Tsokkos: Διευκρινίσεις για τα φιλέτα του Chrysomare

Διευκρινίσεις σχετικά με την επερχόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 24ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα τεθεί προς ψήφιση η χρηματοδότηση ανέγερσης της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, Chrysomare Hotel, καθώς και η αξιοποίηση γης στην Αγία Νάπα που ανήκει σε θυγατρική εταιρεία, έδωσε η Tsokkos Hotels.

Υπενθυμίζεται ότι η προωθούμενη αναδιάρθρωση χρηματοδοτικών διευκολύνσεων της εταιρείας περιλαμβάνει την ανέγερση του Chrysomare Hotel και την απόκτηση από τη θυγατρική της Tsokkos, Vikarta Limited, τεμαχίων γης μέσω της αγοράς του συνόλου των μετοχών της M.C (Greece Accomodation Direct) Limited και Anastasias Tsokkou Estates Ltd.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις έχουν εξετασθεί τόσο από την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, στις 6 Σεπτεμβρίου, όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο, στις 7 Σεπτεμβρίου, και έχουν κριθεί κατάλληλες και πρόσφορες, καθώς επίσης ότι προωθούν την αναπτυξιακή πολιτική της εταιρείας και είναι προς το συμφέρον τόσο της εταιρείας όσο και των μετόχων της.

Όπως σημειωνόταν σε προηγούμενη ανακοίνωση της Tsokkos Hotels, ο κατάλογος των τεμαχίων γης που βρίσκονται σε περιοχή, στην οποία η εταιρεία κατέχει άλλα ακίνητα και ξενοδοχεία, περιλαμβάνει, συνολικά επτά τεμάχια συνολικής έκτασης 82,914 δεκαρίων, εκ των οποίων 61,351 βρίσκονται στον Δήμο Αγίας Νάπας και 21,563 στον Δήμο Σωτήρας.

Αποχώρησαν από τη συνεδρία οι Τσόκκοι
Η Tsokkos Hotels διευκρινίζει ότι κατά τη συνεδρία του ΔΣ (7 Σεπτεμβρίου), η Αναστασία Τσόκκου, ως συνδεδεμένο πρόσωπο και όργανο διοίκησης της εταιρείας, απείχε από τη συζήτηση και λήψης απόφασης από το Συμβούλιο σε σχέση με τις σκοπούμενες συναλλαγές αναδιάρθρωσης χρηματοδοτικών διευκολύνσεων, λόγω ύπαρξης προσωπικού της συμφέροντος, αποχωρώντας από τη συνεδρία. 

Συγκεκριμένα, η κ. Τσόκκου δήλωσε την ύπαρξη συμφέροντός της κατά την έναρξη της συνεδρίας του ΔΣ, πρότού συζητηθεί και εξεταστεί το θέμα της αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες επενδύσεις, καθώς είναι ο μοναδικός μέτοχος των εν λόγω εταιρειών, από τις οποίες η θυγατρική Vikarta προτίθεται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών.

Εξάλλου, οι Ανδρέας Τσόκκος, Γιώργος Τσόκκος και Χρύσω Τσόκκου, λόγω της στενής συγγενικής σχέσης του με την Αναστασία Τσόκκου, δήλωσαν επίσης ότι θα απέχουν από τη συζήτηση και λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο, αποχωρώντας από τη συνεδρία.

4 εκατ. λιγότερα
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι, παρόλο που η αρχική χρηματοδότηση από την Τράπεζα Κύπρου ήταν της τάξεως των €33,5 εκατ., εντούτοις, μετά τη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα μειωθεί στα €29,5 εκατ., έπειτα από διαβουλεύσεις με την Τράπεζα.

Οι εταιρείες M.C. (Greece Accomomdation Direct) Limited και Anastasia Tsokkou Estates Ltd έχουν χρηματοδοτικές και άλλες υποχρεώσεις της τάξεως των €29,5 εκτα. και αυτές σκοπούνται να αναδιαρθρωθούν με την ανάληψή τους από την αγοράστρια των μετοχών, Vikarta Limited, με αντίστοιχη χρηματοδότηση της  Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η Vikarta θα καταβάλει ποσό της τάξεως των €4 εκατ. στους πωλητές των μετοχών των κατονομαζόμενων εταιρειών και το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθεί με ενδοεταιρικές διευθετήσεις από άλλες εταιρείες του Συγκροτήματος.

Συνοπτικά, η έγκριση που θα ζητηθεί από την ΕΓΣ της 24ης Σεπτεμβρίου θα είναι για το μειωμένο ποσό χρηματοδότηση από την Τράπεζα Κύπρου ύψους €29,5 εκατ. έναντι του αρχικού σκοπούμενου ποσού των €33,5 εκατ., σε συνδυασμό με το πρόσθετο ποσό χρηματοδότησης των €4 εκατ. μέσω ενδοεταιρικών διευθετήσεων με εταιρείες του Συγκροτήματος.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της