Η νέα εταιρεία που δημιούργησαν ASCANIO και Fameline Holdings

Μια νέα κυπριακή εταιρεία κατακτά τις διεθνείς θάλασσες, προσφέροντας υπηρεσίες νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία.

Πρόκειται για την ASCANIO Maritime, μια κοινοπραξία του παγκόσμιου κολοσσού στον ναυτιλιακό και ναυτικό κλάδο, τον Όμιλο Fameline Holdings, με την κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού μικτής πραγματικότητας (mixed-reality software development company) ASCANIO, που ανακοίνωσε η εταιρεία χαρτοφυλακίου Kinisis Ventures Fund I.

Διαβάστε ακόμα: 

Συγκεκριμένα, η ASCANIO Maritime αξιοποιώντας το SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία) θα προσφέρει υπηρεσίες όπως mixed-reality, ώστε να επαναπροσδιορίσει και να αναβαθμίσει την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης και βοήθειας στη ναυτιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ASCANIO, Γιώργος Τζιάζας εξέφρασε την περηφάνια του για τη συνεργασία με την Fameline. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτή τη σημαντική συνεργασία με την Fameline. Είμαστε ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τους σπουδαίους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε πρωτοποριακές εμπορικές λύσεις στον κλάδο», ανέφερε. 

Από πλευράς του, ο CTO της ASCANIO, Μηνάς Κυριάκου, υπέδειξε το κοινό όραμα της ASCANIO με την Fameline, που ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει η εν λόγω κοινοπραξία.

«Μέσω της συνεργασίας μας με την ASCANIO, το όραμά μας για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας πραγματοποιείται. Μαζί με αυτήν την ομάδα εξαιρετικών επαγγελματιών, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας και αιχμής, οι οποίες θα προσδώσουν αξία στον τομέα και στον όμιλό μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της FAMELINE HOLDING GROUP, Αδάμος Σεραφίδης.

  • Fameline Holdings

O όμιλος Fameline Holdings έχει παρουσία από το 1989 στη Λεμεσό. H πρώτη εταιρεία του ομίλου ΜΙΕ Services ιδρύθηκε το 1989 από τον Αδάμο Σεραφίδη. Ακολούθως, και έπειτα από σειρά επιτυχημένων εξαγορών και συγχωνεύσεων, ιδρύεται ο όμιλος Fameline Holding το 2010 στη Λεμεσό από τους Αδάμο Σεραφίδη και Γρηγόρη Γρηγορίου.

Από ιδρύσεως του, οι πλείστες εταιρείες του ομίλου δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών και προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού στο τομέα της ναυτιλίας.

Πρόκειται για έναν πολυσχιδή όμιλο που αποτελείται από περίπου 50 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως ναυτιλία, βιομηχανία, υπηρεσίες satellite communication, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, στην γκάμα υπηρεσιών περιλαμβάνονται νέοι τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και του ICT.

  • ASCANIO

Η ASCANIO είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού μικτής πραγματικότητας, που επικεντρώνεται στην παροχή δεδομένων ασφάλειας, επεκτασιμότητας και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε εκπαίδευση υψηλού κινδύνου και κρίσιμης σημασίας. Το όραμά τους είναι να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της εκπαίδευσης και τελικά να γίνουν το νέο πρότυπο στον τομέα.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας