TUS Airways: Άνοιξε φτερά για τα Ιωάννινα

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, η πρώτη επίσημη πτήση του δρομολογίου της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways  από την Λάρνακα στα Ιωάννινα.

Μια πτήση, η οποία έτυχε της θερμότερης υποδοχής από τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου, οι οποίοι επενδύουν πολλά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Ιωαννίνων, προσβλέποντας σε αξιοσημείωτη αύξηση της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Το νέο δρομολόγιο συνδέει για πρώτη φορά την Κύπρο με την πρωτεύουσα της Ηπείρου με απευθείας πτήση και είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των προσφερόμενων προορισμών της εταιρείας. 

Πτήση σε εορταστικό κλίμα

Το εορταστικό κλίμα εκ μέρους της TUS ήταν εμφανές ήδη από το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η πρώτη πτήση της εταιρείας στη Γιάννενα γιορτάστηκε με μια σεμνή τελετή κοπής της κορδέλας πριν την αναχώρηση της πτήσης, παρουσία του Προέδρου και διευθυντικών στελεχών της TUS, του Προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ του ΚΟΤ, παραγόντων του τουρισμού και δημοσιογράφων. 

Η ομάδα αυτή ταξίδεψε μέχρι τα Γιάννενα, όπου έγινε μάρτυρας της θερμότατης υποδοχής που επιφύλασσαν οι εκεί τοπικοί παράγοντες. 

Με την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Πύρος» των Ιωαννίνων, το αεροσκάφος, πέρασε κάτω από την υδάτινη αψίδα που σχημάτισαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.  Του επιβάτες της πτήσης υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Θωμάς Πέγγας και άλλοι επίσημοι. Ακολούθησε μια εορταστική τελετή με παραδοσιακή μουσική, χορούς και εδέσματα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της TUS, Michael Weinstein, ανέφερε ότι η εταιρεία, εκτός από την Κύπρο, στοχεύει στο να ξεκινήσει  πτήσεις από το Τελ Αβίβ στα Γιάννενα το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Παρών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργεί συνθήκες εμπέδωσης καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Σήμερα, τα Γιάννενα ενώνονται επί της ουσίας με τη Λάρνακα και ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια για την ανάπτυξη και των δύο περιοχών» τόνισε, μεταξύ άλλων.

 


 
Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου, σημείωσε ότι η περιοχή των Ιωαννίνων ειδικότερα, αλλά και η Ήπειρος γενικότερα, είναι πολύ αγαπητές στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με την περιοχή μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους οικονομικούς τομείς.
 
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της TUS για το σημερινό πρώτο δρομολόγιο προς την Ήπειρο. «Ξεκινά μία άλλη μέρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο της Ηπείρου, που έχει και γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας. Σήμερα γίνεται η αρχή, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση και με το Τελ Αβίβ» υπογράμμισε.

 

 

Πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή

Μέσω των εβδομαδιαίων πτήσεων της, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, η TUS Airways στοχεύει στο να προσφέρει στους ταξιδιώτες τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο να επισκεφτούν τη μαγευτική πρωτεύουσα της Ηπείρου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ένα ελκυστικό προορισμό με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή φυσική ομορφιά, απολαμβάνοντας παράλληλα την εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού που η Tus Airways προσφέρει, με βολικές ώρες πτήσεων, απόλυτη άνεση και ποιοτική εξυπηρέτηση.  

Οι πτήσεις του νέου δρομολογίου θα εκτελούνται από τα Fokker 70/100 jet που μόλις πρόσφατα προστέθηκαν στον στόλο της εταιρείας. Τα τζετ της Fokker θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα και γρήγορα αεροπλάνα και -εκτός από την TUS Airways- αποτελούν βασική προτίμηση και αναπόσπαστο κομμάτι του στόλου διεθνώς αναγνωρισμένων αερογραμμών.

Πτήσεις και προς Αθήνα – Ρώμη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TUS Airways έχει μόλις πρόσφατα ανακοινώσει την έναρξη, το Δεκέμβριο του 2017, απευθείας πτήσεων από τη Λάρνακα προς τη Ρώμη και την Αθήνα, ενώ από τα τέλη του Μάρτη του 2018 θα ξεκινήσει να πετά με απευθείας πτήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.  

Η TUS Airways προσφέρει ένα καινοτόμο μοντέλο αεροπορικών ταξιδιών για τα δεδομένα της περιοχής, με ευέλικτο πρόγραμμα και βολικές ώρες αναχώρησης για τους επιβάτες, νωρίς το πρωί, το μεσημέρι και αργά το βράδυ. Το μήνυμα "Τhe Ultimate Schedule” αποτελεί τη φιλοσοφία της εταιρείας, που στοχεύει να συνδέσει την Κύπρου με τις γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω καθημερινών πτήσεων, προσφέροντας όλες τις ανέσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.
 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food