ECTAA - ACTA: Προσοχή σε αφερέγγυες αεροπορικές

Μετά τις διαδοχικές πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών το 2017, η ECTAA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων) καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό προστασίας των Ευρωπαίων ταξιδιωτών από την αφερεγγυότητα των αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ACTA.

Όπως είναι γνωστό, τους τελευταίους τρεις μήνες σημαντικές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air Berlin, η Monarch Airlines και η NIKI, πτώχευσαν, αφήνοντας πολλούς επιβάτες «στον αέρα» χωρίς ρεαλιστικές προσδοκίες απαίτησης αποζημίωσης για εισιτήρια που τελικά δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι περισσότερες από 1.000.000 συνολικά κρατήσεις επηρεάστηκαν από την πτώχευση των τριών εταιρειών.
 
«Λόγω των τελευταίων περιπτώσεων, η ECTAA ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα δημιουργήσει έναν υποχρεωτικό μηχανισμό για τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να προστατεύονται οι επιβάτες από πτωχεύσεις, το κόστος του οποίου θα περιλαμβάνεται στο αεροπορικό εισιτήριο. Αυτός ο μηχανισμός προστασίας θα πρέπει να έχει εφαρμογή στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες και στο μέγιστο δυνατό βαθμό και στις μη ευρωπαϊκές εταιρείες για τα εισιτήρια που πωλούν εντός της ΕΕ» σημειώνεται.
 
Ο Πρόεδρος της ECTAA Merike Hallik δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση πως «οι πρόσφατες πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών, που περιλαμβάνουν και την 10η σε μέγεθος ευρωπαϊκή εταιρεία, είναι μια σοβαρή υπενθύμιση για το ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι εύθραυστες. Με τις επιπλέον συγχωνεύσεις που αναμένονται στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά είναι η κατάλληλη στιγμή να προσφερθούν από τις αεροπορικές εταιρείες εγγυήσεις για την ίδια τους την οικονομική φερεγγυότητα, όπως ακριβώς ισχύει και για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους διοργανωτές ταξιδίων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ