Powered by

Χάνει την άδεια λειτουργίας της η Cobalt

Την οριστική ακύρωση της άδειας λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας Cobalt αποφάσισε η Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών (ATLA).

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικεφαλής της  Αρχής Αδειών Αεροπορικών Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, Αλέκος Μιχαηλίδης, η Αρχή Αδειών συνήλθε το μεσημέρι και αποφάσισε την οριστική ανάκληση των εργασιών της εταιρείας, στον απόηχο των όσων προηγήθηκαν. 

Ερωτηθείς για το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι εφόσον δεν βρέθηκε επενδυτής και η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε αναστολή των εργασιών της, «εμείς δεν μπορούσαμε να λάβουμε άλλη απόφασ绨. 

Αν βρουν επενδυτή και θέλουν να επανέλθουν, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις και να περάσουν ξανά τις απαραίτητες διαδικασίες για να αδειοδοτηθούν από την αρχή. 

Στην συνεδρία της Αρχής Αδειών είχε κληθεί και ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γρηγόρης Διάκος, προκειμένου, "να απολογηθεί" και να εκφράσει τη θέση της εταιρείας πριν ληφθεί απόφαση από την Αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κ. Διάκος δήλωσε ενωρίτερα σήμερα πως "η δική μας προσπάθεια είναι να γίνει αναστολή της άδειας, δίνοντας μας κάποιο χρονικό περιθώριο εξεύρεσης και νέων επενδυτών".

Δειτε Επισης

Οδηγός εκδηλώσεων από ΕΤΑΠ Λευκωσίας για ανάδειξη της ταυτότητας της πρωτεύουσας
Celestyal: Εγκαινιάζει την κρουαζιέρα Abu Dhabi F1 με τον David Coulthard
Γιατί η Ινδία εξελίσσεται στην πλέον ανερχόμενη μακρινή αγορά του ελληνικού τουρισμού (γράφημα)
Jazeera Airways: Πέντε λόγοι που την καθιστούν την must επιλογή για ταξιδιώτες
Emirates: Αναγνωρίστηκε από την YouGov ως το πιο συνιστώμενο παγκόσμιο brand για το 2025
Χ. Παπαχαραλάμπους: Οι προορισμοί των Κυπρίων, τι ζητούν οι ταξιδιώτες και μια...ξεχασμένη αγορά για την χώρα μας
Αναβαθμίζεται το παραλιακό πάρκο της τουριστικής περιοχής Πύλας
Συστάσεις Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή προς τους ταξιδιώτες-Πού να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»