Cybersecurity: Το επάγγελμα του μέλλοντος είναι εδώ

Στη διάρκεια ενός έτους το κόστος του κυβερνοεγλήματος έφτασε τα 5,5 τρις. ευρώ

Η εξάρτησή μας από τις νέες τεχνολογίες είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, καθώς αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι τομείς βασίζονται πλέον σε δίκτυα και συστήματα πληροφοριών. Ξεκινώντας από την υγεία, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές και τις τράπεζες, ή ακόμα την άμυνα, τις κρατικές υπηρεσίες και το διάστημα, μέχρι τις προσωπικές συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητα μας.  Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας, προσφέρει πολλές νέες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα, όμως, έχει φέρει και νέες προκλήσεις, με σημαντικότερη την κυβερνοασφάλεια.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η ζήτηση για επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης στην ασφάλεια το κυβερνοχώρου παρουσιάζει ανοδική πορεία, ενώ στο εξωτερικό, τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών ολοένα και αυξάνονται. Τα καλά νέα για τους ενδιαφερόμενους είναι πως τώρα, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα σχετικά προσόντα παραμένοντας εντός συνόρων. Κι αυτό, γιατί το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Cybersecurity, στην Κύπρο.

Τι είναι όμως, η Κυβερνοασφάλεια; Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφορά «την ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών, τις λειτουργικές τεχνολογίες και τις πλατφόρμες πληροφορικής που απαιτούνται για τη διασφάλιση των ψηφιακών συστημάτων». Σε σχετική της έκθεση, υποδεικνύει τη σημασία της κυβερνοασφάλειας και ενδεικτικά αναφέρει ότι:

  • Το 2020 το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγλήματος για την παγκόσμια οικονομία έφτασε τα 5,5 τρισεκατομμύρια ευρώ ενώ μέχρι το 2025 υπολογίζεται ότι το κόστος θα διπλασιαστεί.  
  • Μέχρι το 2030 υπολογίζεται ότι περίπου 125 δισεκατομμύρια συσκευές θα έχουν συνδεθεί με το διαδίκτυο, από 27 δισεκατομμύρια το 2021, και το 90% των ανθρώπων άνω των 6 ετών εκτιμάται ότι θα έχει διαδικτυακή περιουσία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus MSc Cybersecurity, απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν ζητήματα κυβερνοασφάλειας με έμφαση σε τομείς όπως ο κυβερνοπόλεμος, η άμυνα στον κυβερνοχώρο, η ηθική εισβολή, η εγκληματολογία δικτύου και η διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών. Κατά την διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις μέσω εξειδικευμένων εργαστηρίων. Θ’ αναπτύξουν επίσης γενικές και ειδικές για τον τομέα ερευνητικές τεχνικές και δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση της διατριβής του τελευταίου έτους. Απώτερος σκοπός, οι απόφοιτοι του προγράμματος να είναι σε θέση να εργαστούν στον τομέα του Cybersecurity ως επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο γνώσεων και άριστη αποτελεσματικότητα στο αντικείμενο τους. Ήδη, με βάση τα στατιστικά δεδομένα του Πανεπιστημίου, περίπου το 80% των φοιτητών στο εν λόγω πρόγραμμα, βρίσκονται σε υψηλές θέσεις σε σημαντικούς οργανισμούς παγκοσμίως, αφού το επιλέγουν όχι μόνο για την επαγγελματική τους προώθηση, αλλά και την ακαδημαϊκή τους ανέλιξη, καθώς ως πτυχιούχοι αποκτούν σοβαρό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

  • Το πρόγραμμα MSc Cybersecurity προσφέρεται και εξ αποστάσεως.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο πρόγραμμα και να λάβουν υποτροφία ύψους 30% αποκλειστικά για τον Ιανουάριο του 2023.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο www.uclancyprus.ac.cy και στο 24694000.

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Πολιτών

  • Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus λαμβάνουν διπλή απονομή πτυχίου από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
  • Το UCLan UK είναι ένα Βρετανικό Πανεπιστήμιο με σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας.
  • Επιλέγοντας το  UCLan Cyprus έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις στον τόπο σου και να αποκτήσεις αυθεντικό βρετανικό πτυχίο εξοικονομώντας το 70% του κόστους σπουδών τους,  σε σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια στην Αγγλία.
  • Το UCLan Cyprus έχει υπογράψει συνεργασία του με την Ένωση Ευρωπαίων Πολιτών (ECA), υποστηρίζοντας τους στόχους της να προστατεύσει και να προωθήσει τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αυξήσει την ανθεκτικότητα των πολιτών στη χειραγώγηση πληροφοριών. Το UCLan Cyprus είναι ο πρώτος οργανισμός από την Κύπρο που συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία.

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)