Μήλον της Έριδος για ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ο Πέτρος Αγαθαγγέλου

InBusinessNews  16/07/2022 23:47
Μήλον της Έριδος για ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ο Πέτρος Αγαθαγγέλου

Μήλον της Έριδος για ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ο Πέτρος Αγαθαγγέλου

InBusinessNews  16/07/2022 23:47

Την ώρα που ο διορισμός του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ερίζουν για το ποια εκ των δύο εργοδοτικών οργανώσεων εκπροσωπεί στο Δ.Σ. του ΟΑΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, η ΟΕΒ σημείωνε μεταξύ άλλων ότι ως πρόεδρος του ΠΙΣ, ο Δρ. Αγαθαγγέλου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ και μαζί με την κα Άρτεμις Παντελίδου θα εκπροσωπεί την ΟΕΒ στο Συμβούλιο του ΟΑΥ.

«Μέσω της εκπροσώπησης της στο Δ.Σ. του ΟΑΥ», συνέχιζε, «η ΟΕΒ θα συνεχίσει να εργάζεται και να υποβάλει εμπεριστατωμένες εισηγήσεις με γνώμονα την διασφάλιση της επιτυχίας του ΓεΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και χωρίς κίνδυνο οικονομικού εκτροχιασμού».

Διαβάστε εδώ: ΟΕΒ: Χαιρετίζει το διορισμό του Δρ. Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ

Ωστόσο, το Σάββατο σε δική του ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΕΒΕ αναφέρει πως ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, «εκπροσωπεί στον ΟΑΥ το ΚΕΒΕ και μόνο το ΚΕΒΕ ως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», προκαλώντας μάλιστα την ΟΕΒ να ανατρέξει σε αυτή.

«Είμαστε σίγουροι», επισημαίνει το ΚΕΒΕ, «ότι ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου με τον επαγγελματισμό και την επιστημοσύνη του, θα προσφέρει τα μέγιστα εις την διόρθωση των κακών εχόντων στο ΓΕΣΥ και ότι θα εργαστεί για την εύρυθμη λειτουργία αυτού του σημαντικού κεκτημένου της κοινωνίας».

Διαβάστε εδώ: «Ο Δρ. Π. Αγαθαγγέλου εκπροσωπεί στον ΟΑΥ το ΚΕΒΕ και μόνο το ΚΕΒΕ»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΕΒ επανήλθε με νέα ανακοίνωση το Σάββατο, διά της οποίας εξέφραζε εκ νέου τη στήριξή της στον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ.

Διαβάστε εδώ: Υψώνει ασπίδα προστασίας στον Πέτρο Αγαθαγγέλου η ΟΕΒ

Υπογράμμιζε ταυτόχρονα πως «ο Δρ. Αγαθαγγέλου όπως και η ΟΕΒ, είναι δεσμευμένοι από τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, προσηλωμένοι και συστρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια όλων των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης για επιτυχία του ΓΕΣΥ».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας