Θέμα και στον διεθνή Τύπο το λουκέτο στην Cobalt

Αστραπιαία διαδόθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το κλείσιμο της  Cobalt τα οποία προέβησαν μάλιστα σε δικούς τους σχολιασμούς για την εταιρεία, καθώς επίσης και εκτιμήσεις για το πως επηρεάζονται οι συμφωνίες που συνήψε η εταιρεία με άλλες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού.

Airwaysmag.com
Στην αναστολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας Cobalt αναφέρεται η ιστοσελίδα Airwaysmag.com με τίτλο «Ο κυπριακός αερομεταφορέας Cobalt τερματίζει τη λειτουργία του». Στο δημοσίευμα του σημειώνει πως ο κυπριακός αερομεταφορέας, Cobalt Air, έχει περιέλθει σε διαδικασία προστατευόμενης πτώχευσης μετά από οικονομικές δυσκολίες τόσο στην κυπριακή όσο και στη διεθνή αγορά. Προσθέτει πως από το κλείσιμο της εταιρείας αναμένεται να χαθούν μέχρι και 350 θέσεις εργασίας θα χαθούν.

Διαβάστε ακόμα:

Παράλληλα, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην σύντομη διάρκεια της εταιρείας η οποία, όπως σημειώνει, ιδρύθηκε το 2015 και άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2016 με στόχο να καταστεί η νέα Cyprus Airways που χρεοκόπησε το 2015. «Η Cobalt άρχισε να λειτουργεί με ένα μόνο αεροσκάφος Airbus A320, το οποίο έφθασε τον Απρίλιο του 2016, τον ίδιο μήνα που έλαβε το πιστοποιητικό αερομεταφοράς (AOC). Η τελευταία πτήση του Cobalt ήταν C0327 μεταξύ Λονδίνου-Χίθροου και Λάρνακας. Η πτήση αναχώρησε από το Heathrow στις 18:00 GMT και προσγειώθηκε στη Λάρνακα τέσσερις ώρες αργότερα. Χρησιμοποιήθηκε αεροσκάφος τύπου Airbus A320-232 (5Β-DCR • MSN 0928).

Την ίδια ώρα, το άρθρο επισημαίνει πως το κλείσιμο της Cobalt Air αποτελεί πληγή και για την Etihad Airways, η οποία υπέγραψε συμφωνίες με την κυπριακή αεροπορική εταιρεία για τις γραμμές μεταξύ Λάρνακας και Αμπού Ντάμπι. Οι υπηρεσίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018 σύμφωνα με τις οποίες μπορούσαν να συνδέσουν τη Λάρνακα με έως και 100 προορισμούς.

The Guardian
Με τίτλο «Η αεροπορική εταιρεία Cobalt προειδοποιεί τους επιβάτες ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις», η The Guardian σημειώνει πως ο κυπριακός μεταφορέας ανακοινώνει ότι οι ενέργειες αναστέλλονται και ζητά από τους ταξιδιώτες να μην πάνε στα αεροδρόμια. Επικαλείται τη δήλωση της Cobalt δήλωσε: «Οι μελλοντικές πτήσεις ή οι υπηρεσίες που παρέχει το Cobalt θα ακυρωθούν και δεν θα λειτουργούν πλέον». Αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με την οποίαν «οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια χωρίς πτήση έχουν οδηγίες να μην πάουν αύριο, 18 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς δεν θα λειτουργούν πτήσεις Cobalt και δεν θα υπάρχει προσωπικό Cobalt».

BBC NEWS
Με τον τίτλο «Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της» το BBC BEWS υπογραμμίζει πως η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Cobalt ακύρωσε όλες τις πτήσεις από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Προσθέτει πως ο μεταφορέας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πτήσεις εντός και εκτός της Κύπρου από το 2016, έχει αναστείλει τις επιχειρήσεις. Επικαλείται επίσης, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Cobalt δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με έναν πιθανό νέο επενδυτή. Σημειώνει ακόμη πως δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες έχουν επηρεαστεί, αλλά την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου υπάρχουν προγραμματισμένες εννέα πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΤΗΕ SUN
Με τίτλο «Αεροπορικό Δράμα: Οι Βρετανοί τουρίστες κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν, καθώς η Cobalt Airlines καταρρέει με όλες τις πτήσεις της να αναστέλλονται», υπογραμμίζει ότι ο μεταφορέας που έχει υποστεί ταμειακές ροές δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επενδύσεις τελευταίας στιγμής – και σήμερα παραμένουν μόνο £13 εκατομμύρια στα βιβλία του. Προσθέτει ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσωπικό περίπου 200 και είχε επιδιώξει να καλύψει ένα κενό στις κυπριακές αεροπορικές μεταφορές μετά την κατάρρευση των κρατικών Κυπριακών Αερογραμμών στις αρχές του 2015.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024