πτήσεις τους και κατά τη χειμερινή περίοδο προς την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δήλωσε ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τάκκας, «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα λειτουργήσουν κατά τη χειμερινή περίοδο περίπου 15 ξενοδοχεία, εκ των οποίων κάποια θα κλείσουν για ένα ή για δύο μήνες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας είτε έκλεισαν είτε θα κλείσουν εντός Νοεμβρίου για να ανοίξουν γύρω στα μέσα Μαρτίου, αρχές Απριλίου του επόμενου χρόνου».
 
Πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια ο Πρωταράς και ειδικά η Αγία Νάπα είναι ένα εργοτάξιο, αφού λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που υπάρχει, γίνονται ανακαινίσεις σε υφιστάμενα ξενοδοχεία και ανεγείρονται καινούργια».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε πως «αποδεικνύεται δύσκολο να προεκτείνουμε την τουριστική σεζόν προς το τέλος του έτους, ενώ είναι πιο εύκολο να επεκταθεί στην αρχή του χρόνου. Το 2018 έγινε κατορθωτό όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία να ανοίξουν τον Απρίλιο και ευελπιστούμε ότι τον επόμενο χρόνο τα τουριστικά καταλύματα θα αρχίσουν να λειτουργούν από το Μάρτιο».
 
Ανέφερε επίσης πως «με την άφιξη του Νοεμβρίου οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες «σηκώνουν» τα αεροπλάνα τους και τα προωθούν σε άλλους προορισμούς όπως την Αίγυπτο, τη Καραϊβική και την Ταΐλάνδη που έχουν πιο ζεστό κλίμα από το δικό μας και είναι εξωτικοί προορισμοί. Αυτό σημαίνει πως οι τουριστικοί πράκτορες σταματούν το πτητικό τους πρόγραμμα για την Κύπρο επειδή θεωρούν ότι το νησί μας είναι καλοκαιρινός προορισμός και όχι χειμερινός».
 
Δυστυχώς συνέχισε «δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πείσουμε τους πράκτορες αυτούς να διατηρήσουν τις πτήσεις τους για την Κύπρο και τους χειμερινούς μήνες».
 
Κληθείς να αναφέρει τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να πειστούν οι τουριστικοί πράκτορες να συμπεριλάβουν την Κύπρο στους χειμερινούς τους προορισμούς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε ότι «οι ξενοδόχοι θα μπορούσαν να δώσουν τιμές κόστους, κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται αυτή την εποχή. Ταυτόχρονα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι στήριξης των τουριστικών πρακτόρων προκειμένου να μην υποστούν οικονομικές ζημιές, να συνεχίσουν τις πτήσεις για τον Νοέμβριο και στη συνέχεια να επανεξεταστεί το θέμα».  
 
Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «αυτό που λέμε ολόχρονος τουρισμός για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Αυτό όμως που είναι εφικτό και πρέπει να παλέψουμε και να το πετύχουμε είναι να προσθέσουμε τα λεγόμενα «shelter periods» δηλαδή «λίγο μπροστά και λίγο πίσω».
 
Εξήγησε πως εάν γίνει κατορθωτό να προστεθούν ο Απρίλιος και ο Νοέμβριος στην καλοκαιρινή περίοδο «τότε θα έχουμε περίπου ένα τρίτο αύξηση στον τουρισμό. Το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει πολύ τους ξενοδόχους γιατί εάν ένα ξενοδοχείο κλείνει πιο νωρίς τότε θα έχει μεγαλύτερες πληρότητες τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργίας του, ενώ όταν κλείνει πιο αργά θα έχει καλύτερη πληρότητα τον προηγούμενο μήνα».  
 
Ανέφερε επίσης ότι «μπορούμε να επιτύχουμε το λεγόμενο shelter period γιατί λόγω της καλοκαιρίας που έχει η Κύπρος τα ξενοδοχεία μπορούν να λειτουργούν και μαζί μ’ αυτά και ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία, όπως εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, διατηρώντας έτσι την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ζωντανή».  
 
Είπε ακόμα ότι για να πετύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου "χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από αυτά, γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε πολλές υποδομές τις οποίες η Κύπρος δεν διαθέτει σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου