Αγγέλα Παναγιώτου: Έχει την καινοτομία στο αίμα της η Κύπρος

Στέλλα Μούρεττου  19/08/2022 14:38
Αγγέλα Παναγιώτου: Έχει την καινοτομία στο αίμα της η Κύπρος

Αγγέλα Παναγιώτου: Έχει την καινοτομία στο αίμα της η Κύπρος

Στέλλα Μούρεττου  19/08/2022 14:38

Πεπεισμένη ότι η Κύπρος έχει την καινοτομία στο αίμα της, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τι μπορούμε να καταφέρουμε, δηλώνει η διευθύντρια του IDEA Innovation Center, Αγγέλα Παναγιώτου.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Παναγιώτου εκφράζει τη θέλησή της να ασχολείται συνεχώς με κάτι που έχει αυξανόμενη επίδραση στην κυπριακή οικονομία και αυξανόμενες ευκαιρίες στους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες.

Κληθείσα να αναφέρει πού φαντάζεται τον εαυτό της τα επόμενα πέντε χρόνια, η Αγγέλα Παναγιώτου υποδεικνύει στον τομέα των επενδύσεων και επικοινωνίας. «Αισθάνομαι αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα έχω και προσπαθώ να δώσω πίσω σε κάθε συνάνθρωπο, ότι μπορώ», τονίζει.  

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Κάποια προβλήματα θέλουν διπλωματία, κάποια δυναμική επίλυση, κάποια ανοχή και κατανόηση. Κανένα όμως δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Σας επηρεάζει και πόσο η αρνητική κριτική;

Στην αρχή, ναι. Τώρα όμως καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε να ευχαριστούμε όλους και δεν μπορούν να μας ευχαριστούν όλοι. Εξάλλου, η κριτική είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των λαών. Όταν εκφράζεται με κόσμιο και σκεπτόμενο τρόπο, καλοδεχούμενη.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματία, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν από μια δεκαετία;

Μια ισχυρά απαιτητική εποχή για την γυναίκα: Ανεξαρτήτως μητρότητας, ιδιαιτεροτήτων υγείας, οικογενειακών υποχρεώσεων και άλλων, έχει να συναγωνιστεί και να ανταγωνιστεί ισάξια με στελέχη σε όλα τα στρώματα της ιεραρχίας και να διαπρέψει.

Ποιος είναι ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής από τη θέση που έχετε και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση στον χώρο σας;

Σε οικογενειακό επίπεδο, το δυσκολότερο ήταν η εκπροσώπηση του οργανισμού μου, αλλά και της Κύπρου στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει πολλές και μακρές απουσίες. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η γυάλινη οροφή, κάτι που θεωρώ οξύμωρο-και ίσως και αστείο-αν δεν ήταν τόσο σοβαρό, αφού οι γυναίκες, απλά μπορούν ισότιμα, ισάξια και αποδεδειγμένα να διακριθούν σε οποιοδήποτε ρόλο.

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Θα ήθελα να ασχολούμαι συνεχώς με κάτι που έχει αυξανόμενη επίδραση στην κυπριακή οικονομία και αυξανόμενες ευκαιρίες στους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες.

Θεωρείτε ότι η Κύπρος έχει την καινοτομία στο αίμα της; Τι πρέπει να γίνει ακόμη;

Οπωσδήποτε την έχει. Απλώς δεν το γνωρίζουμε όλοι ακόμα, χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τι μπορούμε να καταφέρουμε, στο ήθος μας, στη χώρα μας, στους νέους μας.

Ποια συμβουλή θα δίνατε νεαρά κορίτσια που δημιουργούν start- up εταιρείες κι έχουν πληθώρα δημιουργικών ιδεών;

Μην διστάσετε και μην αφήσετε τον φόβο να ελέγξει τις δράσεις σας.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Βεβαίως. Με το να τοποθετεί τον εαυτό της σε ισότιμο και ισάξιο επίπεδο με οποιοδήποτε άλλο, από πολύ μικρή ηλικία.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Στον τομέα των επενδύσεων και επικοινωνίας. Αισθάνομαι αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα έχω και προσπαθώ να δώσω πίσω σε κάθε συνάνθρωπο, ότι μπορώ. 

Who is who

  • Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Χρηματοοικονομικά στο University of Birmingham και στο University of Manchester.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν σε τηλεοπτικό σταθμό στην ηλικία των 21 ετών.
  • Ακολουθεί ως σλόγκαν το «Μην διστάζετε. Ο φόβος ας μην περιορίζει τις πράξεις μας».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας