Όθωνας Θεοδούλου: Σωστά επιχειρηματικά πρότυπα οι βραβευόμενοι

«Οι βραβευόμενοι αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατά τα 9α ΚΕΒΕ Business Leader Awards, ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου(ΚΕΒΕ), Όθωνας Θεοδούλου.

Ο κ. Θεοδούλου διαμήνυσε πως σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, «το να έχουμε επιχειρήσεις που με τη δράση και το έργο τους, μας κάνουν περήφανους είναι πολύ σημαντικό». Όπως υπέδειξε συναφώς, αυτό δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα της χώρας μας έχει αντιστάσεις, έχει νέες ιδέες, ξέρει να επιβιώνει μέσα στις κρίσεις.

Ο Όθωνας Θεοδούλου, υπογράμμισε πως είναι γι’ αυτό το λόγο που το ΚΕΒΕ κατέστησε αυτά τα βραβεία θεσμό, θέλοντας να αναδεικνύει την αξία και αναγνώριση που απαιτείται σε όσους επιχειρηματίες επέδειξαν ηγετικές ικανότητες και διέπρεψαν στον τομέα τους. «Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται στην αποψινή εκδήλωση», είπε, «είναι αυτοί που κατάφεραν διαχρονικά  να αντέξουν και να διαχειριστούν με επιτυχία όχι μόνο τις πρόσφατες αλλά τις συνεχείς δυσκολίες που βρήκαν στο δρόμο τους, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, αυτοί που έφεραν νέες ιδέες, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε αυτή τη διάκριση».

Διαβάστε ακόμη:

Για να επισημάνει ακολούθως ότι μέσα από το θεσμό των ΚΕΒΕ «Business Leader Awards», επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η επαγγελματικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως, το ήθος.

«Για εμάς στο ΚΕΒΕ», συνέχισε, «έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες όχι μόνο να φαίνονται, αλλά να είναι και ανθρωποκεντρικοί. Η σημαντικότητα του όρου της επιχειρηματικής ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν οι οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει». Σκοπός της, όπως σημείωσε, είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οικονομικοί οργανισμοί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του σωστού κοινωνικού γίγνεσθαι.

Υποδεικνύοντας ότι όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και οι φετινές βραβεύσεις, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ τόνισε πως παράλληλα, οι βραβευόμενοι αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

«Η βράβευση των άριστων επιχειρηματιών όμως από το ΚΕΒΕ, έχει και ένα δεύτερο, εξ’ ίσου σημαντικό στόχο. Θέλει να στείλει τα σωστά μηνύματα στους νέους επιχειρηματίες ότι η σωστή επιχειρηματικότητα που είναι βασισμένη σε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών εξασφαλίζουν την μακρόχρονη πορεία και πρόοδο των επιχειρήσεων που διοικούν», επισήμανε ο Όθωνας Θεοδούλου.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ομιλία του αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ, Όθωνα Θεοδούλου:

Κυρίες και κύριοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, που σας καλωσορίζουμε για 9η συνεχόμενη χρονιά, στην  εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards». Μια εκδήλωση, με την οποία το ΚΕΒΕ για 9 συνεχόμενα χρόνια επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία και τιμά το «επιχειρείν» της Κύπρου.

Ειδικά, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, το να έχουμε επιχειρήσεις που με τη δράση και το έργο τους, μας κάνουν περήφανους είναι πολύ σημαντικό.

Αυτό δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα της χώρας μας έχει αντιστάσεις, έχει νέες ιδέες, ξέρει να επιβιώνει μέσα στις κρίσεις.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που το ΚΕΒΕ κατέστησε αυτά τα βραβεία θεσμό θέλοντας να αναδεικνύει την αξία και αναγνώριση που απαιτείται σε όσους επιχειρηματίες επέδειξαν ηγετικές ικανότητες και διέπρεψαν στον τομέα τους. Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται στην αποψινή εκδήλωση, είναι αυτοί που κατάφεραν διαχρονικά  να αντέξουν και να διαχειριστούν με επιτυχία όχι μόνο τις πρόσφατες αλλά τις συνεχείς δυσκολίες που βρήκαν στο δρόμο τους, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, αυτοί που έφεραν νέες ιδέες, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε αυτή τη διάκριση.

Μέσα από το θεσμό του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards», επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η επαγγελματικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως, το ήθος.

Για εμάς στο ΚΕΒΕ, έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες όχι μόνο να φαίνονται, αλλά να είναι και ανθρωποκεντρικοί. Η σημαντικότητα του όρου της Επιχειρηματικής Ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν οι οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οικονομικοί οργανισμοί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του σωστού κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική ηθική είναι σύμφυτη με την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι οικονομίες που εφαρμόζουν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής ηθικής είναι πιο υγιείς, πιο υποσχόμενες και πιο ελκυστικές σε ξένες επενδύσεις.

Όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και οι φετινές βραβεύσεις, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού σ’ αυτούς στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας.

Παράλληλα, οι βραβευόμενοι αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η βράβευση των άριστων επιχειρηματιών όμως από το ΚΕΒΕ, έχει και ένα δεύτερο, εξ’ ίσου σημαντικό στόχο. 

Θέλει να στείλει τα σωστά μηνύματα στους νέους επιχειρηματίες ότι η σωστή επιχειρηματικότητα που είναι βασισμένη σε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών εξασφαλίζουν την μακρόχρονη πορεία και πρόοδο των επιχειρήσεων που διοικούν.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν και την ευθυκρισία τους στο δύσκολο έργο της επιλογής μεταξύ διακεκριμένων επιχειρηματιών. Να είστε σίγουροι ότι το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους θα βραβευθούν απόψε και να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το θεσμό, ιδιαίτερα τον κύριο χορηγό μας, τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»