Πώς απαντά η Cobalt για το λουκέτο

Η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών δεν αλλάζει για την Cobalt, ανέφερε στο InBusinessNews αξιωματούχος της εταιρείας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 
 
Διευκρίνισε πως οι εξελίξεις δεν αφορούν κλείσιμο της εταιρείας, αλλά αναστολή των εργασιών της, αναμένοντας και την τελική ετυμηγορία  της Αρχής Αερομεταφορών. «Λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων και κυρίως για λόγους ασφαλείας θεωρήσαμε απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια, σαν πρώτη κίνηση μέχρι να βρούμε νέους επενδυτές και νέα κεφάλαια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το σημαντικό, πρόσθεσε, είναι, να προσελκύσουμε το  ενδιαφέρον. Σήμερα, τόνισε, «υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, αλλά το πρόβλημα μας ήταν ο χρονικός περιορισμός, μέσα στα πλαίσια της  πολιτικής μας για θέματα ασφάλειας έπρεπε να έχουμε εξασφαλισμένα  τα απαιτούμενα χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
«Εάν μας δοθεί το δικαίωμα της αναστολής άδειας για περισσότερο  χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε, «ίσως να βρεθούν και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επενδυτές». Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει στο ερώτημα για το ύψος του ποσού που χρειάζεται, τονίζοντας ότι εφόσον βρεθούν οι απαραίτητοι επενδυτές, θα γίνει αναδιοργάνωση της εταιρείας και συνεπώς τα ποσά θα είναι διαφορετικά από τα σημερινά.
Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που το deal με τον Ευρωπαίο επενδυτή δεν έκλεισε, παρά τα όσα διέρρεε τα προηγούμενα 24ωρα η εταιρεία, τόνισε ότι το ενδιαφέρον του εν λόγω επενδυτή δεν έχει αλλάξει. Σημείωσε ότι δεν είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να κατατεθούν και εμβασθούν  τα απαραίτητα χρήματα εκ μέρους του επενδυτή.
 

Διαβάστε ακόμα:

 
Ο εν λόγω αξιωματούχος της εταιρείας ερωτήθηκε και για τους λόγους, για τους οποίους οι κινέζοι Μέτοχοι της Cobalt αποφάσισαν να μην καλύψουν τις ανάγκες της σε ρευστό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους στις αρμόδιες αρχές μέχρι πρόσφατα. Απάντησε πως δεν έχει μεσολαβήσει οτιδήποτε στις σχέσεις μεταξύ των εταιρείας και των Κινέζων μετόχων. Η Cobalt, πρόσθεσε, είναι μια ιδιωτική εταιρεία και ο κάθε επενδυτής παίρνει τις δικές του αποφάσεις με βάση και τα δικά του κριτήρια. «Οι συγκεκριμένοι συνεργάτες μας», πρόσθεσε, «ήταν ο στρατηγικός μας επενδυτής. Απ’ εκεί και πέρα η εταιρεία προσπαθεί να βρει από αλλού χρήματα».
 
Την ίδια ώρα, διέψευσε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των αεροσκαφών της Cobalt απέσυρε δύο αεροσκάφη της λόγω μη καταβολής οφειλών. Τόνισε ότι υπήρξε μια εμπορική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία επιλύθηκε.
 
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε υποβάλει την προηγούμενη εβδομάδα, αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση λόγω του τουρκικού εμπάργκο, αίτημα το οποίο φαίνεται να απορρίφθηκε. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ζημιές λόγω των τουρκικών περιορισμών βρίσκονταν περίπου στα €7 εκατ.
 
«Μέλημα μας τώρα είναι να δούμε πως θα διευκολύνουμε τους πελάτες μας και απ’ εκεί και πέρα θα δούμε πως θα προχωρήσουμε», κατέληξε.
 
 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες