«Εγκαινιάσαμε» το ανανεωμένο Ρόδον στον Αγρό

Τις πύλες του προς το κοινό άνοιξε την Παρασκευή 1η Ιουνίου το γνωστό ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε αναστείλει τη λειτουργία του, με στόχο την ανακαίνιση, αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να  μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. H κάμερα του InBusinessNews βρέθηκε στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες. 

Το όλο project της ανακαίνισης, συνολικού κόστους €2.140.000 αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνου, με την παράδοση των έργων της δεύτερη φάσης, η οποία ξεκινά σύντομα. Κατά την πρώτη φάση, ανακαινίστηκαν τα 2/3 των δωματίων και τα μπαλκόνια, το λόμπι του ξενοδοχείου, το μπαρ, το εστιατόριο όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες, με στόχο το χειμώνα να λειτουργήσει και θερμαινόμενη πισίνα. 

Σε ότι αφορά τη δεύτερη φάση,  περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρου ευεξίας – σπα και παραδοσιακής ταβέρνας. 

Το άνοιγμα του ξενοδοχείου ανέμενε με προσδοκία πολύς κόσμος, γεγονός που φαίνεται και από τις αυξημένες κρατήσεις. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Γιώργος Ζάμπογλου, τα απλά δωμάτια είναι κρατημένα για όλα τα σαββατοκύριακα μέχρι και τα Χριστούγεννα. Εξάλλου, το ξενοδοχείο έχει υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με όλα τα μεγάλα γραφεία τουριστικών πρακτόρων στην Κύπρο. 

Διαβάστε ακόμα: T. Cohen: Νέο Tempo στην αγορά
 

Κυρίως Κύπριοι οι πελάτες
Σύμφωνα με τον κ. Ζάμπογλου, οι πελάτες που έκαναν κράτηση στο ξενοδοχείο είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό Κύπριοι, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί ξένοι, οι οποίοι προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τις αγορές της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του Ισραήλ. Ενδιαφέρον υπάρχει και από αθλητικές ομάδες (ποδοσφαιριστές, ποδηλάτες) του εξωτερικού καθώς επίσης και από άλλες αγορές ειδικού ενδιαφέροντος, πχ φυσιοδίφες κτλ. Ο Γενικός Διευθυντής του Ρόδον ανέφερε πως ενδιαφέρον υπάρχει και από μεγάλα τουριστικά γραφεία, ενώ πρόσθεσε πως ήδη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου έχει υπογράψει συμβόλαια με όλα τα μεγάλα γραφεία στην Κύπρο. 

Διαβάστε ακόμα: Ράλι κάνει ο κλάδος ζωής στις ασφαλιστικές

Με προσωπικό από την Πιτσιλιά
Ερωτηθείς για το προσωπικό, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου ανέφερε πως η ομάδα του Ρόδον απαρτίζεται από άτομα, , εκ των οποίων το 90% είναι κάτοικοι της περιοχής Πιτσιλιάς. Σε ότι αφορά τα σχέδια με αναβάθμιση του ξενοδοχείου στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων, ήδη έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις αι η διαδικασία προχωρεί.

Lifting πέραν των €2 εκατ.
Υπενθυμίζεται πως το συνολικό κόστος της ανακαίνισης του ξενοδοχείου  θα ανέλθει στα €2.140.000, εκ τω οποίων ποσοστό 30% (€640.000) θα καλυφθεί από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Τα υπόλοιπο 70% του ποσού, το οποίο υπολογίζεται περίπου στο €1,5 εκατ., εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού της ιδιοκτήτριας εταιρείας από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Με ιστορία 30 χρόνων
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ’ αόριστον τις  εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση,  αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να  μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015. 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ