Ράλι κάνει ο κλάδος ζωής στις ασφαλιστικές

Εντυπωσιακή ανάκαμψη εξακολουθεί να παρουσιάζει η ασφαλιστική αγορά στον κλάδο ζωής, καταγράφοντας ποσοστά ανόδου που αγγίζουν το 13%, ενώ πιο συγκρατημένοι είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης του γενικού κλάδου. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΑΕΚ), με βάση προκαταρκτικά μη ελεγμένα αποτελέσματα, το σύνολο των μικτών ασφάλιστρων του κλάδου ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες ζωής) ξεπέρασαν τα €126,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με €112 εκατ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 12,7%. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσοστό αύξησης που είχε καταγραφεί την πρώτη τριμηνία του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 είχε ανέλθει στο 8,7%.

Διαβάστε ακόμα: «Εγκαινιάσαμε» το ανανεωμένο Ρόδον στον Αγρό

Την ίδια ώρα, στο 2,1% περιορίζεται η ανάκαμψη στον γενικό κλάδο. Συγκεκριμένα, το σύνολο των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων γενικού κλάδου έφτασε στα €124,7 εκατ. την πρώτη τριμηνία του έτους από €122,1 εκατ. την ίδια περίοδο του 2017. Σημειώνεται ότι η αύξηση που είχε καταγραφεί την περσινή περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη του 2016 ανήλθε στο 4,5%.

Διαβάστε ακόμα: T. Cohen: Νέο Tempo στην αγορά

Διαβάστε ακόμα: Α. Στυλιανού: Σε δυναμική πορεία η ασφαλιστική βιομηχανία


Τα μερίδια στον κλάδο ζωής
Όσον αφορά τα μερίδια αγοράς στα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής, την πρωτιά κατέχει η Universal, με ποσοστό 39,85% ή €50,3 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018. Ακολουθούν Eurolife και CNP Cyprialife, με 17,77% (€22,4 εκατ.) και 16,62% (€20,9 εκατ.) αντίστοιχα, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνουν η Ancoria (7,71%) και η Prime Insurance (5,04%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση στα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής, η οποία αγγίζει το 331,94% κατέγραψε την πρώτη τριμηνία του 2018 η Ancoria, ενώ κατά 146,15% αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα της Allianz Hellas.

Πτωτικά κινήθηκαν μόνο η Minerva, με ποσοστό 17,57% και η Prime Insurance, με ποσοστό 4,09%.

Τα μερίδια γενικού κλάδου
Τη μεγαλύτερη αύξηση στα μικτά ασφάλιστρα  του γενικού κλάδου (συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες ζωής) κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Kentriki, με ποσοστό 29,94% και ασφάλιστρα ύψους €1 εκατ., με τη Eurolife να ακολουθεί με άνοδο 21,3% και ασφάλιστρα €5,2 εκατ.

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψε με ποσοστό 19,12% και ασφάλιστρα €2,2 εκατ. η Eurosure.

Την κορυφή στα ασφάλιστρα γενικού κλάδου κατέχει για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 η CNP Asfalistiki, με €12,19 εκατ. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου με €11,4 εκατ., ενώ τρίτη κατατάσσεται η Trust Insurance με €8,8 εκατ.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»