«Ευρωπαϊκό Κέντρο Επαγγελματικής Αριστείας στη Μικροηλεκτρονική»

Δελτίο Τύπου  26/09/2022 10:38
«Ευρωπαϊκό Κέντρο Επαγγελματικής Αριστείας στη Μικροηλεκτρονική»

«Ευρωπαϊκό Κέντρο Επαγγελματικής Αριστείας στη Μικροηλεκτρονική»

Δελτίο Τύπου  26/09/2022 10:38

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επαγγελματικής Αριστείας στη Μικροηλεκτρονική» με διοργανωτές το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠA), και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας (EACG).

Το έργο ECOVEM φέρνει σε επαφή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, πολυτεχνεία, ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανία και κοινωνικούς εταίρους για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας συνεργασίας για την επαγγελματική αριστεία στη μικροηλεκτρονική, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ψηφιοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης, των πράσινων τεχνολογιών, της ισότητας των φύλων και της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, συζητήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας και οργάνωσης Κυπριακού δικτύου (CLUSTER) στον τομέα αυτό, καθώς και η δημιουργία στρατηγικής της χώρας για ανάπτυξη στον τομέα.

Στην εν λόγω ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κύριος Κυριάκος Κόκκινος. Ομιλίες απηύθυναν οι κ.κ. Γρηγόρης Μακρίδης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Προσανατολισμού Σταδιοδρομίας, Ιούλιος Γεωργίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο Νίκος Ιωάννου, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Παρουσιάσεις έγιναν από τους κ.κ. Γιώργο Γεωργίου και Κωνσταντίνο Μιχαήλ.   

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της  ιστοσελίδας του έργου https://ecovem.eu/ όπως και να επικοινωνήσετε με τη Λειτουργό του ΚΕΒΕ Άννα Φωκά στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.foka@ccci.org.cy

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας