Thomas Cook: Αύξηση 20% στις κρατήσεις για Κύπρο το 2018

Αύξηση πέραν του 20% αναμένει από την τουριστική του κίνηση Κύπρο το φετινό καλοκαίρι ο μεγάλος βρετανικός τουριστικός όμιλος Thomas Cook Group. Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, ο Director Group Hotel Contracting της Thomas Cook Group, Joachim Seip, αναφέρεται στις μεγάλες προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός, στους στόχους της εταιρείας του για το νησί μας τα επόμενα χρόνια και απαριθμεί τις χώρες από τις οποίες η Thomas Cook αναμένεται να προσελκύσει τουρισμό προς την Κύπρο. Εστιάζει στην ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου του νησιού και στις μειωμένες κρατήσεις για το χειμώνα. Τέλος, απαριθμεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.
Διαβάστε ακόμα: 
Έχετε ανακοινώσει πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα από το νησί μας το 2017. Ποια είναι τα σχέδιά σας για επέκταση της συνεργασίας σας στην Κύπρο;
Στοχεύουμε σε μια διψήφια αύξηση τόσο για το καλοκαίρι του 2018 όσο και για τα επόμενα χρόνια, με ένα βιώσιμο περιθώριο κέρδους. Προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε διασφαλίζοντας παράλληλα την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που θα αφήνει πλήρως ικανοποιημένους τους πελάτες μας. Θεμελιώνουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας στην Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, επειδή αγαπούν τον τόπο και τα ξενοδοχεία, είναι πολύ χαρούμενοι εδώ και ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των τουριστών που επιστρέφουν για διακοπές στο νησί.
 
Από ποιες αγορές θα αντλήσετε τουρίστες για την Κύπρο φέτος;
Από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας. Επίσης από τις δυτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου και της Ολλανδίας. Στην Πάφο, έχουμε φυσικά μόνο πτήσεις από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και το Βέλγιο, επομένως υπάρχουν μόνο τέσσερις αγορές. Όμως, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, έχουμε έναν τεράστιο όγκο τουριστών από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, από τη Βόρεια Ευρώπη και επίσης από τη Δανία και τη Φινλανδία, η οποία είναι η νούμερο ένα αγορά μας από πλευράς μεγέθους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Πρώτη κατατάσσεται η Σκανδιναβία ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια τη Γερμανία. Στην Πάφο, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις αγορές της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας να ακολουθούν.
 
Σε αριθμούς, πόση αύξηση αναμένετε φέτος;
Αναμένω διψήφιο ποσοστό αύξησης, πέραν του 20% για το καλοκαίρι του 2018. Ο χειμώνας είναι αρκετά σταθερός αλλά έχουμε πολύ μικρό αριθμό τουριστών. Δεν θέλω να αυξήσω τις προσδοκίες, ο χειμώνας παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά δεν οδηγεί σε ένα σημαντικό όγκο τουριστικής κίνησης που να αξίζει να αναφερθεί.
 
Έχουν γίνει κάποια βήματα για την αύξηση της τουριστικής περιόδου στην Κύπρο;
Υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν στην Κύπρο, διαφορετικά δεν θα επηρεάσουν θετικά την τουριστική βιομηχανία του τόπου.
 
Πρώτον, οι εσωτερικές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία πρέπει να αυξηθούν. Με τον όρο εσωτερικές εγκαταστάσεις εννοώ για παράδειγμα εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες.
 
Δεύτερον, θα πρέπει να επεκταθεί η τουριστική σεζόν- να «ανοίξει» όσο γίνεται την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου και να επεκταθεί μέχρι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Βεβαίως για να γίνει αυτό χρειάζονται εσωτερικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Η Αγία Νάπα, η οποία σήμερα είναι ουσιαστικά μια πόλη-φάντασμα το χειμώνα, διαθέτει μερικά εστιατόρια και μπαρ. Θα ήταν ιδανική ως προορισμός και το χειμώνα επειδή διαθέτει την υποδομή, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και εκείνη την περίοδο. Βεβαίως αυτό δεν επαφίεται στους τουριστικούς πράκτορες αλλά στους ιδιοκτήτες των υποστατικών.
 
Τρίτον , η αντίληψη του πελάτη για τη χειμερινή Κύπρο. Η αντίληψη του τουρίστα έχει αλλάξει. Πριν από 30 χρόνια η Πάφος ήταν νούμερο ένα στη γερμανική αγορά το χειμώνα, αλλά αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει πια για διάφορους λόγους. Στο μυαλό του τουρίστα η Κύπρος το χειμώνα δεν είναι συνυφασμένη με τροπικό κλίμα και ηλιόλουστες ημέρες και όσοι επιθυμούν να εκδράμουν για διακοπές το χειμώνα προτιμούν να έχουν τη σιγουριά για τις κλιματολογικές συνθήκες. Εξ ου και προτιμούν να πηγαίνουν διακοπές σε προορισμούς όπως οι Κανάριοι Νήσοι ή η Αίγυπτος, όπου οι θερμοκρασίες τους κυμαίνονται μεταξύ 25 – 30 βαθμούς. Η εντύπωση αυτή δεν αλλάζει εύκολα στο μυαλό των τουριστών, ιδιαίτερα των Σκανδιναβών και των Βέλγων. Αντίθετα, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί μπορεί να είναι πρόθυμοι, όμως για να τους προσελκύσει το χειμώνα, η Κύπρος χρειάζεται εσωτερικές εγκαταστάσεις. Υπό αυτά τα δεδομένα, η Κύπρος έχει χάσει τουρίστες αυτά τα χρόνια (το χειμώνα), και ειδικότερα η Πάφος.
 
Ποιοι οι στόχοι σας από την Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Στόχος μας είναι να υπάρξει μια υγιής αύξηση της τάξης του 15% - 20%, με βιώσιμο περιθώριο, ώστε να αξίζει να επενδύσουμε στον προορισμό Κύπρος. Παράλληλα, θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία το να καταφέρουμε να πείσουμε τους Γερμανούς να πετάνε προς Πάφο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κυπριακού τουριστικού προϊόντος;
Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται η εξαιρετική σύνδεση των αεροδρομίων με ξενοδοχεία, οι όμορφες παραλίες, το γεγονός ότι είναι ένα μακρινός προορισμός σε συνδυασμό με πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Η Κύπρος διαθέτει υψηλών προδιαγραφών αγορά και πολλά ανακαινισμένα ξενοδοχεία.
 
Στα μειονεκτήματα, δεν διαθέτετε αρκετά value for money οικογενειακά τουριστικά θέρετρα, ώστε να προσελκύσετε και αυτή την κατηγορία τουριστών. Με τη δημιουργία τεσσάρων αστέρων καταλύματα με συνδεδεμένα δωμάτια, εσωτερικό εξοπλισμό όπως αναρριχήσεις σε τοίχο και μπόουλινγκ, θα καταφέρετε μια μεγάλη επιτυχία.
 
Διαβάστε ακόμα: Cito Gourmet Express: Η νέα gourmet επιλογή της πρωτεύουσας

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024