Υψώνει ασπίδα προστασίας στον Πέτρο Αγαθαγγέλου η ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στηρίζει και επικροτεί  τον διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ως ενός από τους τρεις εκπροσώπους των εργοδοτών, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αφοσίωση του Δρ. Αγαθαγγέλου στην ιατρική επιστήμη και στην εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή, θα προσδώσουν στον ΟΑΥ πρόσθετες δυνατότητες για προώθηση του σκοπού και υλοποίηση των στόχων που ο Νόμος έχει αναθέσει στον Οργανισμό.

Ο Δρ. Αγαθαγγέλου όπως και η ΟΕΒ, είναι δεσμευμένοι από τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, προσηλωμένοι και συστρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια όλων των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης για επιτυχία του ΓΕΣΥ.

Η ΟΕΒ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι, ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις που προωθούσε πριν την ψήφιση του Νόμου, από την ώρα που ο Νομοθέτης έκανε την επιλογή του, είναι ταγμένη στην προστασία του ΓΕΣΥ με την υφιστάμενη αρχιτεκτονική με διττό στόχο: Την εξασφάλιση για τον Κύπριο ασθενή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και για τον Κύπριο φορολογούμενο ενός ΓΕΣΥ εύρωστου οικονομικά, χωρίς καταχρήσεις ή άλλες απειλές.

Οι αντιδράσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον διορισμό του Δρ. Αγαθαγγέλου, αδικούν την ΟΕΒ, αδικούν την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έδωσε στον τόπο το ΓΕΣΥ μετά από 60 χρόνια ανεξάρτητης Κρατικής ύπαρξης, αδικούν και τον ιατρικό κόσμο ο οποίος μόλις τον Ιούνιο του 2021 εξέλεξε εκ νέου ως Πρόεδρο του ΠΙΣ τον Δρ. Αγαθαγγέλου. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι αντιδράσεις αδικούν αυτό τούτο το ΓΕΣΥ, το οποίο έχει αγκαλιαστεί τόσο ισχυρά από τους πολίτες, τους εισφορείς, τους πάροχους και τους δικαιούχους, που τίποτε δεν μπορεί να το απειλήσει πέρα από τις ατέλειες και τις ελλείψεις του που δίνουν έδαφος για καταχρήσεις.

Ως εκ των πιο πάνω η ΟΕΒ καλεί όλους όσους καλόπιστα ασκούν κριτική στον συγκεκριμένο διορισμό, να χαμηλώσουν τους τόνους και να σεβαστούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έτσι ώστε σε κλίμα ηρεμίας και σύμπνοιας να μπορέσει το ΔΣ του ΟΑΥ να επιτελέσει την αποστολή του.

Η στάση, συμπεριφορά και τοποθετήσεις όλων των κατά καιρούς εκπροσώπων της ΟΕΒ στο ΔΣ του ΟΑΥ, δεν έδωσε ποτέ το ελάχιστο δικαίωμα σε οποιονδήποτε να ισχυριστεί ότι η Οργάνωση μας προσπαθεί να πλήξει το συγκεκριμένο ΓΕΣΥ.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»